Investiţii şi proiecte noi pentru comuna Păuşeşti Măglaşi

 Breaking News
Investiţii şi proiecte noi pentru comuna Păuşeşti Măglaşi
octombrie 09
10:25 2017

Aprobarea finanţării unor proiecte care se vor derula prin Programul de Dezvoltare Locală, prin Compania Naţională de Investiţii, dar şi prin absorbţia fondurilor europene dă speranţe administraţiei locale din Păuşeşti Măglaşi că, în anii care vor veni, în localitate se vor desfăşura o serie de proiecte semnificative, care vor schimba cu adevărat imaginea comunei. Astfel, Ministerul Dezvoltării va aloca fonduri prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a 2-a în valoare totală de aproximativ 31 de miliarde de lei. Fondurile vor fi direcţionate pentru lucrările de reabilitare a şcolii din satul Valea Cheii, reabilitarea dispensarului medical şi extinderea reţelei de apă pe o lungime de 2,5 kilometri, în satul Coasta: „În satul Coasta era necesară o extindere a reţelei de alimentare cu apă, deoarece satul este poziţionat pe cea mai înaltă culme de deal, iar presiunea apei prin cădere nu este cea mai bună soluţie. Astfel, pentru această nouă reţea de apă trebuie montată o pompă. Cu acest proiect se va închide tot ce înseamnă reţea de apă în localitate. Pe lângă aceste proiecte care se vor derula în localitate, vor demara şi lucrările pentru construirea unui pod, modernizarea trotuarelor, dar şi modernizarea şi dotarea Căminul Cultural cu fonduri alocate prin Compania Naţională de Investiţii. Prin PNDL-2 nu ni s-au aprobat proiectele pentru modernizarea drumurilor, însă le vom redepune după ce SC Apavil SA va finaliza proiectul introducerii conductei de canalizare în localitate, pe o lungime de 38 de kilometri. Din informaţiile pe care le am, este posibil ca, în primăvara anului viitor să înceapă lucrările. Toate aceste investiţii sunt proiecte care se vor finaliza în acest mandat în mod cert, iar eu sunt mulţumit”, ne-a declarat primarul din Păuşeşti Măglaşi.

Centrul medical de permanenţă, un proiect important pentru comunitate

Pe lângă aceste proiecte, Alexandru Dediu ne-a informat că, prin accesarea fondurilor europene s-a reuşit şi finanţarea proiectului în vederea modernizării infrastructurii rutiere, dar şi înfiinţării unui Centru medical de permanenţă în localitate: „Mai am un proiect depus pe Măsura 7.2, pentru asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 6 kilometri, care a acumulat 55 de puncte. Este un punctaj destul de bun, care va prinde cu siguranţă finanţare europeană. Pe Măsura 8.1. mai avem un proiect în vederea înfiinţării unui Centru medical de permanenţă, pentru care se lucrează la documentaţie. Proiectul include cabinet medical, dotarea clădirii cu aparatură medicală, ecograf, dar şi ambulanţă. Pentru demararea acestui proiect am format o echipă cu un medic care este acreditat de Ministerul Muncii. Vom avea un mic spital, care se va amenaja în fosta clădire a primei şcoli care s-a înfiinţat în localitate. În proiect intră şi lucrările de reabilitare, modernizare şi dotare a cabinetelor, modernizarea grupurilor sanitare şi amenajarea unei săli de mese”, ne-a mai informat primarul liberal, Alexandru Dediu. Primarul ne spune că centrul de permanenţă medical va fi veriga între medicul de familie şi urgenţe, iar scopul principal al centrului este ca pacientul să beneficieze de consultanţă medicală indiferent de oră, inclusiv la sfârşit de săptămână sau în zilele de sărbătoare. Oamenii vor avea astfel acces la un medic generalist, care să-l consulte, să le dea un tratament sau să-l trimită cu ambulanţa, în cazuri grave, la spital.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Ce pui in valiza cand pleci intr-o vacanta exotica? 5 lucruri care NU trebuie sa iti lipseasca

Te pregatesti pentru o vacanta intr-o tara exotica? Bagajul pentru vacanta poate fi o adevarata provocare, mai ales pentru doamne, care tind sa ia cu ele multe lucruri inutile, pe care nu le folosesc si care ocupa spatiu degeaba.

GHID PENTRU BOTEZ: De ce anume trebuie sa tii cont pentru o petrecere reusita

Venirea pe lume a copiilor este o minune pentru orice familie, drept urmare, trebuie sarbatorita ca atare.
Turistii isi doresc nespus sa viziteze locuri fabuloase, in care sa admire imprejurimile, obiectivele istorice si in care sa se simta mai bine decat acasa, asa ca un rol important in calatoriile lor il are cazarea.

 

Cum sa te pregatesti pentru a fi o mama trendy

Sa devii mama este cel mai minunat lucru pentru orice femeie. Dupa nasterea celui mic,majoritatea mamelor raman in trend postand poze cu micutul pe retelele de socializare,ilustrand fiecare moment important.

 Business: 3 sfaturi utile pentru o croitorie de success

In zilele noastre, tot mai multi oameni isi doresc sa fie unici prin stilul pe care il adopta. Bineinteles, aceasta dorinta se resimte mai ales in randul doamenlor si al domnisoarelor, care vor, mai ales la anumite evenimente, sa aiba tinute cu totul si cu totul deosebite.

Stirile pe zile

octombrie 2017
L Ma Mi J V S D
« sept.   nov. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...