Galicea, localitatea aflată în topul proiectelor finanţate

 Breaking News

Galicea, localitatea aflată în topul proiectelor finanţate

Galicea, localitatea aflată în topul proiectelor finanţate
septembrie 24
21:13 2017

La Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în cadrul noului Program de Dezvoltare Locală – PNDL 2017 nouă proiecte au fost pregătite de administraţia locală din Galicea, dintre care şase au primit aviz favorabil. Astfel, Galicea este printre primele localităţi vâlcene în privinţa alocării de fonduri guvernamentale: „Dintre cele nouă proiecte ni s-au aprobat şase prin O.G. 28, şi asta spune multe. Orice proiect este binevenit. Mai avem un proiect pentru dotarea celor două cămine culturale, depus pe fonduri europene, pentru care suntem în aşteptarea evaluării şi un proiect pe care l-am depus luna trecută, privind nutrienţii din sursele de apă, cu finanţare de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. În cadrul acestuia se va construi o rampă de colectare a gunoiului de grajd, cu ajutorul unor utilaje. Prin acest proiect vom atrage în localitate 17 miliarde de lei. Acesta este un proiect de care va fi implementat din partea primăriei, cu o cofinanţare foarte mică. În momentul de faţă am luat şi solicitările cetăţenilor, iar, în această perioadă, am făcut extinderea la reţeaua de iluminat public pentru a acoperi toate zonele. Acesta este interesul nostru, să fim lângă comunitate”, a declarat primarul Ion Năfliu.

 

Şase proiecte vor primi finanţare de la Ministerul Dezvoltării

Primarul liberal din Galicea, Ion Năfliu este de părere că programele finanţate prin PNDL sunt foarte bune, iar fondurile guvernamentale vor fi aplicate la fel de bine. Cele şase proiecte care au fost aprobate spre finanţare prevăd reabilitarea, modernizarea şi dotarea şcolii cu clasele I-IV. În acest caz, era esenţială dotarea şcolii, încât elevii care învaţă în această şcoală să aibă condiţii destul de bune, cu mobilier, bănci noi, videoproiectoare şi laptopuri. La fel era necesar şi la şcoala principală, cu casele I-VIII. La ambele clădiri se vor monta centrale termice. „Vom demara lucrări de modernizare şi la dispensar: mici lucrări de modernizare şi dotare, o investiţie în valoare de 444.452 de lei. Înfiinţarea reţelei de canalizare în satele Cremenari şi Bratia din Deal valorează 9.943.034 lei, iar un alt proiect viabil este realizarea racordurilor la reţeaua de canalizare menajeră. Puţini au fost cei care au prins în proiect şi realizarea racordurilor şi branşamentelor la reţeaua de apă. Acest proiect este de mare ajutor pentru cetăţenii care vor să se branşeze, pentru că aceste lucrări îi costă pe oameni bani mulţi. Am mai primit finanţare pentru construirea unui pod şi a unei punţi pietonale peste pârâul Topolog. A fost o perioadă când a plouat foarte tare, iar apa a venit foarte mare, a spart malul drept şi a inundat toată zona, iar podul a fost afectat atunci. Astfel, se va construi în cadrul acestui proiect şi o punte pietonală. Comunitatea din acea zonă era afectată, în sensul că, de multe ori, chiar şi persoanele cu handicap trebuiau să treacă prin albia pârâului”, declară primarul liberal Ion Năfliu.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2017
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...