Liderul Superligii Vâlcea, Flacăra Horezu a profitat de remiza de la Fedeleșoiu și după victoria obținută sâmbătă în Treapt, 3-2 cu Minerul Costești, s-a distanțat la cinci puncte de urmăritoare.

Flacăra a condus Costeștiul cu 3-0 după reușitele lui Adrian Popa (2) din minutele 35 și 41 și Chira în minutul 47. De remarcat golul secund reușit de Adi Popa, cu o execuție de excepție, un șut peste portarul advers, de la circa 40 de metri!  Repriza s-a încheiat cu o ocazie monumentală a gazdelor.

Portarul oaspeților, Dorin Hârșu, care a evoluat ani buni la Pandurii, a făcut un joc excelent și a ținut în joc Costeștiul. Spre final, minerii au prins curaj, au marcat de două ori, prin I.Cosma (minutul 73) și Fuiorea (minutul 79) și au dat emoții gazdelor.  ”După ce am făcut 3-0, ne-am relaxat și asta putea să ne coste. Important este însă că am câștigat, iar echipa a avut atitudine, a muncit pe teren. Cele trei puncte sunt vitale în lupta pentru câștigarea campionatului” a declarat antrenorul – jucător al Flacărei, Adrian Popa.

Fundașul horezenilor,  Ionuț Vladu a răsuflat ușurat după sucesul cu minerii din Costești. ”Ne aștaptam să avem un meci greu, Costești are jucători cu experiență, dar e bine că am câștigat. Ne-am detașat de urmăritoare, acesta este obiectivul nostru și sperăm ca până în iarnă să avem și mai multe puncte avans” a anunțat Ionuț Vladu. De la gazde au lipsit și trei jucători de bază, Matache, Covalschi și Verdeș, ultimii doi fiind accidentați. În schimb, a revenit după o accidentare care l-a ținut pe tușă o lună, fundașul Marian Popescu.

Președintele Minerului Costești, Sergiu Holtei consideră că Flacăra este cea mai bună echipă din Superligă. ”Flacăra este de departe cea mi bună echipă a campionatului, sper să promoveze, să nu pățească precum alte echipe care au pierdut la baraj. Noi la iarnă vom face un cantonament de o săptămână la munte și sperăm să fie mai bine” a afirmat Sergiu Holtei. Costești are însă în acest an un salt remarcabil, după ce anii trecuți s-a luptat pentru evitarea retrogradării, a reușit acum să construiască  o echipă de play-off.

În tribuna Stadionului din Treapt s-a aflat pentru prima dată și fostul antrenor al FC Olt ,  Dan Oprescu, venit special pentru a-și încuraja băiatul, David, dar și pentru a-și urmări foștii elevi de la Slatina: Adi Popa, Scheau, Covalschi, Precup și Verdeș. Flacăra este singura echipă cu punctaj maxim în Superligă, având opt victorii din tot atâtea jocuri.

Flacăra: Oțăt – Scheau, Vladu, C.Dinu, Stănică – Ad.Popa, Precup, Nistor, Georgescu – Simeanu, Chira. Au mai jucat: Zamfirescu, Oprescu, Gheorghescu, M.Popescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *