Gheorghe Melente: „Se finalizează infrastructura în localitate şi am satisfacţia că am reuşit acest lucru”

 Breaking News

Gheorghe Melente: „Se finalizează infrastructura în localitate şi am satisfacţia că am reuşit acest lucru”

Gheorghe Melente: „Se finalizează infrastructura în localitate şi am satisfacţia că am reuşit acest lucru”
decembrie 04
09:24 2017

Primarul comunei Drăgoeşti, Gheorghe Melente a acordat un interviu cititorilor Impact real în care a prezentat proiectele aflate în derulare pe raza localităţii, precum şi priorităţile investiţionale pentru anul 2018. Când vor putea beneficia locuitorii de reţea de gaz metan sau de un drum judeţean modern, dar şi când vom putea vorbi despre Drăgoeşti ca despre o localitate cu potenţial turistic, aflăm în rândurile de mai jos.

Impact real: Suntem la finalul anului. Cum a fost anul 2017 din punct de vedere investiţional, la Drăgoeşti?

Gheorghe Melente: În luna decembrie speranţele sunt mai mari decât oricând. Mai avem plăţi de făcut, bani de încasat, aşteptări să mai primim şi noi poate nişte fonduri pentru echilibrarea bugetelor. Deci, după 20 decembrie vom putea spune dacă avem un bilanţ pozitiv sau negativ. Ce pot să spun este faptul că 2017 a fost un an greu. Am mai întâlnit ani grei, ţinând cont că eu sunt de zece ani în administraţie la Drăgoeşti, dar parcă nici chiar aşa. Poate şi pentru că aşteptările oamenilor sunt mult mai mari, iar dorinţa noastră de a face ceva ne-a dat şi greutatea anului, pentru că îţi propui ceva şi te trezeşti că nu ai resurse financiare. Dar anul 2017 a fost şi un an cu satisfacţii, pentru că ce ai muncit în 2017 cu siguranţă îşi va găsi finalitatea în 2018, 2019 şi poate chiar 2020. În privinţa banilor şi a plăţilor, dacă nu vom reuşi să primim nimic la rectificări, probabil ne vom regla financiar cu colaboratorii, în 2018.

Impact real: Ce aşteptări aveţi de la anul 2018? Ce proiecte vom avea în derulare, în următoarea perioadă?

Gheorghe Melente: Avem patru proiecte care îşi vor găsi finalitatea, spre bucuria mea. Am primit adresa de la Ministerul Dezvoltării să mergem să semnăm contractul de finanţare pentru proiectul de modernizare a drumurilor comunale. Este vorba de 12,3 kilometri de drumuri comunale, un proiect foarte important pentru comună, şi pe care ne bucurăm enorm că am reuşit să-l prindem la finanţare. Prin acest proiect se finalizează toată localitatea şi se identifică cu mandatul meu, ceea ce îmi dă o mulţumire enormă, simt că nu am muncit degeaba. Sunt lucruri care se realizează şi care dăinuie şi peste 40 de ani. Dacă drumul judeţean a ţinut zeci de ani, atunci şi aceste investiţii vor rezista în timp şi se identifică cu mine, pentru că nu au fost făcute lucruri prea multe înainte ca eu să ajung la primărie.

Impact real: Revenind la proiecte, care sunt celelalte investiţii care îşi vor găsi finalitatea la Drăgoeşti, în viitorul apropiat?

Gheorghe Melente: Primul proiect este cel cu drumurile despre care am vorbit mai sus, a doua investiţie care se va realiza la Drăgoeşti este terenul sintetic de la şcoală, pentru care am depus deja proiectul prin GAL. Al treilea lucru care îmi dă satisfacţie şi la care aşteptăm vizita în teren este proiectul de construire a centrului cultural prin Compania Naţională de Investiţii, lucrare care a fost scoasă deja la licitaţie şi care se va realiza începând din primăvara anului 2018. Valoarea este de aproximativ 50 de miliarde de lei vechi. Prin realizarea acestei lucrări, localitatea Drăgoeşti va fi promovată din punct de vedere cultural. Proiectul se va numi „Aşezământ cultural tip 1 Mihai Viteazu”, pentru că, după cum se ştie, la biserica din localitatea noastră a fost botezat Mihai Viteazu. Cel de-al patrulea proiect priveşte modernizarea drumului judeţean.

Impact real: Bugetul local a permis şi mici investiţii în localitate, în acest an?

Gheorghe Melente: Anul acesta am reuşit să modernizăm şcoala de la centru, un lucru pe care îl aşteptam de şapte-opt ani. Reabilitarea a cuprins placarea în totalitate pe exterior, prin interior zugrăvirea şi reamenajarea, recondiţionarea acoperişului şi a gardului împrejmuitor. S-a făcut o lucrare chiar frumoasă şi eficientă prin anveloparea clădirii. În rest, am mai reuşit mici investiţii, dar ne-am focalizat atenţia pe atragerea de fonduri externe, singura posibilitate să realizezi proiecte mai mari într-o localitate. În plus, avizele şi studiile de fezabilitate sunt costisitoare, şi este foarte greu să promovezi proiecte fără a avea bani pentru aceste lucruri. Mai mult decât atât, anul acesta nu am primit nici o rectificare bugetară care să ne ajute la plata furnizorilor, avizelor sau studiilor de fezabilitate, fapt care ne-ar putea duce în primăvară cu datorii. Le vom rezolva, însă dar, ca previziune, eu cred că anul 2018 va fi şantier în Drăgoeşti, vor începe toate lucrările în acelaşi timp.

Impact real: Previziunile pentru modernizarea drumului judeţean sunt încurajatoare. Ce ne puteţi spune despre această investiţie?

Gheorghe Melente: Cireaşa de pe tort este modernizarea drumului judeţean, care a intrat în linie dreaptă. Am semnat tot ce înseamnă protocol de colaborare, le-am dat şi suprafaţa pentru deschiderea şantierului. Proiectul este finanţat din fonduri europene, şi este meritul Consiliului Judeţean, dar eu cred că şi noi, administraţia locală avem aportul nostru în acest proiect pentru că, pe lângă faptul că suntem printre beneficiari, vom fi implicaţi direct în derularea acestor lucrări. Proiectul este o capodoperă şi atunci Drăgoştiul, Olanu, Galicea şi nu numai vor beneficia de această investiţie care se va realiza cu siguranţă, până în 2020. Din informaţiile pe care le avem pot începe efectiv lucrările. Eu sunt un caz fericit, pentru că avem apă şi canalizare de-a lungul drumului judeţean, şi nu va mai fi nevoie de săpături, să stricăm drumul. Cred că vor începe lucrările dintr-un capăt şi probabil va fi din margine, de la Drăgoeşti. Chiar dacă nu se vor finaliza lucrările până în 2020, nu este nici o problemă, important este să înceapă. Eu am o vorbă: ce începi, trebuie să termini.

Impact real: Ce noutăţi ne aduceţi despre reţeaua de gaz metan? Când ar putea beneficia şi locuitorii din Drăgoeşti de gaze?

Gheorghe Melente: În urmă cu patru ani, împreună cu domnul primar de la Olanu am mai fost la ministrul Energiei de la vremea respectivă tot pentru această problemă, să încercăm să aducem reţeaua de gaz metan în cele două localităţi Drăgoeşti-Olanu. La vremea respectivă se gândeau să vină coloana de la Ioneşti, însă erau probleme la traversarea Oltului. O altă variantă este magistrala de la Budeşti, care trece pe drumul naţional. Acestea erau singurele variante. Problema este operatorul de gaz, care este privat. Gazul nu este monopol de stat, iar noi, ca administraţie locală nu putem face singuri un proiect. De aceea suntem cinci localităţi care vor face o asociere, pentru că depindem progresiv una de cealaltă: eu depind de Olanu, Olanu de Galicea şi tot aşa. Aici intervine şi un interes economic, pentru că societatea care va face investiţia trebuie să-şi amortizeze cheltuiala, şi doar construind o magistrală pe întreaga zonă va putea să fie rentabilă investiţia. În tot acest demers, Consiliul Judeţean Vâlcea a avut rol de mediator la Ministerul Energiei şi sperăm ca împreună să găsim soluţii în aşa fel încât să introducem reţeaua de gaz.

Impact real: Dincolo de modernizarea infrastructurii, care sunt perspectivele de viitor ale localităţii Drăgoeşti?

Gheorghe Melente: Lucrurile imediate se vor îndrepta către extravilan. După ce finalizăm sistemul rutier şi tot ce înseamnă infrastructura în intravilan vom merge pe extravilan, cu intabularea drumurilor de tarla, colectarea apelor pluviale şi regularizarea torenţilor. Apoi ne vom focaliza atenţia pe dezvoltarea turistică.

Ramona BĂLTEANU

 

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

decembrie 2017
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...