Ion Vasile: „Alocările de fonduri guvernamentale sunt singura şansă de dezvoltare a comunei”

 Breaking News

Ion Vasile: „Alocările de fonduri guvernamentale sunt singura şansă de dezvoltare a comunei”

Ion Vasile: „Alocările de fonduri guvernamentale sunt singura şansă de dezvoltare a comunei”
octombrie 18
17:16 2017

În această perioadă, administraţia locală din Pesceana pregăteşte documentaţia aferentă celor cinci proiecte aprobate în vederea finanţării prin PNDL-2. Astfel, prin grija Ministerului Dezvoltării şi prin aportul primarului Ion Vasile, în următoarea perioadă se va reabilita şi moderniza clădirea dispensarului şi a şcolii, se va construi din temelii o grădiniţă cu program prelungit, se vor construi patru poduri şi se va asfalta un drum comunal. Astfel, echipa social-democrată din Pesceana va reuşi să atragă de la Ministerul Dezvoltării aproximativ 190 de miliarde de lei: „Pesceana este comuna aflată în topul celor mai mari alocări bugetare din judeţ, în privinţa sumelor care vor fi distribuite de Ministerul Dezvoltării pentru proiectele depuse prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a 2-a. Considerăm că alocările de fonduri guvernamentale sunt singura şansă de dezvoltare a localităţii, deoarece scăderea demografică este
una dintre cauzele pentru care la Pesceana nici un ban european nu se va aloca, până în 2020. Singura variantă posibilă în privinţa atragerii fondurilor europene este iniţierea unui ADI sau prin GAL, în asociere cu mai multe localităţi. Pesceana face parte din GAL „Cerna – Olteţ”, iar pentru prima alocare de fonduri am optat pentru achiziţionarea unui buldoexcavator”, ne-a spus primarul din Pesceana, Ion Vasile. Localitatea face parte, alături de comunele Lăpuşata, Roeşti şi Lădeşti dintr-o asociaţie de dezvoltare intercomunitară aflată la început de drum: „Ne-am asociat cu localităţile vecine în interesul de a atrage fonduri europene pentru modernizarea drumurilor comunale care leagă localităţile înscrise în acest ADI. Asociaţia este statutară, şi avem şanse să atragem fonduri europene, pentru că singuri nu reuşim, întrucât criteriile prevăzute în ghidurile solicitantului nu permit nici măcar să obţinem punctajul minim, de 50 de puncte, deoarece localitatea are sub 2000 de locuitori, nu are acces la drumuri naţionale sau europene şi nici gară nu există la Pesceana”, spune şi viceprimarul Georgian Fulgescu.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2017
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...