Gheorghe Drăghici: „Democraţia a fost prost înţeleasă”

 Breaking News
  • No posts were found

Gheorghe Drăghici: „Democraţia a fost prost înţeleasă”

Gheorghe Drăghici: „Democraţia a fost prost înţeleasă”
decembrie 14
19:51 2017

 

 

Gheorghe Drăghici este unul dintre cei mai longevivi primari vâlceni. Aflat la al şaptelea mandat, acesta spune că nu-l interesează politica, fiindcă în cei 27 de ani de când conduce destinele localităţii Roeşti nici un Guvern nu a venit cu un program ferm pentru combaterea sărăciei în localităţi şi rezolvarea problemelor din educaţie şi sănătate. Spune cu amărăciune în glas că oamenii aleg schimbarea, de multe ori, fără să aibă un motiv. Din păcate, schimbarea pe care a ales-o poporul prin Revoluţia din 1989 a fost pentru comunitatea din Roeşti un exemplu negativ. „În 1989 a fost o răzvrătire a poporului, constând într-o serie de proteste şi lupte de stradă care au dus la căderea lui Nicolae Ceauşescu. Demonstraţiile de atunci au fost din ce în ce mai ample, culminând cu procesul şi execuţie a soţilor Ceauşescu. Înainte de Revoluţia română, toate celelalte state est-europene trecuseră în mod paşnic la democraţie, însă România a fost singura ţară din blocul estic care a trecut printr-o revoluţie violentă şi în care conducătorii au fost executaţi, iar pentru acest lucru plătim şi astăzi, fiindcă democraţia a fost prost înţeleasă. Secretul continuităţii celor şapte mandate se datorează comunităţii, care a înţeles că schimbarea nu este o rezolvare a problemelor. La acest aspect am adăugat eu respectul faţă de cetăţean, corectitudinea, punctualitatea şi seriozitatea. Cine încearcă să facă un singur compromis este taxat de comunitate, mai mult, este compromis în ochii cetăţeanului, pentru că nu te mai poţi reabilita niciodată”, precizează primarul.

 

„ Nici un guvern nu a venit cu un program ferm pentru combaterea sărăciei”

 

Dezamăgit de politică şi de politicienii de astăzi, primarul mai spune că nu-l interesează acest lucru: „Politică fac o singură lună, şi aceea o dată la patru ani. Eu sunt prieten cu toată lumea, indiferent din ce partid face parte. Atunci când vine în comună sunt obligat, prin bunul-simţ şi prin creşterea mea să stau de vorbă cu toată lumea, nu contează partidul. Politica este urâtă, nu este corectă, nu-i o disciplină reală, aşa cum este matematica. O astfel de disciplină, care urcă şi coboară, nu este bună. Ar trebui să fie corectă, să meargă pe o linie ascendentă, altfel nu vom face nimic. Cum remarcăm toţi, nimeni nu vine cu un program, toţi fac la fel. În cei 27 de ani, de când conduc destinele localităţii Roeşti, nici un guvern nu a venit cu un program ferm pentru combaterea sărăciei în localităţi şi rezolvarea problemelor din educaţie şi sănătate”, a subliniat Gheorghe Drăghici.

 

Claudia Şchiopu

 

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

decembrie 2017
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...