Mihăeşti, localitate cu potenţial turistic şi economic

 Breaking News

Mihăeşti, localitate cu potenţial turistic şi economic

Mihăeşti, localitate cu potenţial turistic şi economic
octombrie 26
12:14 2017

 

Mihăeşti, una dintre cele mai mari localităţi din Vâlcea are un potenţialul turistic care nu a fost valorificat încă, reprezentat de cele patru izvoare minerale care fac adevărate minuni pentru cei care apucă să folosească apa de acolo, şi de mănăstirile de patrimoniu cu ziduri care au învins timpul. În materie de înnoire a zestrei sale de locuinţe, localitatea înregistrează o creştere dinamică, ţinând cont că unitatea administrativă înglobează 13 sate, iar evoluţia rezidenţială este mult mai vizibilă, decât în alte localităţi ale judeţului. Cu populaţie de peste 7.000 de locuitori şi peste 150 de agenţi economici care funcţionează pe raza comunei, Mihăştiul poate fi numit un mic oraş, urmând ca, pe viitor, gradul de urbanizare al întregii zone să fie unul de tip rezidenţial. În acest sens, Primăria Mihăesti a demarat o serie de investiţii care îşi propun o infrastructură stradală ca la oraş: toate drumurile săteşti vor avea asfalt, rigolele vor fi modernizate, iar fiecare zonă va avea spaţiu verde, locuri de joacă, mici părculeţe, dar şi perimetre pentru investiţii.

 

Primăria are proiecte pentru modernizarea drumurilor

De curând, administraţia locală din Mihăeşti a obţinut finanţare guvernamentală pentru construirea dispensarului medical în satul Buleta, dar şi modernizare prin asfaltare a drumurilor comunale în satele Mihăeşti şi Arsanca, pe o lungime de 2,965 kilometri. În localitate infrastructura este realizată în procent de numai 70%. În primul mandat al primarului Constantin Bărzăgeanu s-a reuşit asfaltarea a 10 kilometri de drumuri comunale: „Noi asfaltăm acum cu fonduri europene atrase 7,7 kilometri de drumuri comunale şi alţi 3 kilometri prin O.G. 28. O dată cu finalizarea proiectului care se derulează prin AFIR şi cu cel de pe O.G. 28 pentru cei 3 kilometri de drumuri comunale, pot spune că drumurile locale au asfalt în procent de 70%. Asta ar însemna aproximativ 30 de kilometri de drumuri comunale care ar mai rămâne de asfaltat. Sunt extrem de bucuros că drumul judeţean s-a asfaltat pe o lungime de 2 kilometri, şi avem promisiunea de la conducerea Consiliului Judeţean ca lucrările vor continua. Situaţia infrastructurii nu este una îmbucurătoare, mi-aş fi dorit mult mai mult, dar lucrurile nu se pot concretiza atât de uşor, chiar dacă îmi doresc asta. Sunt într-adevăr localităţi unde astăzi sunt inclusiv drumurile de tarla asfaltate. Şi noi ne dorim, însă problema sunt alocările de fonduri”, a precizat primarul Constantin Bărzăgeanu. Sistemul de apă al comunei Mihăeşti este predat în vederea administrării către operatorul regional Apavil, iar lucrările de înfiinţare a reţelei de canalizare pentru întreaga localitatea se vor derula prim master-planul judeţului: „Pot spune că, la Mihăeşti, reţea de canalizare avem doar într-un singur sat, iar reţea de apă avem în toate cele 12 sate, iar în ultimul sat se lucrează la introducerea reţelei”, a mai precizat primarul Constantin Bărzăgeanu.

 

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2017
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...