Turiştii nu vor putea schia de Sărbători, la Voineasa. Pârtia va fi deschisă după 1 ianuarie 2018

 Breaking News

Turiştii nu vor putea schia de Sărbători, la Voineasa. Pârtia va fi deschisă după 1 ianuarie 2018

Turiştii nu vor putea schia de Sărbători, la Voineasa. Pârtia va fi deschisă după 1 ianuarie 2018
decembrie 11
12:30 2017
  • Domeniul schiabil a fost scos la licitaţie, în vederea concesionarii pentru o perioadă de patru ani.

 

Primarul Gabriel Năstăsescu este sceptic în ceea ce priveşte deschiderea pârtiei de schi înainte de sărbători. Se pare că turiştii vor putea schia aici numai după 1 ianuarie 2018. Alesul PSD spune că administrarea pârtiei a fost scoasă la licitaţie şi, până la definitivarea procedurii, Primăria Voineasa va trebui să facă un contract de prestări servicii pentru administrarea provizorie. În plus, doar dacă ninge abundent va putea fi pusă în funcţiune pârtia înainte de 1 ianuarie 2018: „Nu cred că se va da drumul la pârtie anul acesta, nu se ştie încă. În primul rând depinde dacă va ninge, şi în al doilea rând depinde de administratorul pârtiei, cu care ne-a expirat contractul de administrare încă din luna mai 2017. Este scoasă la licitaţie administrarea pârtiei şi cred că, până la sfârşitul lunii decembrie se vor putea depune ofertele. Până atunci încercăm să facem o atribuire directă de servicii tot cu Acomin Deva, să putem deschide domeniul schiabil, să-i facem mentenanţa şi să pregătim pârtia de funcţionare. Dacă va ninge abundent îi vom da drumul şi înainte de 1 ianuarie, dar asta nu înseamnă că dacă ninge 15 centimetri se va şi putea schia. Anul trecut i-am dat drumul pe 5 ianuarie, şi am avut un an excelent”, a conchis primarul Gabriel Năstăsescu. Se pare că ultima zi de depunere a ofertelor pentru administrarea domeniului schiabil de la Voineasa este 9 ianuarie 2017, contractul fiind valabil pentru o perioadă de patru ani, cu posibilitatea de prelungire cu încă un an. Valoarea redevenţei pe care doreşte să o încaseze Primăria Voineasa, la solicitarea Consiliul Local este de aproape 12 milioane de lei fără TVA, pe parcursul celor patru ani. Pe surse am aflat că participarea la licitaţie este „limitată”, cerinţele impuse în caietul de sarcini făcând aproape imposibilă îndeplinirea tuturor criteriilor, fapt care ar putea duce la repetarea licitaţiei. Pentru acest sezon de iarnă, Consiliul Local ar fi de acord cu închirierea domeniului schiabil unui operator economic de transport pe cablu, în schimbul sumei de 132.000 de lei, contractul fiind valabil pentru o perioadă de 3 luni, până la definitivarea întregii proceduri de concesiune.

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

decembrie 2017
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...