Sorin Romcescu: „Suntem la ultimii kilometri de drumuri care trebuie asfaltaţi”

 Breaking News
Sorin Romcescu: „Suntem la ultimii kilometri de drumuri care trebuie asfaltaţi”
octombrie 16
16:08 2017

Cu o reţea de drumuri comunale de peste 100 de kilometri, primarul localităţii Slătioara, Sorin Romcescu a ajuns la performanţă de a mai avea de modernizat ultimii 10 kilometri. În acest sens, administraţia locală a întocmit şi depus trei proiecte la Ministerul Dezvoltării, în vederea finanţării prin PNDL-2. Astfel, social-democratul a reuşit să obţină finanţare doar pentru un singur proiect care cuprinde asfaltarea a 4 kilometri de drumuri în satul Gorunești: „Noi am avut depuse trei proiecte pentru infrastructura de drumuri, ultimele din această categorie, pe care le-am şi împărţit în trei, tocmai în ideea de a nu pune în pericol finanţarea, adică poate eu să obţin 20 de kilometri şi altul deloc. Le-am împărţit pe sectoare, categorii de drumuri şi am reuşit să prindem finanţare pentru un proiect care cuprinde aproape 4 kilometri de drumuri comunale în satul Goruneşti. Este un proiect care vizează patru drumuri, asfaltarea drumului Gresarea pe o lungime de 2,9 kilometri, Broşteni – 413 de metri, Troița – 211 metri şi Troița-sat – 420 de metri, cu rigole şi tot ce trebuie. Cu aceste drumuri, care se vor asfalta vom închide infrastructura, în satul Goruneşti. Noi am avut depuse trei proiecte pe infrastructura de drumuri, celelalte două se refereau la asfaltarea a 4,8 kilometri de drumuri în satul Milostea şi încă un proiect de 6,2 kilometri, în satul Slătioara. Cu siguranţă le va veni şi lor rândul şi, aşa cum vă spuneam, cu aceste două proiecte vom închide infrastructura de drumuri în comuna Slătioara, drumuri care, însumate, totalizează 110 kilometri. Suntem la ultimii kilometri de drumuri care trebuie asfaltaţi. Avem drumul judeţean care a fost finalizat şi, pe această cale, vreau să mulţumesc preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu şi RAJDP Vâlcea, că s-au implicat şi, în două faze, s-a asfaltat şi acest drum, până la Vaideeni, unde intră în DJ Racovița-Horezu. Acest DJ 676 are aproape 25 de kilometri şi partea Slătioarei este asfaltată, urmând ca, în viitorul apropiat, să se asfalteze şi restul drumului, până la Lădeşti”, ne-a declarat primarul din Slătioara.

Dispensar din temelii, pe platoul Slătioare

Tot prin PNDL-2, primarul Sorin Romcescu a prins un proiect necesar pentru comunitate, este vorba despre construirea unui dispensar medical pe platoul Slătioare, o investiţie de peste 25 miliarde lei vechi: „Tot pe acest program, PNDL-2, am mai prins o investiţie foarte importantă pentru comună, este vorba despre construirea unui dispensar medical care va fi amplasat într-o altă locaţie, pe platoul Slătioare, acolo unde am făcut acel PUZ pentru dezvoltarea infrastructurii. Este o investiţie mare, cu patru cabinete medicale, cabinet stomatologic şi două garsoniere pentru medicii care îşi vor desfăşura activitatea acolo. Dispensarul pe care noi îl avem este foarte vechi, construit în 1933 şi, deşi l-am reabilitat mereu, era nevoie de o astfel de investiţie în localitate”, a mai spus Romcescu. În total, prin PNDL-2, primarul Sorin Romcescu a reuşit să atragă peste 60 miliarde lei vechi pentru realizarea celor două proiecte.

Ramona BĂLTEANU

 

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

 

Angajarea în videochat – mai avantajoasă decât s-ar putea crede

Chiar dacă este vorba despre un domeniu privit dezaprobator de unii, nu poate fi negat faptul că a cunoscut o dezvoltare impresionantă în ultimii ani.

Rapidauto.ro este un magazin online de piese auto cu peste 17 ani vechime

Echipa RapidAuto.ro a început ca un distribuitor de piese auto în zona de vest a României, sub numele de Best Auto Vest, ajungând prin BestAutoVest.ro până la a fi un retalier online de piese şi accesorii auto adaptat la nevoile consumatorului modern.

Vrei sa faci plaja in luna ianuarie? Iata ce destinatii sa alegi!

Pentru cei mai multi romani, luna ianuarie inseamna revenirea la job-ul pe care il au, dupa o vacanta de cateva zile cu ocazia sarbatorilor. Pentru altii, insa, prima luna din an reprezinta un prilej de a lua o pauza si de a pleca in aventura vietii lor, in destinatii exotice, unde este cald si soare.

Firmele de transport rutier versus avion – ce sa alegem?

In ultimul timp,apare tot mai des intrebarea: de ce sa merg cu autocarul si sa petrec n ore intrafic daca pot sa merg cu avionul si sa ajung in 2-3 ore?

Stirile pe zile

octombrie 2017
L Ma Mi J V S D
« sept.   nov. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...