Accesarea fondurilor europene, în atenţia primarului Constantin Aleca

 Breaking News
Accesarea fondurilor europene, în atenţia primarului Constantin Aleca
octombrie 03
17:54 2017

Constantin Aleca spune că oraşul Bălceşti se poate plia pe cerinţele programelor europene în vederea atragerii fondurilor, dar nu înţelege de ce, până în prezent nu sunt deschise toate axele de finanţare: „Sunt multe axe pe care le-am studiat şi pentru care suntem pregătiţi, dar nu sunt deschise, şi nu înţeleg de ce. Pe axa 3.1. se pot atrage fonduri pentru anveloparea clădirilor publice. Şi noi lucrăm la documentaţii, pentru că vrem să transformăm clădirea primăriei care figurează ca fiind căminul de fete al liceului. Este o muncă titanică pentru documentaţii, adrese făcute către Inspectoratul Judeţean Şcolar, pentru că trebuie să avem acceptul lor, apoi adresă către Consiliul de Administraţie al Inspectoratului, hotărârea Consiliului Local, apoi viza de la Ministerul Educaţiei. Totul este timp pierdut, drumuri, nenumărate adrese”, declară primarul.

Constantin Aleca mai spune că, în cadrul programelor cu finanţare europeană există posibilitatea anvelopării inclusiv a celor nouă blocurilor ale oraşului dar, din cauza faptului că nu există asociaţie de proprietari, nu se pot atrage fonduri pentru o astfel de investiţie: „În urma discuţiilor cu proprietarii aceştia nu doresc să îşi izoleze blocurile pentru că au centrale proprii şi apometre în apartamente. Tot cu fonduri europene ne-am mai gândit să depunem un  proiect pe Axa 5, pentru amenajarea de parcuri şi spaţii verzi, unde avem terenuri degradate şi clădiri. Locurile pe care le putem transforma în parcuri pot deveni deosebit de frumoase pentru oraş. În satul Oteteliş putem amenaja un teren de sport, cu mobilier urban în spatele şcolii, pe un teren care în prezent este degradat”, a mai declarat primarul din Bălceşti.

 

Ministerul Dezvoltării a spus pas oraşului Bălceşti, în această sesiune

Tot cu fonduri europene, pe Axa 10, care încă nu s-a lansat, există posibilitatea accesării de bani pentru reabilitarea şi dotarea creşelor şi grădiniţelor. „Aici mă gândesc la şcolile care nu au autorizaţie de funcţionare din oraş, pentru că se alocă fonduri în vederea modernizării, reabilitării, dotării şi pentru racordarea la utilităţi a locaţiilor. Din toate aceste axe deschise se pot accesa fonduri pe Axa 3, pentru modernizarea clădirilor, dar aici nu avem ridicările topometrice, nu avem cartea funciară şi toate acestea durează mai mult de un an. Avem un proiect pentru amenajarea a 31 de imobile: şcoli, clădiri de şcoli, anexe, terenuri de şcoli aferente sau instituţii publice, pentru care vom face măsurătorile topografice încât să le intabulăm, facem cartea funciară şi trebuie să fim pregătiţi pentru deschiderea ghidurilor de finanţare. În cadrul acestui proiect vrem să facem parcuri cu mobilier stradal şi alei pietonale. Aceste proiecte vor avea finanţare europeană, fiindcă Ministerul Dezvoltării a spus pas oraşului, în această sesiune”, a mai declarat primarul din Bălceşti, Constantin Aleca.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Cautam sudori de sarma plina, sudori de sarma tubulara si lacatusi pentru un proiect urgent in Germania si Spania.
 Proba de lucru se va sustine in Bucuresti.
 Pentru detalii si programare la proba sunati la 0728865354.

Special

Cheia catre o viata intima implinita – masajul erotic

Corpul uman este inca un sanctuar despre care se vor mai descoperi multe in decursul timpului. Atat modul ingenios in care acesta isi desfasoara functiile, cat si efectul pe care masarea zonelor erogene le poate avea asupra starii fizice si psihice sunt lucruri ce continua sa impresioneze.

Lecția calității în materie de lenjerii vine din domeniul HoReCa

V-ați gândit cum ar fi să aveți parte de același confort acasă, precum se întâmplă la hotel? O mare diferență se face la nivel de lenjerii, la calitatea aces

Fotografia – pasiune si munca

Momentele speciale necesita a fi memorate, iar o ilustratie redata de o fotografie are capacitatea de a produce cel mai fidel configuratia existenta, dar si sentimentele ce se exprima pe chipul unei persoane la acel moment.

Care sunt cele mai ACCESATE site-uri de tip CASINO din Romania

Majoritatea oamenilor prefera sa isi petreaca timpul liber pe Internet, in cautarea unor lucruri care ii pot destinde si distra in acelasi timp.
Toata lumea isi pretuieste telefonul, poate mai mult ca orice alt accesoriu sau bun. Ori in momentul in care se intampla sa se defecteze intervine panica si desigur absoluta nevoie de a remedia totul la perfectiune.

Stirile pe zile

octombrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Sep   Noi »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...