Comuna Mihăeşti obţine finanţare guvernamentală pentru două investiţii majore

 Breaking News

Comuna Mihăeşti obţine finanţare guvernamentală pentru două investiţii majore

Comuna Mihăeşti obţine finanţare guvernamentală pentru două investiţii majore
noiembrie 27
12:34 2017

 

Primarul din Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu este printre puţinii primari din judeţ care au semnat contractele de finanţare depuse la Ministerul Dezvoltării: „Am fost invitat de două ori la Bucureşti. Primul proiect pe care l-am semnat priveşte asfaltarea drumului comunal Mihăeşti – Arsanca, pe o lungime de 3,4 kilometri, o investiţie în care sunt incluse în vederea modernizării şi rigolele, dar şi podurile şi podeţele de la fiecare proprietate. Proiectul este deja lansat spre achiziţie în SEAP, iar în urma licitaţiei se va desemna entitatea câştigătoare în vederea demarării lucrărilor de asfaltare”, declară primarul din Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu.

Comuna Mihăeşti a fost nominalizată pentru finanţare guvernamentală prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală cu două investiţii, având o miză totală de peste 75 de miliarde de lei, bani nerambursabili. Este vorba despre reabilitarea, modernizarea şi dotarea dispensarului comunal şi de modernizarea şi asfaltarea străzilor în satele Mihăeşti şi Arsanca. Cele două proiecte sunt în faza de semnare a contractelor de finanţare. Pentru localnici, ambele sunt bine-venite, ele răspunzând unor nevoi ale comunităţii care ţin de îmbunătăţirea calităţii vieţii. Asfaltarea drumurilor va face ca viaţa oamenilor din acest spaţiu rural să se apropie de cea de la oraş, iar al doilea obiectiv va contribui la îmbunătăţirea serviciilor medicale cu impact asupra stării de sănătate a populaţiei. Pentru ca sumele înscrise în lista publicată de Ministerul Dezvoltării să devină certe, în această perioadă administraţia locală a semnat contractul de finanţare, urmând derularea fazelor obişnuite ale oricărei investiţii publice: „Am semnat inclusiv contractul de finanţare pentru modernizarea dispensarului medical, după care urmează depunerea proiectului pe SEAP. În acest proiect de construire intră inclusiv dotările cu mobilier, dar şi cu tehnică medicală de ultimă generaţie. Aici se va găsi un RMN, un ecograf, ambulanţă, scaune pentru serviciul stomatologic, dar şi un centru pentru sterilizare. Valoarea proiectului este de 500 de mii de euro. Până la finalizarea acestui proiectului noi trebuie să găsim medici specialişti. Clădirea dispensarului se va construi din temelii, în centrul localităţii”, ne-a declarat primarul din Mihăeşti.

 

Un milion de euro, bani europeni pentru asfaltarea drumurilor din Mihăeşti

 

Mihăeştiul este printre puţinele localităţi din judeţul Vâlcea care a reuşit să se plieze condiţiilor draconice impuse de programele europene. Astfel, a fost acceptat la finanţare proiectul depus pe Măsura 7.2., având valoarea de un milion de euro care vizează asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 7,5 kilometri, dar şi amenajarea pe o lungime de 14 kilometri a rigolelor şi construirea de poduri şi podeţe de acces în gospodării, pe ambele laturi ale drumului. Faptul că actualul primar a reuşit să atragă fonduri europene pentru comunitatea de la Mihăeşti este un lucru important, întrucât, pentru implementarea acestui proiect vor fi cheltuiţi foarte puţini bani proveniţi din taxele şi impozitele plătite de localnici: Am primit un milion de euro pentru respectivul proiect derulat cu bani europeni, prin măsura 7.2., pentru modernizarea drumului comunal. S-a câştigat licitaţia cu 47%, adică la jumătate sub valoarea investiţiei. Lucrările au început, sunt executate în procent de 40%, s-a turnat un covor asfaltic pe o lungime de trei kilometri. S-au asfalt trei străzi, unde s-a turnat şi stratul unu şi stratul doi din proiectul respectiv, dar şi rigolele. În fiecare mandat am asfaltat aproximativ 10 kilometri de drumuri comunale, având în vedere că localitatea are drumuri de peste 68 de kilometri. Vreau să spun că atunci când am preluat primăria nu am avut o palmă de asfalt pe drumurile comunale. Mai mult, am preluat primăria cu o datorie de 47 de miliarde de lei vechi”, subliniază primarul din Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu.

 

Claudia Şchiopu

 

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

noiembrie 2017
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...