Excelenţa în afaceri, premiată la Gala Economiei Vâlcene

 Breaking News
  • No posts were found

Excelenţa în afaceri, premiată la Gala Economiei Vâlcene

Excelenţa în afaceri, premiată la Gala Economiei Vâlcene
decembrie 04
09:27 2017

Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea a organizat, pe 28 noiembrie, Gala Economiei Vâlcene, cel mai important eveniment al mediului de afaceri. Anul acesta au intrat în Topul firmelor vâlcene 1258 de societăţi, cu 58 mai multe decât anul trecut. Trofeul Camerei de Comerţ şi Industrie Vâlcea –„Simian” a ajuns la Ciech Soda România S.A., societatea cu cele mai bune rezultate în anul 2016. Premiul Investitorului Străin a fost acordat companiei franceze Faurecia, iar Trofeul Comunităţii (Lahovary) l-a primit Primăria Râmnicu Vâlcea.

 

Cele mai bune firme din Vâlcea, cu performanţe economice notabile în 2016, au fost premiate miercuri seara, la Paradis Royal din Râmnicu Vâlcea, în cadrul unui eveniment de înaltă ţinută, numit Gala Economiei Vâlcene. O dată pe an, firmelor care au excelat în afaceri le sunt recunoscute meritele într-un cadru de acest gen, iar datele de contact ale companiilor cu afaceri bune şi foarte bune sunt prezentate în catalogul Topul Firmelor Vâlcene. În cadrul acestui eveniment au fost evidenţiate cele 1258 de firme din judeţ grupate pe domenii distincte de activitate şi premiate cele 136 de societăţi care s-au clasat între primele 10 din România, în top 3 fiind: pe locul 1- 20 de societăţi, pe locul 2- 17 societăţi şi pe locul 3- 14 societăţi.

Printre companiile vâlcene care au fost premiate miercuri seară s-au numărat Vel Pitar S.A, Boromir Ind, Annabella SRL, Damila SRL, Nurvil SRL, MW România S.A, Diana SRL, Topanel, Sanovita, Minet S.A, Porcellino Grasso, Călimăneşti-Căciulata S.A., ICSI Râmnicu Vâlcea, Hardwood SRL, Don Pedro SRL, Farmacia Băjan, Sarcom, Valoris, Cazicom SRL, Uzina Mecanică Râmnicu Vâlcea, Trustul 3 Construcţii SRL, Electrovâlcea etc.

 

CIECH Soda România S.A, cel mai mare profit şi cea mai mare cifră de afaceri în 2016

 Trofeul Camerei de Comerţ şi Industrie Vâlcea –„ Simian” a ajuns la Ciech Soda România S.A. Cu o cifră de afaceri de 367.095.868 lei, cu un profit de 36.142.388 lei şi cu un număr de angajaţi de aproape 600, Ciech Soda România S.A. este singurul producător de sodă calcinată din România. După o privatizare catastrofală a Uzinelor Sodice Govora în anul 2005 polonezii au redresat societatea, au venit cu un plan drastic de restructurări, dar şi investiţii de zeci de milioane de euro şi, astfel, 2016 este anul de vârf, compania fiind pe primul loc în judeţ atât ca profit, dar şi prin cifra de afaceri. În discursul său, Witold Urbanowski le-a mulţumit tuturor factorilor implicaţi pentru atingerea obiectivului, angajaţilor, sindicatului, dar şi autorităţilor locale pentru sprijinul acordat: „Sunt onorat şi totodată emoţionat. Aş vrea să mulţumesc tuturor celor care ne-au sprijinit în ultimii cinci ani, când am trecut prin cele mai grele momente, ale restructurării de personal şi vreau să spun că, datorită acestor oameni care ne-au fost alături suntem astăzi aici, pe loc fruntaş. Suntem de 58 de ani pe piaţa de afaceri, romanii ar spune „mulţi înainte”, însă noi, polonezii, suntem mai zgârciţi în urări şi, drept urmare, vreau să urez firmei pe care am privilegiul să o conduc „cel puţin 100 de ani”, pentru că experţii noştri au spus că doar pentru atât avem resurse, şi aici mă refer la Cariera de calcar Bistriţa”. Urbanowski am mai precizat că aşteaptă cu nerăbdare legiferarea legii care delimitează ariile industriale de cele ale parcurilor naţionale. Restricţiile impuse exploatării de calcar de la Costeşti de aria naturală protejată Buila-Vânturariţa ameninţă activitatea USG pe termen lung.

Performerii economiei vâlcene s-au plâns de infrastructura precară din judeţ

Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea, în calitate de organizatoare a celei de-a 23-a ediţii a Galei Economiei Vâlcene a dorit să acorde acestui eveniment o importanţă aparte anul acesta, motivând că mediul local de afaceri trebuie încurajat prin toate mijloacele, iar antreprenorilor locali trebuie să le fie recunoscute meritele la cel mai înalt nivel: „Avem cu siguranţă unul dintre cele mai interesante potenţiale turistice din România. Din păcate nu avem o economie în susţinerea acestuia. Cifrele statistice ne dau de gândit cu adevărat. Poziţia noastră printre ultimele judeţe din ţară ar trebui să ne îngrijoreze pe noi toţi, vâlcenii şi mai ales pe autorităţile care administrează bunul mers al vieţii locale. Investiţiile străine noi sunt inexistente. Vilmar, CIECH, Magnetto Wheels sau Wipro au avut evoluţii excelente, cu eforturi proprii, neînţelese nici acum de administraţia noastră, iar Faurecia adună veniturile la Sibiu, locul spre care se îndreaptă un întreg flux de forţă de munca vâlceană”, a spus preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Vâlcea, Valentin Cismaru. În cadrul evenimentului, o parte dintre administratorii firmelor s-au plâns de infrastructura precară din judeţ, solicitând autorităţilor locale prezente un interes mai mare pentru dezvoltarea infrastructurii necesare investitorilor din judeţ. De la Gala Economiei Vâlcene a lipsit preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, însă au fost prezenţi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Valer Tudor, prefectul judeţului, Florian Marin, dar şi parlamentarii social-democraţi aleşi de vâlceni. Firmele care au avut rezultate notabile anul trecut au primit diplome, trofee şi catalogul Topul Firmelor Vâlcene 2016.

Ramona BĂLTEANU

 

 

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

decembrie 2017
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...