Concluzii după întâlnirea „istorică” de la Prefectură: pe parlamentari îi doare în cot de problemele judeţului

 Breaking News

Concluzii după întâlnirea „istorică” de la Prefectură: pe parlamentari îi doare în cot de problemele judeţului

Concluzii după întâlnirea „istorică” de la Prefectură: pe parlamentari îi doare în cot de problemele judeţului
septembrie 10
19:41 2017

Întâlnire de gradul zero la Prefectură. Sau, cel puţin, aşa se dorea a fi. La iniţiativa prefectului judeţului Vâlcea, Florian Marin şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu a avut loc în ziua de joi, 7 septembrie 2017, o întâlnire de lucru cu parlamentarii vâlceni, în cadrul căreia au fost puse în discuţie o serie de propuneri de modificare a legislaţiei, astfel încât să fie armonizată cu realitatea socio-economică a judeţului.

 

Buican şi Bulacu au spus „pas” întâlnirii

Deşi au fost invitaţi, parlamentarii liberali au spus pas întâlnirii organizate de Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean, semn că interesele şi bunăstarea vâlcenilor nu primează în faţa orgoliilor politice şi că relaţia umană nu există dincolo de culoarea politică pentru Buican şi Bulacu, care au ales să saboteze această întâlnire de lucru. Mai mult decât atât, Cristian Buican a transmis public faptul că nu va participa la această întâlnire de lucru, pe care o consideră „o capcană politică”: „Vreau să subliniez faptul că această invitaţie reprezintă o capcană politică şi că, prin organizarea acestei întâlniri, reprezentanţii PSD doresc să paseze responsabilitatea puterii, în ciuda faptului că deţin toate pârghiile administrativ-politice atât la nivel judeţean, cât şi la nivel central. Cetăţenii trebuie să ştie că, în afara Instituţiei Prezidenţiale şi a instituţiilor din domeniul Justiţiei, PSD a acaparat toate celelalte instituţii publice din România. Mai mult decât atât, la nivelul Parlamentului există o majoritate PSD+ALDE, iar orice modificare legislativă nu poate fi făcută decât dacă această putere politică doreşte. De asemenea, la nivelul judeţului Vâlcea, PSD deţine toate pârghiile necesare pentru rezolvarea problemelor curente. (…) Îi anunţ pe această cale pe cei doi „dornici de a fi tătuci” că nu voi participa la acest simulacru de „întâlnire de lucru”, care va fi de fapt o întâlnire de partid, şi că dezavuez astfel de acţiuni de imagine, reamintindu-le PSD-iştilor că românii încă aşteaptă aplicarea Programului de Guvernare cu care au câştigat alegerile”, a anunţat Cristian Buican, după primirea invitaţiei.

De asemenea, a lipsit de la „masa” politicienilor şi social-democrata Daniela Oteşanu, semn că întâlnirea nu prea a avut succes, fiind una mai mult formală, de imagine pentru parlamentarii vâlceni care, în primele şase luni, au avut o activitate care lăsa de dorit în Parlamentul României. Astfel, au fost prezenţi, pe lângă prefectul judeţului şi preşedintele Consiliului Judeţean, parlamentarii PSD Eugen Neaţă, Vasile Cocoş, Bogdan Matei, Ovidiu Popa şi deputatul ALDE, Dumitru Lovin.

 

Autostrada Sibiu-Piteşti, subiectul principal al întâlnirii

Menţionăm faptul că reprezentanţii mass-media nu au putut lua parte la întâlnirea cu parlamentarii, semn că transparenţa faţă de vâlceni lasă şi ea de dorit, asemenea activităţii demnitarilor trimişi, prin votul vâlcenilor, în Parlament. Totuşi, prin „bunăvoinţa” prefectului judeţului, care a emis ulterior întâlnirii un comunicat de presă, am aflat problemele abordate în şedinţa cu pricina. Situaţia actuală a autostrăzii Piteşti – Sibiu, gradul de realizare şi posibilitatea realizării acesteia pe un traseu favorabil dezvoltării socio-economice a judeţului Vâlcea, dar şi rezolvarea situaţiei juridice, referitor la patrimoniul staţiunilor Voineasa şi Vidra sunt printre subiectele ridicate de prefectul judeţului, Florian Marin.

Redăm o parte din comunicatul respectiv, pentru ca vâlcenii să fie informaţi despre problemele abordate şi să le bifeze, atunci când acestea vor fi rezolvate de parlamentarii noştri, în colaborare cu conducerea judeţului: „În cadrul întâlnirii au fost dezbătute următoarele probleme: modificarea şi actualizarea Legii 98/2016 la realităţile şi problemele existente; modificarea legislaţiei în ceea ce priveşte animalele sălbatice, atacurile acestora asupra vieţii, culturilor şi bunurilor populaţiei – rezolvarea problemei porcilor mistreţi prin urgentarea modificării H.G. nr.1679/2008; modificări legislative aduse asupra Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere; emiterea unui act normativ privind încasarea amenzilor plătite la administraţiile locale, cu efect direct asupra bugetului propriu al administraţiilor locale care creează dezechilibre din cauza imposibilităţii încasării – un caz special pentru amenzile străinilor care tranzitează ţara; iniţierea unor proceduri simplificate în cazul fenomenelor naturale şi a calamităţilor – iniţiativă legislativă pentru intervenţii pe proprietăţi private; iniţierea unui act normativ privind stimularea activităţii medicilor de familie, în vederea facilitării înfiinţării, în condiţiile legii, a centrelor de permanenţă în judeţul Vâlcea; rezolvarea situaţiei juridice, referitor la patrimoniul staţiunilor Voineasa şi Vidra; situaţia actuală a autostrăzii Piteşti – Sibiu, gradul de realizare şi posibilitatea realizării acesteia pe un traseu favorabil dezvoltării socio-economice a judeţului Vâlcea.

Parlamentarii prezenţi au achiesat la propunerile de modificare a legislaţiei şi au prezentat iniţiativele susţinute până la acest moment în cadrul Parlamentului, precum şi activităţile pe care urmează să le întreprindă pentru perioada următoare. Totodată, s-a convenit asupra faptului ca astfel de întâlniri să aibă loc trimestrial, următoarea fiind în luna decembrie, moment în care se va analiza şi stadiul de îndeplinire al celor convenite astăzi”, se arată în comunicatul de presă transmis de Instituţia Prefectului Vâlcea.

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2017
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...