Sorin Vasilache: „Suma necesară achiziţionării grădiniţei a fost alocată din bugetul local”

 Breaking News

Sorin Vasilache: „Suma necesară achiziţionării grădiniţei a fost alocată din bugetul local”

Sorin Vasilache: „Suma necesară achiziţionării grădiniţei a fost alocată din bugetul local”
decembrie 14
19:40 2017

 

 

Primarul social-democrat din Olăneşti, Sorin Vasilache, spune că administraţia locală a achiziţionat în acest an o clădire pe care o va moderniza şi o va transforma într-un spaţiu destinat desfăşurării activităţii educaţionale de grădiniţă cu program prelungit. În prezent, grădiniţa funcţionează într-o casă retrocedată, pentru care primăria plăteşte chirie 3500 de lei în fiecare lună. Clădirea are o suprafaţă de 531 de metri pătraţi şi teren 1000 de metri pătraţi în oraş, pe strada Băilor 22: „În prezent, grădiniţa funcţionează într-o casă retrocedată. Avem 40 de preşcolari şi noul spaţiu pe care l-am achiziţionat este pretabil pentru desfăşurarea acestei activităţi. Locaţia are mai multe încăperi pentru a amenaja sala de mese, dormitoarele şi spaţiile de joacă. În noua locaţie îi vom muta pe micuţi anul viitor, cu siguranţă”, a declarat primarul.

Suma necesară achiziţionării clădirii a fost alocată din bugetul local. S-a luat această decizie deoarece administraţia locală a avut un proiect privind construirea grădiniţei cu patru săli de grupă, depus din anul 2008, prin programul finanţat de Banca Mondială, pentru care nu a primit finanţare: „Proiectul nu s-a aprobat, pe motiv că nu am întrunit numărul de elevi. În anul 2008 aveam 90 de preşcolari şi întruneam condiţiile pentru a construi noua grădiniţă cu patru grupe, iar în anul 2014, când a venit şi rândul localităţilor care aveau proiecte pentru construirea unei grădiniţe cu patru grupe nu s-a aprobat, pentru că nu a mai întrunit numărul de elevi. Prin O.G. 28 nu am depus proiectul, pentru că trebuia să avem teren. Pe terenul din incinta Liceului Tehnologic Iustinian Marina, unde trebuia să construim grădiniţa cu patru săli am depus între timp un proiect pe O.G. 28, privind construirea unui teren de fotbal de dimensiuni reduse, cu utilităţi, vestiare şi un balon presostatic pentru acoperirea terenului sportiv. Aşa am decis să adăugăm la începutul anului în lista de investiţii achiziţionarea acestei clădiri, pe care o vom transforma în spaţiu pentru o grădiniţă cu program prelungit. Dacă putem depune prin Programul Naţional de Dezvoltare PNDL-3 un proiect de modernizare a spaţiului pe care-l achiziţionăm, vom depune. Dacă nu, vom aloca fonduri din bugetul local şi vom face tot ce ne stă în putere pentru ca anul viitor, în septembrie, când începe anul şcolar, să avem o grădiniţa construită cu fonduri proprii”, a mai adăugat primarul din Olăneşti, Sorin Vasilache.

 

Claudia Şchiopu

 

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

decembrie 2017
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...