Gabriel Ţolea: „Avem nevoie de o flexibilitate mărită în accesarea banilor europeni

 Breaking News

Gabriel Ţolea: „Avem nevoie de o flexibilitate mărită în accesarea banilor europeni

Gabriel Ţolea: „Avem nevoie de o flexibilitate mărită în accesarea banilor europeni
octombrie 23
12:44 2017

Primarul de la Mălaia spune că absorbţia fondurilor europene este la pământ. Se constată o complicare şi, în acelaşi timp, o particularizare deloc benefică pe anumite domenii, astfel încât fondurile nu pot fi accesate. Din punctul de vedere al primarului absorbţia fondurilor europene va fi în continuare o problemă cu care se vor confrunta administraţiile locale: „Mălaia se poate plia la limita condiţiilor impuse de Uniunea Europeană. Dintre cele 89 de localităţi ale judeţului le numărăm pe degete pe cele care au reuşit să prindă punctajul, în vederea finanţării. Pentru noi un exemplu poate fi succesul Poloniei în absorbţia de fonduri europene, model care nu a putut fi urmat de România, pentru că la ei legislaţia este simplă. Mai mult, la noi toate sunt de-a-ndoaselea. Avem nevoie de o flexibilitate mărită în accesarea banilor europene, şi nu există o strategie în acest sens. Nu se alocă localităţilor fonduri într-o anumită ordine. Mi se pare normal ca, într-o localitate să se înceapă mai întâi cu lucrările pentru înfiinţarea reţelei de apă şi canalizare şi abia apoi să se toarne asfalt pe uliţe. O căruţă de bani se aruncă pe „apa sâmbetei”, în acest sens. Se asfaltează şi după doi ani se intervine, distrugând asfaltul pe drumul respectiv pentru demararea lucrărilor de înfiinţare a reţelei de apă şi canalizare. Avem sechele pe care nu le vom vindeca. Cu toate acestea, eu sunt cu ochii pe fondurile europene, din cauza faptului că am o altă culoare politică. În prezent lucrăm la întocmirea documentaţiei pentru satul Mălaia în vederea înfiinţării reţelei de apă, canalizare şi modernizarea drumurilor prin asfaltare, proiecte pe care le vom depune pentru atragerea fondurilor europene. Va fi un proiect greu, deoarece este dificil să găseşti soluţia tehnică, din cauza reliefului”, ne-a declarat primarul liberal din Mălaia, Gabriel Ţolea.

 

În toate cele trei satele este nevoie de un proiect pentru introducerea reţelei de apă şi canalizare

 

Gabriel Ţolea a mai precizat că reţeaua de apă funcţionează în toate cele trei sate ale localităţii, însă problema este că apa nu este potabilă: „Satul Mălaia este acoperit în procent de 80% de reţeaua de apă. Proiectul cuprinde modernizarea reţelei, dar şi extinderea sistemului, fiind vorba de extremităţi care s-au dezvoltat, unde au apărut pensiuni, care trebuie şi ele racordate la reţea. În satul Ciungetu avem reţea în procent de 70%, însă aici va trebui să înfiinţăm altă sursă de apă, deoarece cea existentă nu are suficient debit. Satul Săliştea este acoperit de reţea, dar sistemul existent, înfiinţat în urmă cu 46 de ani nu mai este fiabil, ceea ce însemnă că şi în acest sat trebuie introdusă o nouă reţea de apă. Astfel, în toate cele trei sate avem nevoie de un proiect privind introducerea reţelei de apă şi canalizare”, declară primarul Gabriel Ţolea.

 

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2017
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...