Florin Costea, debut cu gol la Petroșani!

Vâlceanul Florin Costea a debutat cu succes la noua sa echipă, ACS Șirineasa, pentru care a marcat un gol în succesul obținut sâmbătă la Petroșani, 2-0 în derby-ul etapei, cu CS U II Craiova.

Liderul Seriei a IV-a din Liga a III-a, ACS Șirineasa a câștigat sâmbătă derby-ul etapei 8, 2-0 la Petroșani cu CS U II Craiova. Golurile echipei care activează în Valea Jiului au fost marcate de vâlceanul Florin Costea (minutul 15) și Daniel Mărgărit (minutul 90).

Vâlceanul Florin Costea (32 ani) a semnat săptămâna trecută cu echipa din Petroșani și sâmbătă a debutat cu gol. Costea a evoluat 60 de minute și a deschis scorul în minutul 15, apoi a ratat o lovitură de la 11 metri.  Fostul atacant la Craiovei și Stelei spune că, singurul său gând este promovarea cu noua echipă a Petroșaniului. ”După o perioadă lungă în care nu am jucat, am nevoie de jocuri oficiale, să mă pun la punct cu pregătirea fizică și îmi doresc doar să fiu sănătos, așa cum am fost și cât am jucat la Vâlcea. Eu m-am pregătit zilnic în ultima perioadă, așa cum a putut eu, singur sau alături de alte echipe. Dacă nu erau acele accidentări din anii trecuți, acum eram în străinătate, nu aici. Eu însă cred că mai am mulți ani de jucat, voi reveni la o formă bună și poate voi mai prinde un contract în străinătate” a declarat Florin Costea.

Atacantul originar din Drăgășani este mulțumit de faptul că are lângă el mai mulți vâlceni. ”Am venit aici cu un singur gând, să promovăm, sunt convins că vom reuși, avem o echipă foarte bună. În plus, este un grup foarte frumos, sunt alături de prietenii mei de la Vâlcea, dar și de antrenorul Gabi Mangalagiu, care m-a pregătit și când eram junior, îi mulțumesc pe această cale că m-a propus la această echipă, am venit aici și pentru dânsul.  Sunt fericit că am debutat cu gol la Petroșani, dar eu sunt norocos, am înscris la fiecare debut! ”

Pe lângă faptul că a revenit pe gazon, Costea mai are un motiv de bucurie, iubita sa anunțându-l recent că vor fi părinți. ”Sunt bucuros că voi fi tată, nu contează că va fi băiețel sau fetiță. Pentru mine, important este să fie copilul sănătos și mama lui la fel. Îmi doream de mult timp un copil și acum sunt foarte fericit!”.

După dispariția CSM-ului, Florin Costea își dorește ca Vâlcea să aibă cât mai curând o altă echipă de fotbal profesionistă. ”Vâlcea a avut mereu echipă de Liga a II-a sau de Liga a III-a, iar pe vremuri, Chimia era în Divizia A. Îmi doresc ca la Vâlcea să fie din nou o echipă, măcar la Liga a II-a. Tatăl meu nu a ratat în ultimii ani niciun meci din Zăvoi, era o prezență obișnuită la fiecare joc”.

Ultima dată, Florin Costea a jucat la CSM Râmnicu Vâlcea, pe 23 noiembrie 2016, în înfrângerea din deplasare cu Dunărea Călăraşi, scor 0-1. În iarnă echipa vâlceană s-a desfiinţat, iar Costea, care s-a accidentat, nu a mai semnat cu nimeni, deși s-a pregătit două luni în vară cu ciprioții de la Othellos (Liga a II-a).

După opt etape, ACS Șirineasa este neînvinsă și este lider autoritar în Seria a IV-a, având 22 de puncte, fiind urmată de principala contracandidată, CSM Școlar Reșița (14 puncte), echipă care are însă un meci mai puțin disputat.

 

Tufiși, antrenor cu portarii la Șirineasa

Robert Tufişi (41 de ani) a acceptat săptămâna trecută oferta clubului de Liga a 3-a ACS Şirineasa şi a ocupat postul de antrenor cu portarii la liderul Seriei a IV-a. Tufiși completează astfel lista vâlcenilor de la Petroșani, pe care se mai regăsesc Florin Costea, Octavian Vasile, Lucian Iordache, Florian Pârvu, Ovidiu Popescu și Bogdan Lăzărescu. Clubul din Petroşani a dat zilele trecute două lovituri importante, aducându-i pe atacantul Florin Costea şi portarul Mihai Mincă, semn clar că promovarea este obiectivul clar pentru conducerea clubului.

Pentru a merge la echipa care activează din vară la Petroşani, Tufişi a demisionat de la SCM Râmnicu Vâlcea, clubul finanţat de Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea şi unde îndeplinea tot rolul de antrenor cu portarii. Tufişi a evoluat în carieră la FC Argeş, Farul Constanţa, UTA, Rocar Bucureşti, Gloria Bistriţa, Forex Braşov şi ultima dată la CSM Râmnicu Vâlcea, echipă pentru care a apărat şi anul trecut, la 40 de ani!

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *