„Ora de Net” la Păuşeşti Măglaşi

 Breaking News
  • No posts were found

„Ora de Net” la Păuşeşti Măglaşi

„Ora de Net” la Păuşeşti Măglaşi
decembrie 08
13:03 2017

Luni, 27 noiembrie 2017, biblioteca publică din localitatea Păuşeşti Măglaşi, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Achim Popescu” au desfăşurat activitatea educaţională „Ora de Net”.

Biblioteca Publică „Antim Petrescu” Păuşeşti Măglaşi s-a alăturat reţelei de profesionişti „Ora de Net” în promovarea practicilor, politicilor şi infrastructurii necesare pentru ca instituţiile din România să se alinieze la standardele europene de educare a generaţiei nativilor digitali. Activitatea a avut rol de consultare a copiilor şi va contribui la conturarea unei imagini de ansamblu asupra influenţei mediului online asupra copiilor. Scopul acestei activităţi de consultare a fost acela de a-i sprijini pe tineri în crearea unei înţelegeri mai clare a experienţelor copiilor legate de folosirea internetului, şi a stabili care este percepţia lor cu privire la atitudinea adulţilor din viaţa lor faţă de acest aspect. Astfel, doamna Ioana Goran, bibliotecar la Biblioteca Publică „Antim Petrescu” Păuşeşti Măglaşi, îndrumător al activităţii „Ora de Net” din localitate, cu sprijinul profesoarei Ancuţa Popescu şi împreună cu elevii clasei a V-a ai Şcolii Gimnaziale „Achim Popescu” din Păuşeşti Măglaşi au identificat şi au planificat modalităţi prin care pot folosi internetul într-un mod creativ, util şi sigur în procesul de învăţare: „În cadrul activităţii copiii au cunoscut, de asemenea, drepturi şi obligaţii care decurg din aceste activităţi care trebuie respectate, inclusiv în mediul online, au identificat propuneri de măsuri care pot fi luate de adulţii responsabili de educaţia lor pentru a acoperi nevoile lor. Programul de voluntariat „Ora de Net” este coordonat de Organizaţia Salvaţi copiii şi susţinut de Ministerul Educaţiei Naţionale. Organizaţia „Salvaţi copiii” promovează drepturile copiilor în România încă din anul 1990 şi face parte din alianţa internaţională Save the Children, activă în peste 120 de ţări. Ora de net este singurul program de siguranţă online pentru copiii din România. Aceasta face parte din iniţiativele reţelelor internaţionale INSAFE şi INHOPE, cele mai mari coaliţii care promovează folosirea creativă, utilă şi sigură la nivel mondial”, a declarat Ioana Goran, bibliotecar la Biblioteca Publică „Antim Petrescu” din Păuşeşti Măglaşi.
Claudia Şchiopu
Foto eveniment

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

decembrie 2017
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...