Constantin Aleca: „Constructorii au reuşit să întoarcă Bălceştiul pe dos”

 Breaking News
  • No posts were found

Constantin Aleca: „Constructorii au reuşit să întoarcă Bălceştiul pe dos”

Constantin Aleca: „Constructorii au reuşit să întoarcă Bălceştiul pe dos”
decembrie 08
14:22 2017

 

 

La Bălceşti s-au finalizat lucrările pentru serviciile de apă şi apă uzată. Proiectul cuprinde 35 de kilometri de reţea de apă şi 25 de kilometri de apă uzată. Potrivit primarului Constantin Aleca, în prezent s-au branşat la reţea gospodăriile din zona Ulicioiu, Delureni, Calea Craiovei, 1 Decembrie, Centrul Bălceştiului şi Anton Miţaru. Proiectul a cuprins inclusiv lucrările de branşare a gospodăriilor: „Acest proiect s-a derulat prin ADI Apă Vâlcea, din fonduri POS Mediu, şi sunt total nemulţumit din cauza constructorilor care au reuşit să dea Bălceştiul peste cap. Avem acum în punctul Ulicioiu o porţiune de drum judeţean pe o lungime de 2 kilometri care este impracticabil din cauza lucrărilor executate de acest constructor. S-a lucrat pe o jumătate de drum asfaltat, şi acesta a fost distrus în totalitate. Este a cincia oară când dezvelesc conductele, iar eu nu ştiu de ce o fac. Cu toate insistenţele noastre sperăm ca, într-un final, să înţeleagă că nu pot să lase lucrarea la stadiul acesta”, declară primarul oraşului Bălceşti.

 

Acolo unde nu-i apă, canalizare şi asfalt pe drumuri, satele vor deveni pustii

 

Cu aceste lucrări, oraşul Bălceşti are în procent de 60% reţea de apă şi canalizare. Pentru extinderile necesare, localitatea este prinsă în continuare cu un nou proiect care se va derula cu bani europeni, prin master planul judeţului. Vestea că noul proiect nu va cuprinde întreaga aşezare l-a revoltat însă pe primarul Aleca. În opinia sa, aceste sate, cu peisaje mirifice pot da valoare oraşului, însă, dacă nu vor avea apă, canalizare şi drumuri asfaltate, cât de curând vor fi zone pustii: „Sunt sate despre care autorităţile spun că nu se poate să se introducă reţeaua deoarece se depăşeşte costul pe cap de locuitor. În cazul acesta avem satele Poieni şi Chiculeşti – Palei, pentru o lungime de 5,5 kilometri. Apavilul spune că nu poate fi băgată reţeaua de apă şi canalizare în proiect. Aceste sate sunt pe dealuri, la înălţime, cu toate astea nimeni nu se gândeşte că oamenii din acea zonă nu au apă nici pentru ei, nici pentru animale, în zilele de secetă. În aceste sate sunt aproximativ 200 de gospodării, iar eu sunt indignat pentru faptul că se gândeşte aşa. Din acest motiv cei o dată plecaţi din aceste sate, nu se mai întorc. Din calculele făcute de minţile sclipitoare, pentru aceste sate se consideră o cheltuială prea mare, nemeritându-se să se introducă utilităţile, fiind scoase din toate propunerile administraţiilor locale. Aşa se întâmplă la noi: în loc să-i atragem pe tineri să se reîntoarcă la vatra satului, îi facem să lase proprietatea în paragină. Noi am vrut să băgăm aceste sate într-un proiect pe care să-l depunem prin PNDL 2, dar ni s-a spus că nu se poate să avem dublă finanţare. După adresa primită de la Apavil, în care ne-au anunţat scoaterea acestor sate din proiectul demarat prin master plan, ne înştiinţează că suntem liberi să identificăm o altă sursă de finanţare. Din păcate, este prea târziu. Fiind puşi în situaţia asta, voi face tot ce este posibil şi vom depune un proiect de înfiinţarea a reţelei de apă şi canalizare în satele respective pentru următoarea sesiune de finanţare guvernamentală”, a mai adăugat primarul oraşului Bălceşti, Constantin Aleca.

 

Claudia Şchiopu

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

decembrie 2017
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...