Ministrul Agriculturii, Petre Daea, aşteptat la Vaideeni, la Târgul de animale

 Breaking News
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, aşteptat la Vaideeni, la Târgul de animale
septembrie 10
19:25 2017

La 14 septembrie 2017, Primăria Vaideeni organizează, lângă stadionul comunal, „Târgul de animale Vaideeni”. Prin acest eveniment se doreşte reînvierea ocupaţiilor tradiţionale de creştere a animalelor. În 2016, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, originar din Vaideeni, a fost prezent la târgul de animale de la Vaideeni, alături de primarul Achim Băluţă şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu. Anul acesta, administraţia locală i-a adresat o invitaţie actualului ministru al Agriculturii, Petre Daea. În program sunt incluse vizitarea unor standuri cu produse tradiţionale, precum şi o expoziţie cu vânzare de ovine, bovine şi caprine. Dezbaterile privind dezvoltarea agriculturii şi zootehniei în România cu reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, dar şi cu directorii de deconcentrate (APIA, DSP Vâlcea, DSVSA Vâlcea, Direcţia pentru Agricultură şi Oficiul Comerţului de pe lângă Tribunalul Vâlcea) vor avea loc începând cu ora 11.00, la Căminul cultural „Vartolomei Todeci”. Primarul Daniel Băluţă a adresat invitaţii şi preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, precum şi prefectului judeţului, Florian Marin. De la 12.45 este programată vizitarea standurilor cu produse tradiţionale şi expoziţia cu vânzare de ovine, bovine şi caprine, urmată de concluziile şi impresiile privind desfăşurarea târgului. Anul trecut, târgul anual de prezentare şi vânzare a ovinelor şi bovinelor a reunit, la Vaideeni, peste 40 de crescători de animale din 10 judeţe ale ţării. Târgul reprezintă o tradiţie pe care primarul Daniel Băluţă a reluat-o după o pauză de 20 de ani, în care s-a pierdut din cauza condiţiilor de păstorit: „În urmă cu mulţi ani, oile erau toate pe munţi şi ciobanii erau în sat cu ele, în perioada verii, iar în jur de 14 septembrie coborau cu animalele, să plece în transhumanţă, acolo unde urmau să ierneze. Îşi aduceau şi copiii la şcoală, şi participau şi la acest târg de animale. Acum lucrurile s-au schimbat, mai mulţi crescători de ovine din Vaideeni au ales să plece în alte judeţe. Noi avem o suprafaţă de păşune alpină de 2.200 de hectare, iar efectivul de animale al oamenilor din Vaideeni ar fi de 120.000 de oi, pe care nu ar avea oricum unde să le păşuneze, pe aceşti munţi. Un alt motiv este şi faptul că acum transhumanţa se face cu mijloace auto, şi este foarte costisitoare. Produsele ţăranului român încă nu sunt preţuite, şi preferăm alte produse importate. Este un efort al asociaţiilor crescătorilor de animale de a fi prezenţi în fiecare an la Vaideeni, unde avem peste 40 de asociaţii din 10 judeţe ale ţării”, a spus primarul din Vaideeni, Daniel Băluţă.

Despre autor

Alina Monea

Alina Monea

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Cum sa ai parte de siguranta deplina in casa de vacanta

Multi dintre romani si-au construit o casa la munte, unde evadeaza, mai ales la sfarsit de saptamana, si isi incarca bateriile bucurandu-se de peisajul de basm, de liniste si de distractie alaturi de prieteni.
Recunoaste: printre cele mai mari dorinte ale tale se afla obtinerea unei colectii cat mai impresionante de pantofi, genti si piese vestimentare de brand.

 

Agricultura – noua afacere de succes. Afla care sunt pasii ce garanteaza reusita

Probabil ai observat ca tendinta multor tineri este sa se intoarca la origini, sa redescopere si sa revalorifice unele meserii ce erau considerate invechite si/sau neprofitabile.

Promovarea unei afaceri prin intermediul serviciilor SEO

Conceptul de marketing nu mai poate fi asociat cu ceea ce era odată. Afacerile nu mai pot fi promovate doar prin intermediul acelorași tehnici clasice ca articolele din ziare ori reclamele la TV.

5 item-uri pretioase care sa iti evidentieze outfit-ul de zi!

Fara indoiala, la fel ca marea majoritate a femeilor, faci parte din categoria celor care acorda atentie tuturor detaliilor menite sa faca diferenta intre o tinuta banala si una bine gandita.

Stirile pe zile

septembrie 2017
L Ma Mi J V S D
« aug.   oct. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...