La Roşiile, proiectele demarate cu fonduri europene sunt în grafic

 Breaking News

La Roşiile, proiectele demarate cu fonduri europene sunt în grafic

La Roşiile,  proiectele demarate cu fonduri europene sunt în grafic
octombrie 18
17:06 2017

 

Referitor la proiecte, la Roşiile s-a profitat de timpul frumos pentru a continua lucrările la reţeaua de apă şi canalizare. Investiţiile se demarează cu fonduri europene, prin Măsura 3.2.2.,  proiect integrat, depus în anul 2009 şi declarat eligibil, dar fără finanţare la momentul respectiv. Proiectul cuprinde patru linii: înfiinţarea sistemului de alimentare cu apă pe o lungime de 13,6 kilometri şi sistem de canalizare pe o lungime de 11,6 kilometri, dar şi construirea unei staţii de epurare, asfaltarea unui drum comunal în lungime de 1,6 kilometri în satul Balaciu, respectiv drumul comunal 83 şi dotarea căminului cultural cu costume populare, aparatură de sonorizare, instrumente muzicale şi mobilier. În prezent lucrările sunt în grafic, fiind executate în procent de 70%. Cele două puţuri au fost forate, staţia de epurare a fost montată şi s-au făcut inclusiv probe de funcţionalitate: „Suntem în grafic, se lucrează pe toate fronturile, până când timpul ne va permite. Am avut noroc că am avut parte de un constructor care ş-a dat interesul, iar lucrările sunt de cea mai bună calitate. În vara viitoare cu siguranţă pe acest tronson de reţea se vor face branşările la sistem”, ne-a declarat primarul din Roşiile, Doru Diaconu.

Doru Diaconu: „Avem o strategie de dezvoltare a localităţii, pe care o respectăm”

Ministerul Dezvoltării a aprobat finanţarea extinderii reţelei de alimentare cu apă în satele limitrofe localităţii, pe o lungime de 9,7 kilometri şi extinderea reţelei de alimentare cu apă pe o lungime de 25,3 kilometri. În total 69 de miliarde de lei vor merge către localitatea Roşiile pentru demararea lucrărilor prinse la finanţare: „Am depus patru proiecte, dintre care s-au aprobat două: extinderea reţelei de canalizare şi extinderea reţelei de apă. Cu aceste două proiecte închidem tot ceea ce înseamnă reţea de apă şi canalizare în localitate. Aceste investiţii cuprind toate satele componente. Noi avem o strategie de dezvoltare a localităţii pe care o respectăm. Mai întâi am demarat proiectele în vederea înfiinţării reţelei de apă şi canalizare şi apoi vom veni cu modernizarea drumurilor comunale. Suntem mulţumiţi de finanţările pe care le-am primit”, afirmă primarul. Doru Diaconu spune că a mai depus acum la Ministerul Dezvoltării un proiect în vederea modernizării drumurilor prin asfaltare. pe o lungime de 17 kilometri: „Din totalul celor 200 de kilometri de drumuri comunale avem asfalt doar pe 20 de kilometri, restul drumurilor fiind în prezent pietruite până la ultima casă, cu excepţia celor din cătunul Budele, care au o lungime de peste doi kilometri, si este drumul de pământ. Tot prin O.G. 28 am depus un proiect pentru modernizarea iluminatului public pe o lungime de 12 kilometri, însumând aproximativ 600 de stâlpi, dar nu a prins finanţare. Este un proiect care, pe viitor ne asigura o mentenanţă mai redusă, deoarece noile becuri erau mult mai rezistente la fluctuaţiile de curent, pentru că au o durată de viată mai mare şi un consum de energie mult mai mic, probabil la jumătate din cât consumăm acum”, ne-a declarat primarul din Roşiile.

Un alt proiect în derulare pe O.G. 28 este drumul care leagă localitatea Roşiile de localitatea Grădiştea, prin satul Perteşti, având o lungime de 9,8 kilometri: „În prezent, în localitate se derulează asfaltarea drumului comunal â 79 Roşiile – Perteşti –  Gradiştea cu fonduri prinse prin O.G. 28.  Promisiunile constructorului sunt că, în decembrie, anul acesta se vor finaliza lucrările”, mai spune primarul din Roşiile, Doru Diaconu

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2017
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...