Moş Crăciun a venit la Consiliul Judeţean Vâlcea cu 70 milioane euro bani europeni

 Breaking News
Moş Crăciun a venit la Consiliul Judeţean Vâlcea cu 70 milioane euro bani europeni
decembrie 22
19:51 2017
  • Fondurile au fost repartizate de Ministerul Fondurilor Europene pentru modernizarea drumurilor din județul Vâlcea

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, împreună cu ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica şi directorul ADR S-V Oltenia, Marilena Bogheanu au semnat pe 19 decembrie 2017 contractele de finanțare pentru trei proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere din județul Vâlcea, a căror valoare totală eligibilă ajunge la circa 69,8 milioane euro (din care aprox. 59,3 milioane euro fonduri europene).

„Modernizarea infrastructurii rutiere din țara noastră înseamnă câștig pe mai multe planuri: de timp, de bani, de notorietate. Mai ales într-un județ ca Vâlcea, unde potențialul industrial și turistic al zonei este foarte mare, sperăm noi că va fi și dezvoltat corespunzător”, a subliniat ministrul Nica.

Este vorba despre proiectele „Modernizare DJ 678, Limită Judeţ Olt – Drăgoeşti – Casa Veche – Dragioiu – Galicea – Bratia – Cremenari- Bercioiu – Ruda – Bârsești – Barza – Budești (DN7 – E81)”, „Modernizare DJ 703G, Jiblea – Sălătrucel – Berislăvești – Limită Județ Argeș” și „Modernizare DJ 678 A, DN 64 (Tătărani) – Bratia Vale – Cocoru – Dealu Mare – Predeşti – Corbii din Vale – Popeşti – Ginerica – Limită Judeţ Argeş”.

78 de km de drumuri judeţene vor fi modernizate

Cele trei proiecte au în vedere adaptarea la cerințele actuale pentru un transport sigur a 78 km de drumuri județene (incluzând, pe lângă reabilitarea căii de rulare, și construcția și reabilitarea de poduri și podețe, parcări laterale, alveole pentru mijloacele de transport în comun, pasarele, piste de biciclete, montarea de parapete și rigole etc) asigură legătura cu rețeaua de drumuri naționale și europene.

Astfel, cei 41.600 de locuitori ai orașelor și comunelor tranzitate vor beneficia direct de îmbunătățirea condițiilor de transport și de fluidizarea traficului, la fel ca și agenții economici din zonă și turiștii care vizitează stațiunea Călimănești sau tranzitează Valea Oltului.

Cele trei investiţii sunt finanțate prin POR 2014-2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritate de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructură TEN-T, inclusiv a nodurilor multi-modale.

Marilena Bogheanu: „Este o mare victorie semnarea celor trei proiecte de modernizare a drumurilor judeţene”

Directorul ADR S-V Oltenia, Marilena Bogheanu a lăudat conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea, implicit pe preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu pentru interesul de care a dat dovadă în accesarea fondurilor europene. Şefa ADR S-V Oltenia a mai precizat că este în evaluare şi proiectul pentru modernizarea Muzeului Nicolae Bălcescu, accesat tot de Consiliul Judeţean Vâlcea: „Este o mare victorie semnarea celor trei proiecte de modernizare a drumurilor judeţene, fiind vorba de 78 de km de drumuri judeţene în valoare de aproape 70 milioane euro. Consider că este un succes pentru judeţul Vâlcea şi pentru actuala conducere a Consiliului Judeţean. Totodată, Consiliul Judeţean Vâlcea mai are un proiect care se afla în evaluare de 4 milioane de euro care prevede restaurarea, punerea în valoare şi dotarea muzeului memorial Nicolae Bălcescu. Sunt proiecte importante care vor duce la dezvoltarea judeţului Vâlcea şi implicit la o viaţă mai bună la cetăţenilor, ne-a declarat, în exclusivitate, directorul ADR Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu. În exerciţiul financiar 2007-2013, tot prin Programul Operaţional Regional, Consiliul Judeţean Vâlcea a realizat proiectul de modernizare a Spitalului Judeţean Vâlcea, o investiţie care s-a ridicat la aproape 15 milioane de euro.

Ramona BĂLTEANU

 

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Pregătiri în fermă de vaci pentru sezonul rece

Pentru cunoscători, vacile suferă mai adesea de căldură excesivă, decât de frig. Totuși, acestea trebuie protejate de temperaturile scăzute.

Saltelele care îți amintesc de somnul dulce al copilăriei

Cea mai frumoasă perioadă a vieții oamenilor este, în cele mai multe cazuri, copilăria. Atunci când îți aduci aminte de copilărie rememorezi inevitabil fel și fel de momente, jocuri, prietenii, școală, grădiniță, dar și somnul dulce care pe atunci nu prea îți surâdea, dar pe care acum ți-l dorești înzecit.

Cheia unui dormitor vintage – Noptiere și dulapuri din lemn masiv

Trăim în era în care două curente estetice se bat pentru supremație: modernism versus vintage. În timp ce unii preferă atmosfera rece și minimalistă a stilului contemporan, alte persoane s-au săturat de acest cadru.

Dotări importante din saloane și alte unități – rolul unui scaun nu trebuie subestimat

Scaunele, în varianta lor simplistă și aparent banală, sunt mai importante decât am crede. Ele fac diferența între a aștepta minute bune și nerăbdarea de a pleca.
Îndeosebi femeile se remarcă ca fiind public fidel și constant al magazinelor de încălțăminte. Nu din nevoie, ci din dorința de a potrivi mereu alte și alte tipuri de pantofi la ținutele diverse pe care le adoptă, acestea își doresc varietate.

Stirile pe zile

decembrie 2017
L Ma Mi J V S D
« nov.   ian. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...