Ministrul Agriculturii, Petre Daea, aşteptat la Vaideeni la Târgul de animale

 Breaking News
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, aşteptat la Vaideeni la Târgul de animale
septembrie 07
12:11 2017

În data de 14 septembrie 2017, Primăria Vaideeni organizează, lângă stadionul comunal, „Târgul de animale Vaideeni”. Prin acest eveniment se doreşte reînvierea ocupaţiilor tradiţionale de creştere a animalelor. În 2016, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, originar din Vaideeni, a fost prezent la târgul de animale de la Vaideeni, alături de primarul Achim Băluță și președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu. Anul acesta, administraţia locală i-a adresat o invitaţie actualului ministru al Agriculturii, Petre Daea. În program sunt incluse vizitarea unor standuri cu produse tradiţionale, precum şi o expoziţie cu vânzare de ovine, bovine şi caprine. Dezbaterile privind dezvoltarea agriculturii şi zootehniei în România cu reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, dar şi cu directorii de deconcentrate (APIA, DSP Vâlcea, DSVSA Vâlcea, Direcţia pentru Agricultură şi Oficiul Comerţului de pe lângă Tribunalul Vâlcea) vor avea loc începând cu orele 11.00 la Căminul cultural “Vartolomei Todeci”. Primarul Daniel Băluţă a adresat invitaţii şi preşedintelui CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, precum şi prefectului judeţului, Florian Marin. De la 12.45 este programată vizitarea standurilor cu produse tradiţionale şi expoziţie cu vânzare de ovine, bovine şi caprine, urmată de concluziile şi impresiile privind desfăşurarea târgului. Anul trecut, târgul anual de prezentare şi vânzare a ovinelor şi bovinelor a reunit, la Vaideeni, peste 40 de crescători de animale din 10 judeţe ale ţării. Târgul reprezintă o tradiţie pe care primarul Daniel Băluţă a reluat-o după o pauză de 20 de ani în care s-a pierdut din cauza condiţiilor de păstorit: „În urmă cu mulţi ani, oile erau toate pe munţi şi ciobanii erau în sat cu ele, în perioada verii, iar în jur de 14 septembrie coborau cu animalele, să plece în transhumanţă acolo unde urmau să ierneze. Îşi aduceau şi copiii la şcoală şi participau şi la acest târg de animale. Acum lucrurile s-au schimbat, mai mulţi crescători de ovine din Vaideeni au ales să plece în alte judeţe. Noi avem o suprafaţă de păşune alpină de 2.200 de hectare, iar efectivul de animale al oamenilor din Vaideeni ar fi de 120.000 de oi, pe care nu ar avea oricum unde să le păşuneze, pe aceşti munţi. Un alt motiv este şi faptul că acum transhumanţa se face cu mijloace auto şi este foarte costisitoare. Produsele ţăranului român încă nu sunt preţuite şi preferăm alte produse importate. Este un efort al asociaţiilor crescătorilor de animale de a fi prezente în fiecare an la Vaideeni, avem peste 40 de asociaţii din 10 judeţe ale ţării”, a spus primarul din Vaideeni, Daniel Băluţă.

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Cautam sudori de sarma plina, sudori de sarma tubulara si lacatusi pentru un proiect urgent in Germania si Spania.
 Proba de lucru se va sustine in Bucuresti.
 Pentru detalii si programare la proba sunati la 0728865354.

Special

Petrecerea copiilor – testul de creativitate pentru parinti

Cum sa ii multumesti pe copii pare sa fie o misiune cu greutate pentru fiecare parinte. Asta incearca acestia zi de zi, insa testul suprem este legat de ziua de nastere.

Ce le atrage pe tinere să aleagă un studio de videochat

În ultimii ani, piaţa studiourilor de videochat a explodat. Din anii 2000, acestea şi-au făcut apariţia pe piaţă, revoluţionând concepte, idei, prejudecăţi şi tipuri de joburi.

Află care sunt cele mai frecvente erori ale unui magazin online

Desfășurarea unei activități în mediul online poate veni cu o serie de avantaje, atât financiare cât şi non-financiare, dar în același timp succesul vine în urma atenției oferite până și celor mai mici detalii.

Ajutorul bărbaților în alegerea inelului de logodnă

Când vine vorba despre alegerea unui inel de logodnă potrivit pentru partenara de viață, acest lucru poate deveni copleșitor pentru bărbați și mai ales pentru unul care nu are nici cea mai vagă idee cum anume poate să îndeplinească această sarcină corect.

De ce și cum să alegi un scaun de masaj? Află cele mai importante aspecte

Lumea este într-o continuă schimbare și ritmul vieții pare să fie unul din ce în ce mai alert, mai rapid, iar toate acestea se concretizează într-un nivel de stres foarte ridicat.

Stirile pe zile

septembrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...