Consilierii municipali au aprobat desfiinţarea liceelor Henri Coandă şi Oltchim

 Breaking News
Consilierii municipali au aprobat desfiinţarea liceelor Henri Coandă şi Oltchim
decembrie 20
12:45 2017

Învăţământul din Rm Vâlcea va trece printr-o reorganizare serioasă, începând cu anul şcolar 2018-2019. Administraţia locală condusă de Mircia Gutău a întocmit un proiect de hotărâre care cuprinde mai multe modificări în ceea ce priveşte liceele din municipiu, astfel încât gradul de ocupare a locurilor să fie unul foarte ridicat. Proiectul înaintat de executiv şi supus aprobării în cadrul şedinţei extraordinare din 14 decembrie prevede şi reorganizarea prin divizare totală a liceelor Henri Coandă şi Oltchim. Mai exact, Mircia Gutău desfiinţează doua licee cu renume din municipiu, Henri Coandă, respectiv Oltchim. Liceul de Arte va lua locul liceului Henri Coandă, iar „Chimicul” va fi dat la schimb Universităţii din Piteşti, care a cedat municipalităţii cele 24 de hectare deţinute la fosta Unitate Militară de la Vlădeşti. Potrivit proiectului de hotărâre clasele cu diferite calificări vor fi transferate către alte unităţi de învăţământ din municipiu. Mai mult, începând cu anul şcolar viitor, Mircia Gutău va lua în calcul şi înfiinţarea unor clase pentru învăţământul dual.

 

Mircia Gutău: „În urma acestei mutări nimeni nu va avea de suferit”

În cadrul şedinţei de joi, 14 decembrie, Mircia Gutău a explicat motivele care l-au determinat să ia această decizie de restructurare a învăţământului din Râmnic. Nemulţumirile celor câţiva profesori prezenţi în sala de şedinţe, cât şi protestele elevilor din faţa liceului Henri Coandă, desfăşurate cu o zi înainte nu l-au impresionat pe edilul municipiului, care a rămas ferm în decizia luată: „Această idee de restructurare a plecat de la interesul administraţiei locale pentru cheltuirea banului public. Am observat că la fiecare scoală gradul de ocupare este fie 40%, 50% sau nu sare de 70%, şi atunci se vor elibera două spaţii, pentru că avem această solicitare din partea liceului de arte, şi nu avem unde să-i cazăm. Ce veţi face dvs. (nr. red consilierii locali) este un aviz de principiu cu care vom merge la Inspectoratul Şcolar, care va corela această modificare cu normele de aplicare ale metodologiei Ministerului Educaţiei, să găsim soluţii împreună. În urma acestei mutări nimeni nu va avea de suferit. Nu trebuie să se sperie nimeni, că nu pleacă nimeni acasă. În cazul Oltchimului va fi făcut schimbul pe care l-am promis în vară, pentru că avem de recuperat 24 de hectare pentru municipiul Rm Vâlcea, şi pe care trebuie să dezvoltăm oraşul”, au fost argumentele primarului Mircia Gutău pentru decizia luată. Proiectul de hotărâre a trecut la vot cu 15 voturi pentru, 2 abţineri ale reprezentanţilor ALDE şi 4 voturi împotrivă, din partea liberalilor.

 

Liberalii acuză interese imobiliare

Potrivit unui comunicat transmis opiniei publice, PNL Rm Vâlcea se opune ferm proiectului „personal” al primarului Mircia Gutău şi solicită public analiza care a stat la baza hotărârii de reorganizare prin divizare totală a ambelor licee: „Aşa cum în vara acestui an atrăgeam atenţia conducerii municipiului şi a judeţului că susţinerea învăţământului vocaţional/tehnologic este o prioritate mai mare acum decât orice alt proiect educaţional, criza în care se zbate acest tip de învăţământ afectează grav posibilităţile de dezvoltare economică şi poate fi rezolvată numai printr-o strânsă cooperare a autorităţilor naţionale, locale cu mediul de afaceri şi antreprenorii, suspectăm în continuare municipalitatea de speculaţii imobiliare. Primarul Mircia Gutău a mai folosit acest mecanism şi în trecut, mutând aceste bunuri în domeniul privat al municipiului şi ulterior procedând la vânzarea lor către oameni de afaceri interesaţi de asemenea „oportunităţi”. Astfel de „tranzacţii” sunt inadmisibile în opinia PNL Râmnicu Vâlcea, atât din cauza prejudiciilor materiale aduse comunităţii, cât şi din punct de vedere moral”, se arată în comunicatul de presă transmis de reprezentanţii PNL Rm Vâlcea.

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Cautam sudori de sarma plina, sudori de sarma tubulara si lacatusi pentru un proiect urgent in Germania si Spania.
 Proba de lucru se va sustine in Bucuresti.
 Pentru detalii si programare la proba sunati la 0728865354.

Special

Ce presupun achizițiile imobiliare? Tot mai mulți sunt cei care se decidă să investeasă într-o locuință pentru că sentimentul de a te întoarce acasă se dorește a fi simțit de fiecare.

Totul despre apa alcalină – beneficii și efecte asupra organismului

Sângele uman are un pH ușor alcalin, acesta încadrându-se între 7,35 și 7,45! Este necesară menținerea corespunzătoare a acestuia, deci corpul trebuie să ridice valorile respective, eliminând aciditatea din organism în vederea menținerii unui pH alcalin.

7 sfaturi pentru a evita o decizie gresita sau la intamplare

Durerea pierderii unei persoane apropiate este sfasietoare si este intensificata de toate amintirile care se reaprind in acel moment in suflet si in minte.

Unika – 10 ani de experiență și tradiție românească

Anul acesta se împlinesc 10 ani de existență a unei firme românești care a reușit să îmbine cu succes tradiția cu modernismul.

Esti antreprenor la inceput de drum? Iata 3 MITURI de care sa te feresti!

Daca tocmai ai pus bazele unei afaceri, te poti numi un curajos antreprenor. Aceasta orientare profesionala nu este pentru oricine si, de aceea, trebuie sa te simti mandru de reusitele tale.

Stirile pe zile

decembrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Noi   Ian »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...