Investiţii şi proiecte noi pentru comuna Păuşeşti Măglaşi

 Breaking News
  • No posts were found

Investiţii şi proiecte noi pentru comuna Păuşeşti Măglaşi

Investiţii şi proiecte noi pentru comuna Păuşeşti Măglaşi
octombrie 09
10:25 2017

Aprobarea finanţării unor proiecte care se vor derula prin Programul de Dezvoltare Locală, prin Compania Naţională de Investiţii, dar şi prin absorbţia fondurilor europene dă speranţe administraţiei locale din Păuşeşti Măglaşi că, în anii care vor veni, în localitate se vor desfăşura o serie de proiecte semnificative, care vor schimba cu adevărat imaginea comunei. Astfel, Ministerul Dezvoltării va aloca fonduri prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a 2-a în valoare totală de aproximativ 31 de miliarde de lei. Fondurile vor fi direcţionate pentru lucrările de reabilitare a şcolii din satul Valea Cheii, reabilitarea dispensarului medical şi extinderea reţelei de apă pe o lungime de 2,5 kilometri, în satul Coasta: „În satul Coasta era necesară o extindere a reţelei de alimentare cu apă, deoarece satul este poziţionat pe cea mai înaltă culme de deal, iar presiunea apei prin cădere nu este cea mai bună soluţie. Astfel, pentru această nouă reţea de apă trebuie montată o pompă. Cu acest proiect se va închide tot ce înseamnă reţea de apă în localitate. Pe lângă aceste proiecte care se vor derula în localitate, vor demara şi lucrările pentru construirea unui pod, modernizarea trotuarelor, dar şi modernizarea şi dotarea Căminul Cultural cu fonduri alocate prin Compania Naţională de Investiţii. Prin PNDL-2 nu ni s-au aprobat proiectele pentru modernizarea drumurilor, însă le vom redepune după ce SC Apavil SA va finaliza proiectul introducerii conductei de canalizare în localitate, pe o lungime de 38 de kilometri. Din informaţiile pe care le am, este posibil ca, în primăvara anului viitor să înceapă lucrările. Toate aceste investiţii sunt proiecte care se vor finaliza în acest mandat în mod cert, iar eu sunt mulţumit”, ne-a declarat primarul din Păuşeşti Măglaşi.

Centrul medical de permanenţă, un proiect important pentru comunitate

Pe lângă aceste proiecte, Alexandru Dediu ne-a informat că, prin accesarea fondurilor europene s-a reuşit şi finanţarea proiectului în vederea modernizării infrastructurii rutiere, dar şi înfiinţării unui Centru medical de permanenţă în localitate: „Mai am un proiect depus pe Măsura 7.2, pentru asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 6 kilometri, care a acumulat 55 de puncte. Este un punctaj destul de bun, care va prinde cu siguranţă finanţare europeană. Pe Măsura 8.1. mai avem un proiect în vederea înfiinţării unui Centru medical de permanenţă, pentru care se lucrează la documentaţie. Proiectul include cabinet medical, dotarea clădirii cu aparatură medicală, ecograf, dar şi ambulanţă. Pentru demararea acestui proiect am format o echipă cu un medic care este acreditat de Ministerul Muncii. Vom avea un mic spital, care se va amenaja în fosta clădire a primei şcoli care s-a înfiinţat în localitate. În proiect intră şi lucrările de reabilitare, modernizare şi dotare a cabinetelor, modernizarea grupurilor sanitare şi amenajarea unei săli de mese”, ne-a mai informat primarul liberal, Alexandru Dediu. Primarul ne spune că centrul de permanenţă medical va fi veriga între medicul de familie şi urgenţe, iar scopul principal al centrului este ca pacientul să beneficieze de consultanţă medicală indiferent de oră, inclusiv la sfârşit de săptămână sau în zilele de sărbătoare. Oamenii vor avea astfel acces la un medic generalist, care să-l consulte, să le dea un tratament sau să-l trimită cu ambulanţa, în cazuri grave, la spital.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2017
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...