Şedinţă cu scântei la Primăria Râmnicului

 Breaking News
  • No posts were found

Şedinţă cu scântei la Primăria Râmnicului

Şedinţă cu scântei la Primăria Râmnicului
septembrie 03
20:40 2017
  • PNL şi ALDE nu vor petrecere din bani publici la inaugurarea proiectului din centrul Râmnicului

 

Şedinţa ordinară a Consiliului Local din 31 august a iscat câteva discuţii, chiar dacă majoritatea proiectelor au trecut ca prin brânză la vot. Şedinţa a fost una maraton, cu 31 de proiecte pe ordinea de zi şi încă 8 suplimentare.

 

11 miliarde de lei vechi ajung în conturile Romprest, după pierderea procesului

Unul dintre proiectele care i-au făcut pe cei 4 liberali să se abţină de la vot a fost chiar proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local şi a listei de investiţii pentru anul 2017 unde, în expunerea de motive, Mircia Gutău retrage 11 miliarde de lei vechi de la reparaţia străzilor din municipiu şi le transferă la capitolul „eventuale executări silite” pentru Romprest, firma de salubritate care colectează gunoiul în Râmnic. Consilierul municipal Grigore Crăciunescu i-a solicitat, în plenul şedinţei, primarului Mircia Gutău, explicaţii în legătură cu acest transfer de bani publici, cu atât mai mult cu cât Romprestul a mai tăiat facturi către primărie în vederea asigurării transportului gunoiului menajer de încă 50 de miliarde de lei vechi, în urma unui contract „păgubos” pentru municipalitate, încheiat de primarul interimar de la vremea respectivă, Gigi Matei. Gutău a argumentat decizia de a retrage de la investiţii banii respectivi pe motiv că există o decizie definitivă a instanţei, irevocabilă şi executorie şi, în cazul în care Primăria nu se conformează, riscă blocarea conturilor. Reamintim că firma Romprest a acţionat în judecată municipalitatea pe motiv că, în urma licitaţiei, Primăria şi-a asumat că vor plăti gunoi menajer 90.000 de locuitori, dar, de fapt, au plătit doar 70.000. În urma unui proces intentat de Romprest, instanţa de judecată a dat dreptate firmei de salubritate si a decis ca diferenţa să fie suportată de Primăria Râmnicului, respectiv cei 11 miliarde de lei vechi pe care acum Gutău îi retrage de la investiţii.

 

Pe 30 septembrie va fi inaugurat proiectul din centru

Un alt proiect de pe ordinea de zi care a stârnit controverse între consilieri a fost cel cu privire la alocarea sumei de 276.500 de lei pentru organizarea unei petreceri inaugurale pe 30 septembrie, când se va finaliza proiectul de modernizare a zonei centrale. La acest punct, cel care a ridicat problema a fost consilierul ALDE, Remus Grigorescu. El a argumentat că nu înţelege oportunitatea organizării unei petreceri, mai ales că proiectul, deşi s-a început cu finanţare din fonduri europene, a ajuns să fie plătit aproape în totalitate din buzunarul râmnicenilor. „Oportunitatea o stabileşte primarul”, a fost răspunsul sec al primarului Mircia Gutău. Au urmat lungi discuţii cu privire la termenul de finalizare pe care l-a anunţat cu surle şi trâmbiţe primarul Mircia Gutău, respectiv 30 septembrie 2017: „Dacă nu vor finaliza lucrarea la cheie, pe 30 septembrie, firma Mitliv trebuie să plătească penalităţi de aproape 1 milion de euro. Deci, dacă vor finaliza lucrarea pe 2 octombrie, cu siguranţă vor plăti aceşti bani. Vreau să vă asigur că nimeni, că e vorba de constructor sau altcineva nu va pleca din Râmnic fără să răspundă în faţa legii”, a dat asigurări, în fata consilierilor locali, primarul Mircia Gutău. A urmat votul, iar de această dată atât consilierii PNL cât şi cei doi de la ALDE s-au abţinut de la acest punct, fără rezultat însă, proiectul fiind aprobat cu succes prin majoritatea PSD+PER.

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2017
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...