Artiştii vor lucra la sculptura ecvestră a Reginei Maria în cadrul Taberei Internaţionale de Sculptură în Piatra Măciuca

A doua ediţie a Taberei Internaţionale de Sculptură în Piatra Măciuca a fost inaugurata luni, 2 octombrie 2017. Inițiatorul acestui proiect cultural, Dan NIȚU, președintele Fundației Dumitru Drăghicescu le-a urât bun venit celor prezenți și le-a transmis următoarele: „Tabăra de la Măciuca este un proiect pe care l-am inițiat în 2014. Este un proiect în care am investit mult și care a crescut foarte frumos de la prima ediție și până acum. Nu sunt un specialist în arta contemporană, dar văd în acest domeniu întregul său potențial. Arta contemporană înseamnă identitate, personalitate, educație, turism, valoare adăugată mare. Arta contemporană înseamnă un dialog profund cu ceilalți, români și străini, dar și cu noi înșine. Proiectul nostru vine cu toate aceste avantaje, cu toate aceste daruri pentru toți participanții și pentru comunitatea din Măciuca.” De asemenea, președintele Fundației, Dan NIȚU, a anunțat că trei dintre artiști vor lucra la sculptură ecvestră a Reginei Maria, un proiect grandios, ce va fi realizat și ca o anticipare a sărbătoririi Centenarului Marii Uniri din 2018.
La evenimentul de inaugurare au participat și partenerii proiectului: sculptorul Viorel ENACHE, reprezentant al Atelierelor Enache Paris, Mugur MĂRCOIANU, primarul comunei MĂCIUCA, Claudiu Tulugea, directorul Muzeului Județean „Aurelian Sacerdoțeanu” Vâlcea, Gheorghe Dican, vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România și președinte al UAP Filiala Vâlcea.
Organizatorii au fost onorați să îl aibă alături pe Alexandru Ghildus, artist și designer, profesor universitar, doctor în arte vizuale și Președinte de onoare al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Duminică, 8 octombrie 2017 la Muzeul de Artă „Casa Simian” din Râmnicu-Vâlcea a avut loc vernisajul expoziției temporare care a cuprins lucrări ale sculptorilor participanți la a doua ediție a Taberei de la Măciuca. Vizitatorii au avut astfel ocazia de a se întâlni cu cei unsprezece artiști și cu o parte din operele acestora. Ajutați de panouri de fotografie de dimensiuni mari, iubitorii de arta au putut intra în atmosfera atelierului de la Măciuca. Expoziția de la Măciuca va putea fi vizitată până pe 19 octombrie.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *