Festivalul dansului popular vâlcean „Brâul de aur” a ajuns la cea de-a 46-a ediţie

 Breaking News
Festivalul dansului popular vâlcean „Brâul de aur” a ajuns la cea de-a 46-a ediţie
septembrie 10
19:29 2017

De Sfânta Maria Mică, comuna Bărbăteşti a fost epicentrul tradiţiilor româneşti autentice. Pe 8 septembrie, festivalul „Brâul de aur” a reunit 10 ansambluri de muzică populară, pentru care portul popular este la loc de cinste. Cântec, joc şi voie bună, tradiţie şi obiceiuri, sunt cuvintele care au descris evenimentul mult aşteptat de locuitorii comunei Bărbăteşti. „Brâul de aur” a ajuns anul acesta la cea de-a 46-a ediţie, fiind o iniţiativă a Primăriei Bărbăteşti, CJCP Vâlcea şi a Căminului cultural Bărbăteşti, încă din anul 1970.

 

Politicienii au ratat plimbarea cu căruţele

Ca în fiecare an, momentul mult-aşteptat de localnici, dar şi de invitaţi a fost parada portului popular. La orele prânzului, localnicii şi-au etalat costumele populare şi au putut fi admiraţi de cei prezenţi în căruţe, pe traseul Căminul cultural Bodeşti – Punctul „La Hotar” de la stadionul din Bărbăteşti, noua locaţie de desfăşurare a festivalului. Reprezentanţii judeţului şi politicienii au ratat plimbarea cu căruţele trase de cai alături de ansamblurile folclorice, deoarece aceştia au ales să participe la câteva evenimente din sudul judeţului, iar la Bărbăteşti şi-au făcut apariţia la orele după-amiezii. Printre invitaţii şi politicienii prezenţi s-au numărat preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, prefectul judeţului, Florian Marin, parlamentarii PSD, subprefectul Aurora Gherghina, dar şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Buşu.

 

Ansamblurile şi-au etalat costumele într-o paradă a portului popular

La orele prânzului, invitaţii şi ansamblurile prezente au putut servi o masă creştinească oferită de Primăria comunei Bărbăteşti, urmată de o frumoasă „Horă a satului”. A urmat spectacolul propriu-zis al formaţiilor participante la festival, şi aici şi-au dat concursul reprezentativele comunelor Costeşti (Ansamblul Floricică), Pesceana (Ansamblul Peşceniţa), Valea Mare (Ansamblul de dansuri de fete), Mădulari (Ansamblul Strugurel de Mădulari), Călimăneşti (Ansamblul Doina Oltului), Amărăşti (Ansamblul „Mireasma zorilor” al Parohiei Nemoiu), Tomşani (Ansamblul Nedeiţa), Vaideeni (Ansamblul Mioriţa), Dăeşti (Ansamblul „Datina”); Păuşeşti Otăsău (Ansamblul „Glasul Otăsăului”); Pietrari (Ansamblul „Moştenitorii” Jr.); Voineasa (Ansamblul „La Obârşia Lotrului”); Bărbăteşti (Ansamblul Brâuleţ de Bărbăteşti). „Proiectul cultural „Brâul de Aur” este un moment de sărbătoare pentru localitatea noastră, pe care, în fiecare an, cu mari eforturi din partea administraţiei locale, încercăm să-l susţinem. Putem observa cu uşurinţă că tinerii noştri sunt încântaţi de portul popular autentic şi dau semne că doresc să păstreze tradiţia şi mai departe. Începând cu anul acesta am schimbat şi locaţia, deoarece erau multe persoane vârstnice care doreau să participe şi acolo, pe Valea Otăsăului, era mai dificil de ajuns. Normal că sunt şi cârcotaşi care nu credeau că va fi un succes festivalul în această locaţie. Aici avem spaţiu suficient ca oamenii să joace, să se distreze, am amenajat o parcare de 1.400 de metri pătraţi. De data aceasta politicienii au ratat plimbarea cu căruţele, i-am lăsat să meargă în sudul judeţului unde sunt mai multe evenimente, şi apoi au venit la noi. Totodată, dimineaţa, localnicii nu prea puteau să participe”, a declarat primarul Constantin Bănacu, în deschiderea festivalului „Brâul de Aur”. Primarul Bănacu a promis că, începând cu anul viitor, va introduce în program şi competiţii sportive, cu atât mai mult cu cât festivalul se desfăşoară în imediata apropiere a stadionului comunal. După-amiază, cei prezenţi au putut asculta un spectacol folcloric susţinut de renumita formaţie din Banat, Petrică Nicoară Sârbu, Armân Nicoară, Fane Bănăţeanu şi, Ramona Călean. Seara s-a încheiat cu un superb foc de artificii.

Despre autor

admin

admin

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Cautam sudori de sarma plina, sudori de sarma tubulara si lacatusi pentru un proiect urgent in Germania si Spania.
 Proba de lucru se va sustine in Bucuresti.
 Pentru detalii si programare la proba sunati la 0728865354.

Special

Ce presupun achizițiile imobiliare? Tot mai mulți sunt cei care se decidă să investeasă într-o locuință pentru că sentimentul de a te întoarce acasă se dorește a fi simțit de fiecare.

Totul despre apa alcalină – beneficii și efecte asupra organismului

Sângele uman are un pH ușor alcalin, acesta încadrându-se între 7,35 și 7,45! Este necesară menținerea corespunzătoare a acestuia, deci corpul trebuie să ridice valorile respective, eliminând aciditatea din organism în vederea menținerii unui pH alcalin.

7 sfaturi pentru a evita o decizie gresita sau la intamplare

Durerea pierderii unei persoane apropiate este sfasietoare si este intensificata de toate amintirile care se reaprind in acel moment in suflet si in minte.

Unika – 10 ani de experiență și tradiție românească

Anul acesta se împlinesc 10 ani de existență a unei firme românești care a reușit să îmbine cu succes tradiția cu modernismul.

Esti antreprenor la inceput de drum? Iata 3 MITURI de care sa te feresti!

Daca tocmai ai pus bazele unei afaceri, te poti numi un curajos antreprenor. Aceasta orientare profesionala nu este pentru oricine si, de aceea, trebuie sa te simti mandru de reusitele tale.

Stirile pe zile

septembrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Aug   Oct »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...