Investiţii şi proiecte noi pentru comuna Păuşeşti Măglaşi

 Breaking News
Investiţii şi proiecte noi pentru comuna Păuşeşti Măglaşi
octombrie 09
10:25 2017

Aprobarea finanţării unor proiecte care se vor derula prin Programul de Dezvoltare Locală, prin Compania Naţională de Investiţii, dar şi prin absorbţia fondurilor europene dă speranţe administraţiei locale din Păuşeşti Măglaşi că, în anii care vor veni, în localitate se vor desfăşura o serie de proiecte semnificative, care vor schimba cu adevărat imaginea comunei. Astfel, Ministerul Dezvoltării va aloca fonduri prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a 2-a în valoare totală de aproximativ 31 de miliarde de lei. Fondurile vor fi direcţionate pentru lucrările de reabilitare a şcolii din satul Valea Cheii, reabilitarea dispensarului medical şi extinderea reţelei de apă pe o lungime de 2,5 kilometri, în satul Coasta: „În satul Coasta era necesară o extindere a reţelei de alimentare cu apă, deoarece satul este poziţionat pe cea mai înaltă culme de deal, iar presiunea apei prin cădere nu este cea mai bună soluţie. Astfel, pentru această nouă reţea de apă trebuie montată o pompă. Cu acest proiect se va închide tot ce înseamnă reţea de apă în localitate. Pe lângă aceste proiecte care se vor derula în localitate, vor demara şi lucrările pentru construirea unui pod, modernizarea trotuarelor, dar şi modernizarea şi dotarea Căminul Cultural cu fonduri alocate prin Compania Naţională de Investiţii. Prin PNDL-2 nu ni s-au aprobat proiectele pentru modernizarea drumurilor, însă le vom redepune după ce SC Apavil SA va finaliza proiectul introducerii conductei de canalizare în localitate, pe o lungime de 38 de kilometri. Din informaţiile pe care le am, este posibil ca, în primăvara anului viitor să înceapă lucrările. Toate aceste investiţii sunt proiecte care se vor finaliza în acest mandat în mod cert, iar eu sunt mulţumit”, ne-a declarat primarul din Păuşeşti Măglaşi.

Centrul medical de permanenţă, un proiect important pentru comunitate

Pe lângă aceste proiecte, Alexandru Dediu ne-a informat că, prin accesarea fondurilor europene s-a reuşit şi finanţarea proiectului în vederea modernizării infrastructurii rutiere, dar şi înfiinţării unui Centru medical de permanenţă în localitate: „Mai am un proiect depus pe Măsura 7.2, pentru asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 6 kilometri, care a acumulat 55 de puncte. Este un punctaj destul de bun, care va prinde cu siguranţă finanţare europeană. Pe Măsura 8.1. mai avem un proiect în vederea înfiinţării unui Centru medical de permanenţă, pentru care se lucrează la documentaţie. Proiectul include cabinet medical, dotarea clădirii cu aparatură medicală, ecograf, dar şi ambulanţă. Pentru demararea acestui proiect am format o echipă cu un medic care este acreditat de Ministerul Muncii. Vom avea un mic spital, care se va amenaja în fosta clădire a primei şcoli care s-a înfiinţat în localitate. În proiect intră şi lucrările de reabilitare, modernizare şi dotare a cabinetelor, modernizarea grupurilor sanitare şi amenajarea unei săli de mese”, ne-a mai informat primarul liberal, Alexandru Dediu. Primarul ne spune că centrul de permanenţă medical va fi veriga între medicul de familie şi urgenţe, iar scopul principal al centrului este ca pacientul să beneficieze de consultanţă medicală indiferent de oră, inclusiv la sfârşit de săptămână sau în zilele de sărbătoare. Oamenii vor avea astfel acces la un medic generalist, care să-l consulte, să le dea un tratament sau să-l trimită cu ambulanţa, în cazuri grave, la spital.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Cautam sudori de sarma plina, sudori de sarma tubulara si lacatusi pentru un proiect urgent in Germania si Spania.
 Proba de lucru se va sustine in Bucuresti.
 Pentru detalii si programare la proba sunati la 0728865354.

Special

Cheia catre o viata intima implinita – masajul erotic

Corpul uman este inca un sanctuar despre care se vor mai descoperi multe in decursul timpului. Atat modul ingenios in care acesta isi desfasoara functiile, cat si efectul pe care masarea zonelor erogene le poate avea asupra starii fizice si psihice sunt lucruri ce continua sa impresioneze.

Lecția calității în materie de lenjerii vine din domeniul HoReCa

V-ați gândit cum ar fi să aveți parte de același confort acasă, precum se întâmplă la hotel? O mare diferență se face la nivel de lenjerii, la calitatea aces

Fotografia – pasiune si munca

Momentele speciale necesita a fi memorate, iar o ilustratie redata de o fotografie are capacitatea de a produce cel mai fidel configuratia existenta, dar si sentimentele ce se exprima pe chipul unei persoane la acel moment.

Care sunt cele mai ACCESATE site-uri de tip CASINO din Romania

Majoritatea oamenilor prefera sa isi petreaca timpul liber pe Internet, in cautarea unor lucruri care ii pot destinde si distra in acelasi timp.
Toata lumea isi pretuieste telefonul, poate mai mult ca orice alt accesoriu sau bun. Ori in momentul in care se intampla sa se defecteze intervine panica si desigur absoluta nevoie de a remedia totul la perfectiune.

Stirile pe zile

octombrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Sep   Noi »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...