Premii şi insigne pentru membrii clubului de coding „The Byte Coders” din Păuşeşti Măglaşi

 Breaking News

Premii şi insigne pentru membrii clubului de coding „The Byte Coders” din Păuşeşti Măglaşi

Premii şi insigne pentru membrii clubului de coding „The Byte Coders” din Păuşeşti Măglaşi
septembrie 25
10:44 2017

În perioada ianuarie – decembrie 2017, Biblioteca „Antim Petrescu” din localitatea Păuşeşti Măglaşi derulează proiectul „Code Kids”, alături de alte patru biblioteci vâlcene şi alte 25 din ţară. Proiectul implementat de Fundaţia Progress şi Asociaţia Etic (Cluj) este finanţat de Românian – American Foundation (RAF), având cofinanţare din partea Fundaţiei Progress şi de la bibliotecile publice din România. Obiectivul principal al proiectului este familiarizarea a 380 de copii din 30 de localităţi rurale şi urbane din România cu bazele competenţelor de coding şi rezolvarea unui număr de sarcini de bază. În cadrul proiectului, s-a înfiinţat în localitatea Păuşeşti Măglaşi clubul de coding „The Byte Coders”. Acest club îşi desfăşoară activitatea la sediul Bibliotecii Publice „Antim Petrescu” din Păuşeşti Măglaşi.

Activitatea desfăşurată până în prezent de copiii din Păuşeşti Măglaşi la Biblioteca Publică „Antim Petrescu”, în cadrul clubului „The Byte Coders” a fost apreciată de organizatorii Code Kids, care i-au răsplătit pe micii programatori cu insignele „Code Kids Ambasador”,  „Star Coder”, „Smart Coders” şi cu premii atribuite coderiştilor, Alexandra Şuteanu şi Dimitrie Goran.

Clubul „The Byte Coders” Păuşeşti Măglaşi are doisprezece membrii, copii din localitatea Păuşeşti Măglaşi, cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani. Doi dintre aceşti membri sunt ambasadori Code Kids, copii instruiţi să-i ajute pe ceilalţi membri ai clubului, pentru rezolvarea unui set de sarcini de coding, care să contribuie la familiarizarea acestora cu bazele competenţelor de coding. Echipa de proiect de la Păuşeşti Măglaşi este alcătuită din Ioana Goran – bibliotecar, Dimitrie Goran şi Alexandru Brătescu, ambasadori Code Kids.

„Mă bucur că membrii clubului nostru de coding se implică activ în rezolvarea temelor creative şi îşi doresc să urmeze o carieră în tehnologie”, a declarat, la finalul activităţii Ioana Goran, bibliotecar la Biblioteca Publică „Antim Petrescu” din Păuşeşti Măglaşi, coordonator al Proiectului „Code Kids” în localitatea Păuşeşti Măglaşi.

Claudia Şchiopu

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

septembrie 2017
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...