Primarul Constantin Aleca solicită ajutor în instanţă pentru desfiinţarea Căminului de bătrâni Bălceşti

 Breaking News
  • No posts were found

Primarul Constantin Aleca solicită ajutor în instanţă pentru desfiinţarea Căminului de bătrâni Bălceşti

Primarul Constantin Aleca solicită ajutor în instanţă pentru desfiinţarea Căminului de bătrâni Bălceşti
octombrie 15
16:12 2017
  • Aleca spune că va acţiona în judecata consilierii locali PSD şi conducerea Căminului de bătrâni

Săptămâna trecută, în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local a avut loc cea de-a patra încercare de desfiinţare a Căminului de Bătrâni din Bălceşti. Iniţiativa i-a aparţinut, de această dată, directorului Căminului, Marian Geică, care a precizat în expunerea de motive ca toţi cei 23 de bătrâni au fost mutaţi în centrele DGASPC Vâlcea, pe motiv că nu mai există sursa de finanţare pentru sustenabilitatea căminului. Geică a solicitat şi găsirea unor soluţii pentru plata salariilor restante şi a utilităţilor, suma care se ridică la 5.4 miliarde lei vechi. Primarul Constantin Aleca a fost de acord cu propunerea prin care Primăria Bălceşti să achite salariile restante angajaţilor în cazul în care căminul va fi închis. După lungi discuţii, proiectul a fost supus la vot, cu tot cu amendament, însă consilierii pesediști au dat încă o dată dovada că acţionează ca o maşinărie politică şi au ieşit din sală. Ca să treacă, proiectul avea nevoie de două treimi din votul consilierilor.

Aleca: „Pesediștilor le e frică să nu facem centru medical acolo şi să piardă ei politic”

 Primarul oraşului Bălceşti ne-a declarat că desfiinţarea căminului de bătrâni este inevitabilă ţinând cont de faptul că salariaţii nu mai au „obiectul” muncii, deoarece toţi beneficiarii au fost mutaţi în centrele DGASPC, iar consilierii PSD se opun demersului de desfiinţare de teamă că primăria ar putea deschide în locul căminului un centru multifuncţional, lucru care i-ar putea costa politic la viitoarele alegeri: „Directorul căminului a propus desfiinţarea căminului pentru că nu mai avea beneficiari, pe 5 octombrie i-a mutat în centrele DGASPC Vâlcea. Directorul a luat această decizie pentru că nu le mai putea oferi condiţiile necesare, din lipsa fondurilor. Consilierii PSD au solicitat să plătim noi (nr. red. – Primăria Bălceşti) datoriile şi am fost de acord. Surprinzător, când a fost la vot, au ieşit afară. Consilierii PSD urmăresc ca noi să cheltuim toţi banii din bugetul local pe funcţionarea căminului şi să nu mai facem nimic pentru oraş, sunt împotriva comunităţii! Ei nu au văzut că nu este nevoie de cămin în Bălceşti, atâta timp cât nu existau cereri pentru internare? Aveam doar 4 beneficiari din Bălceşti, oamenii nu vor cămin, vor spital acolo. Pesediştilor le este frică să nu facem noi vreun centru medical acolo că pierd ei politic. Eu le reamintesc mereu că PSD a promis la alegeri că va redeschide spitalul la Bălceşti. Fug ca dracu de tămâie când aud de acest spital”, ne-a declarat primarul Constantin Aleca, primarul din Bălceşti.

Aleca:” Constantin Rădulescu nu spune nimic de faptul că a promis un centru medical la Bălceşti”

Aleca a mai precizat că preşedintele Constantin Rădulescu nu renunţă la ideea de a transforma căminul de bătrâni într-un Centru de Îngrijire şi Asistentă, însă uita că a promis în campania electorală redeschiderea spitalului de la Bălceşti: „Preşedintele CJ vrea în continuare centru CIA, dar nu spune nimic de faptul că ne-au promis un centru medical sau de faptul că noi apărem în structura Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea ca centru multifuncţional de zi cu 13 paturi. Vrea CIA ca să scape de ce a promis”, a mai spus Constantin Aleca.

Primăria Bălceşti are conturile blocate. Aleca se adresează instanţei

 Situaţia incertă a căminului îl determină pe liberalul Aleca să găsească rezolvarea în instanţă. Primarul spune că nu mai ştie cum să procedeze în acest caz şi îi va acţiona în judecată atât pe consilierii PSD, cât şi conducerea Căminului de Bătrâni: „Noi avem conturile blocate, pentru că mereu se strâng arierate şi noi nu mai putem face investiţii pentru oraş din bugetul local decât dacă plătim o parte din arierate, ele se strâng iar şi tot aşa. Nu ştim ce vom face, există şi decizia Curţii de Conturi care le-a spus să nu mai angajeze cheltuieli fără sursa de finanţare. Chiar dacă am vrea noi să luăm de la investiţii fonduri nu ştiu cum am putea noi să plătim, trecând peste decizia Curţii de Conturi. Ne vom adresa instanţei de judecată, vom da în judecată Căminul de Bătrâni şi consilierii locali PSD. Consilierii PSD, ştiind că nu există activitate la cămin, trebuiau să fie de acord să se închidă activitatea, să se predea patrimoniul şi să dăm banii la salariaţi din urmă şi să încheiem odată! Cum să-i plătim în continuare dacă nu mai au „obiectul” muncii, adică nu mai sunt beneficiari?, mai spune primarul Constantin Aleca.

Ramona BĂLTEANU

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2017
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...