Anul şcolar începe la Călimăneşti în condiţii optime

 Breaking News
Anul şcolar începe la Călimăneşti în condiţii optime
septembrie 10
19:38 2017

Autorităţile locale ale oraşului Călimăneşti au acordat sprijinul necesar instituţiilor de învăţământ pentru a desfăşura procesul de reabilitare şi igienizare astfel încât astăzi, 11 septembrie, anul şcolar 2017-2018 să înceapă în condiţii optime în staţiunea vâlceană. Încă de anul trecut, elevii Liceului Tehnologic de Turism Călimăneşti au început orele de curs într-un Campus modern, datorită implicării şi eforturilor depuse de primarul Florinel Constantinescu şi echipa Primăriei Călimăneşti: “Am reuşit să punem la punct toate unităţile de învăţământ, astfel încât anul şcolar să înceapă în condiţii optime. Avem deja finalizată grădiniţa cu program scurt şi, probabil din octombrie sau noiembrie va intra şi ea în funcţiune. De asemenea, mai avem un proiect de anvelopare a şcolilor din oraş, care vine să sporească condiţiile de confort pentru elevi. Liceul funcţionează în parametri normali, şi ne dorim ca elevii să se îndrepte către această unitate de învăţământ, pentru ca ea să redevină ceea ce a fost odată, un brand naţional în turism, cel care pregătea toate cadrele de turism de până acum. Sigur, nu este uşor să se întâmple acest lucru, deoarece, în general, ce se pierde, se recâştigă foarte greu, dar vom încerca să revenim, dacă nu la 1200 de elevi, aşa cum erau odată, măcar la 700-800 de elevi”, ne-a declarat viceprimarul oraşului Călimăneşti, Vasile Scârlea. În prezent, la liceul din Călimăneşti mai învaţă în jur de 400 de elevi, însă administraţia locală face eforturi substanţiale pentru modernizarea condiţiilor de învăţământ. În acest sens, prin PNDL-2, Primăria Călimăneşti a obţinut fonduri pentru dotarea cu echipamente şi mobilier specific didactic şi de laborator, alte categorii de echipamente şi dotări independente atât pentru liceu, cât şi pentru Şcoala Gimnaziala Şerban Vodă Cantacuzino şi Grădiniţa cu program prelungit nr 1. Fondurile, în valoare de aproape 12 miliarde de lei vechi vor putea ajunge la Călimăneşti începând cu anul viitor, după ce se vor finaliza procedurile de licitaţie.

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Cautam sudori de sarma plina, sudori de sarma tubulara si lacatusi pentru un proiect urgent in Germania si Spania.
 Proba de lucru se va sustine in Bucuresti.
 Pentru detalii si programare la proba sunati la 0728865354.

Special

Petrecerea copiilor – testul de creativitate pentru parinti

Cum sa ii multumesti pe copii pare sa fie o misiune cu greutate pentru fiecare parinte. Asta incearca acestia zi de zi, insa testul suprem este legat de ziua de nastere.

Ce le atrage pe tinere să aleagă un studio de videochat

În ultimii ani, piaţa studiourilor de videochat a explodat. Din anii 2000, acestea şi-au făcut apariţia pe piaţă, revoluţionând concepte, idei, prejudecăţi şi tipuri de joburi.

Află care sunt cele mai frecvente erori ale unui magazin online

Desfășurarea unei activități în mediul online poate veni cu o serie de avantaje, atât financiare cât şi non-financiare, dar în același timp succesul vine în urma atenției oferite până și celor mai mici detalii.

Ajutorul bărbaților în alegerea inelului de logodnă

Când vine vorba despre alegerea unui inel de logodnă potrivit pentru partenara de viață, acest lucru poate deveni copleșitor pentru bărbați și mai ales pentru unul care nu are nici cea mai vagă idee cum anume poate să îndeplinească această sarcină corect.

De ce și cum să alegi un scaun de masaj? Află cele mai importante aspecte

Lumea este într-o continuă schimbare și ritmul vieții pare să fie unul din ce în ce mai alert, mai rapid, iar toate acestea se concretizează într-un nivel de stres foarte ridicat.

Stirile pe zile

septembrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...