585 de ani de la atestarea documentară a Goleştiului, punctul central al zilei localităţii

 Breaking News
585 de ani de la atestarea documentară a Goleştiului, punctul central al zilei localităţii
septembrie 10
19:43 2017

Cu prilejul aniversării a 585 de ani de atestare documentară, sub genericul „Întâlnirea locuitorilor cu istoria”, duminică, 10 septembrie, comuna Goleşti a îmbrăcat straie de sărbătoare. Pentru prima dată în istoria recentă a comunei, locuitorii din Goleşti s-au adunat în centrul satului, acolo unde primăria a pregătit un impresionant spectacol artistic. Evenimentul s-a desfăşurat în parcul amenajat în imediata apropiere a primăriei unde au participat, alături de localnici, personalităţi din viaţa politică şi administrativă a judeţului, dar şi fii ai satului, care le-au vorbit celor prezenţi despre istoria localităţii, dar şi despre realizările, respectiv planurile de viitor ale administraţiei locale.

În cadrul evenimentului, primarul comunei Dumitru Ropină a luat cuvântul, ţinând să le mulţumească tuturor pentru prezenţă şi pentru sprijinul acordat: „Sărbătorirea a 585 de ani de la prima atestare documentară a comunei Goleşti şi aniversarea a 100 de ani de la luptele purtate la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz, unde au căzut la datorie şi 37 de fii ai comunei îmi oferă plăcuta ocazie de a vă spune tuturor că doar împreună vom îndeplini toate obiectivele care ne stau în faţă, pentru dezvoltarea localităţii. Vă mulţumesc tuturor pentru prezenţă!”, a transmis primarul.

Evenimentul a debutat cu dezvelirea unei plăci aniversare: „Goleşti – 585 de ani de la prima atestare documentară. După discursurile primarului şi politicienilor prezenţi, pe scena amplasată lângă primărie au urcat mai multe grupuri vocale: „Corul veteranilor din Piteşti, grupul „Mlădiţele Goleştene”, sau grupul „Rosiny”. Toţi cei prezenţi la eveniment au ascultat muzică şi poezie cu fraţii Costică şi Nelu Mosor, alături de care a concertat formaţia Sincron, solistă Betrice Bogoi. La ora 19.00, invitată de onoare a fost solista Nineta Popa, care a susţinut un frumos recital de cântece populare. Sărbătoarea s-a încheiat târziu, în noapte, cu un foc de artificii.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Cautam sudori de sarma plina, sudori de sarma tubulara si lacatusi pentru un proiect urgent in Germania si Spania.
 Proba de lucru se va sustine in Bucuresti.
 Pentru detalii si programare la proba sunati la 0728865354.

Special

Petrecerea copiilor – testul de creativitate pentru parinti

Cum sa ii multumesti pe copii pare sa fie o misiune cu greutate pentru fiecare parinte. Asta incearca acestia zi de zi, insa testul suprem este legat de ziua de nastere.

Ce le atrage pe tinere să aleagă un studio de videochat

În ultimii ani, piaţa studiourilor de videochat a explodat. Din anii 2000, acestea şi-au făcut apariţia pe piaţă, revoluţionând concepte, idei, prejudecăţi şi tipuri de joburi.

Află care sunt cele mai frecvente erori ale unui magazin online

Desfășurarea unei activități în mediul online poate veni cu o serie de avantaje, atât financiare cât şi non-financiare, dar în același timp succesul vine în urma atenției oferite până și celor mai mici detalii.

Ajutorul bărbaților în alegerea inelului de logodnă

Când vine vorba despre alegerea unui inel de logodnă potrivit pentru partenara de viață, acest lucru poate deveni copleșitor pentru bărbați și mai ales pentru unul care nu are nici cea mai vagă idee cum anume poate să îndeplinească această sarcină corect.

De ce și cum să alegi un scaun de masaj? Află cele mai importante aspecte

Lumea este într-o continuă schimbare și ritmul vieții pare să fie unul din ce în ce mai alert, mai rapid, iar toate acestea se concretizează într-un nivel de stres foarte ridicat.

Stirile pe zile

septembrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...