Daniel Muşat: „Îmi doresc să valorific şi potenţialul agroturistic al comunei”

 Breaking News

Daniel Muşat: „Îmi doresc să valorific şi potenţialul agroturistic al comunei”

Daniel Muşat: „Îmi doresc să valorific şi potenţialul agroturistic al comunei”
septembrie 24
20:36 2017

Primarul localităţii Milcoiu, Daniel Muşat a depus la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în cadrul noului Program de Dezvoltare Locală – PNDL 2017 un număr de şase investiţii pregătite de administraţia locală în vederea finanţării, dar numai patru au primit aviz favorabil. Este vorba despre extinderea reţelei de apă în satul Ciuteşti Lunca, în valoare de 40.937,72 lei, continuarea proiectului de modernizare a drumului comunal 27 prin asfaltare, asfaltarea drumului comunal 26 şi construirea podeţelor distruse de viituri. Aflat la al treilea mandat consecutiv, realizările lui Daniel Muşat în comuna vâlceană Milcoiu sunt numeroase. Spune că primul mandat a fost cel mai greu, deoarece oamenii nu aveau drumuri asfaltate, şi se deplasau cu cizme de cauciuc atunci când ploua, iar apa era un vis pentru ei. Spune că primăria nu avea făcut Planul Urbanistic General, fără de care nici o investiţie nu se poate demara, indiferent câţi bani ar fi alocat Guvernul pentru administraţia locală din Milcoiu: „În primul mandat a trebuit să o iau de la zero, deoarece nu aveam nici un proiect care să schimbe în bine faţa localităţii. A trebuit să întocmim proiecte pentru fiecare utilitate în parte. Acum lucrăm la introducerea alimentării cu apă şi la infrastructura rutieră, deoarece avem aici mari probleme cu alunecările de teren. Am pus accent pe infrastructura educaţională, pe curăţenie, am amenajat spaţii verzi, dar în viitor îmi doresc să valorific şi potenţialul agroturistic al comunei, deoarece suntem aproape de oraş, într-o zonă cu trafic intens, şi chiar avem numeroşi vizitatori din judeţele limitrofe”, a precizat primarul Muşat.

 

Localitatea are propria istorie

Localitatea Milcoiu are interesante şi vechi tradiţii, iar fiecare sat component al comunei are propria lui istorie. Nenumărate documente şi mărturii oferă indicii despre felul cum trăiau localnicii acestei zone în vremuri de mult apuse. Aşezată în apropierea unui drum străvechi, „Dealul Negru”, străbătut în vechime de „cătanele negre”, înrolate în armata imperiului Austro-Ungar, udată de apele pârâului Topolog şi acoperită de dealuri şi păduri seculare, localitatea oferă trecătorilor o interesantă panoramă a Văii Topologului: „Fiecare aşezare are propria istorie, iar satele de la Milcoiu nu fac excepţie. Nu este loc în Milcoiu, nu este vale sau deal care să nu amintească despre o faptă istorică, despre o tradiţie sau o amintire trecută. Toate s-au încrustat adânc în cronica nescrisă a acestui ţinut”, spune primarul.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2017
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...