Toleranţă zero pentru violenţa în şcoli, din partea prefectului Florian Marin

 Breaking News

Toleranţă zero pentru violenţa în şcoli, din partea prefectului Florian Marin

Toleranţă zero pentru violenţa în şcoli, din partea prefectului Florian Marin
octombrie 30
18:18 2017

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută vineri, 27 octombrie 2017, prefectul judeţului Vâlcea, Florian Marin a adus în discuţie problemele abordate de Instituţia Prefectului în ultimele săptămâni. Printre subiectele expuse s-a numărat şi problema violenţei în şcoli, pentru care prefectul judeţului a promis toleranţă zero. În acest sens, prin ordin de prefect, Florian Marin a şi instituit un grup operativ de prevenire a violenţei în şcoli: „Am expus problema violenţei în şcoli şi în incinta şcolilor inclusiv la ultima întâlnire cu directorii unităţilor de învăţământ. Aşa cum bine ştiţi, au fost nouă cazuri în anul şcolar precedent, 90% dintre ele fiind săvârşite în interiorul şcolii, ceea ce arată faptul că accesul în unităţile şcolare este extrem de facil, iar marea majoritate a acestora nu au asigurată paza sau sistem de supraveghere. Este o realitate, şi nu ne putem face că nu există. Parcă acum, mai mult decât oricând, cazurile acestea sunt tot mai prezente, numai în ultima lună fiind două astfel de situaţii. Nu vrem să ajungem să vedem că va exploda şi vom avea nu ştiu câte cazuri în judeţ. Din acest motiv, în urma întâlnirii din 19 octombrie, de la Consiliul Judeţean, am hotărât să înfiinţez la nivelul Instituţiei Prefectului un grup operativ de prevenire a violenţei în şcoli, format din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, Jandarmeriei, ai Poliţiei şi ai Centrului de Prevenire Antidrog, ai Prefecturii şi ai Consiliului Judeţean. La prima întâlnire am şi dispus câteva măsuri în acest sens”, a spus prefectul judeţului, Florian Marin.

 

Prefectul îi pune pe primari la treabă

 

Un alt subiect abordat de prefectul judeţului a fost acela al salubrizării în judeţ. Florian Marin spune că o parte dintre primari nu au înţeles că trebuie să-şi facă curăţenie pe marginea drumurilor care tranzitează localitatea: „La conferinţa de presă din noiembrie voi prezenta ce măsuri s-au luat pe durata acţiunii de curăţenie desfăşurată în ultimele luni. O parte dintre primari s-au arătat foarte deranjaţi de faptul că li se cere realizarea acestor activităţi. Până la urmă nu cred că trebuie să stau să verific în fiecare săptămână dacă primarul îşi strânge gunoaiele de pe raza localităţii. Trebuie să fie o preocupare în primul rând a dumnealor. Poate că este necesar să fie aplicate câteva sancţiuni, sau poate nici cei care se ocupă de acest lucru nu o fac aşa cum trebuie. (…) Unele lucruri le iau la capitolul neseriozitate din partea unor reprezentanţi ai administraţiilor locale”, a mai spus prefectul judeţului.

 

Două luni, termen pentru stingerea incendiului de la Măldăreşti

 

Prefectul judeţului a mai informat opinia publică şi despre faptul că s-a semnat contractul cu firma care se va ocupa de stingerea incendiului la groapa de gunoi de la Măldăreşti: „Guvernul a alocat bani pentru stingerea prin acoperire cu pământ a incendiului de la groapa de gunoi. Într-un final, pe 25 octombrie s-a semnat un contract cu o firmă pentru realizarea lucrărilor, care intră în vigoare începând cu data de 27 octombrie şi, potrivit contractului, în termen de 2 luni trebuie efectuate lucrările propriu-zise. Coordonarea acestei activităţi revine ISU Vâlcea”, a mai anunţat prefectul judeţului, Florian Marin. Trimisul Guvernului în teritoriu a mai spus că, în ciuda tuturor demersurilor întreprinse de Instituţia Prefectului, încă nu s-a rezolvat situaţia financiară în cazul sinistraţilor de la Alunu, însă are confirmarea ministerului că aceasta va fi analizată cu celeritate, iar oamenii afectaţi îşi vor primi despăgubirile.

 

Ramona BĂLTEANU

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

octombrie 2017
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...