Coding steps, eveniment dedicat celebrării codingului

 Breaking News

Coding steps, eveniment dedicat celebrării codingului

Coding steps, eveniment dedicat celebrării codingului
octombrie 18
17:22 2017

Biblioteca Publică „Antim Petrescu” din Păuşeşti Măglaşi s-a alăturat Fundaţiei Progress, participând la mişcarea europeană Eu Code Week. În cadrul iniţiativei EU Code Week, care se desfăşoară în perioada 7 – 22 octombrie 2017, doamna Ioana Goran, bibliotecar la Biblioteca Publică „Antim Petrescu” din localitatea Păuşeşti Măglaşi a creat evenimentul „Coding steps”, înregistrându-l pe harta mişcării EU Code Week.
Astfel, 32 de copii, cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani, din localităţile Păuşeşti Măglaşi şi oraşul Băile Olăneşti au făcut împreună „paşi în programare” cu ajutorul platformei code.org. Evenimentul a avut loc joi, 12 octombrie 2017, în sala Bibliotecii Publice Băile Olăneşti: „Membrii clubului de coding „The Byte Coder” din Păuşeşti Măglaşi au prezentat proiectul „Code Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”, activităţile clubului din care fac parte, precum şi platforma code.org. Coderii clubului, cunoscători ai platformei https://studio.code.org/s/artist/stage/1/puzzle/1 au ajutat copiii prezenţi la biblioteca publică din Băile Olăneşti să înţeleagă cerinţele şi să rezolve împreună sarcinile de pe platformă.  „Coding steps” a fost dedicat celebrării codingului şi activităţilor desfăşurate în jurul acestuia”, afirmă Ioana Goran, bibliotecar la Biblioteca Publică „Antim Petrescu”, din localitatea Păuşeşti Măglaşi.
Evenimentul Eu Code Week este o mişcare de renume, dedicată celebrării codingului şi activităţilor desfăşurate în jurul acestuia. Iniţiativa a fost lansată în anul 2013 de Consilierii Tineri (Young Advisors) ai Agendei digitale Europene. Scopul este de a atrage atenţia asupra programării şi de a arăta tinerilor, adulţilor şi vârstnicilor cum ideile pot prinde viaţă cu ajutorul codingului, totul pentru a demistifica aceste abilităţi şi pentru a aduce oameni motivaţi să înveţe explorarea lumii digitale, cu oportunităţile sale de dezvoltare.
claudia şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2017
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...