Proiectele Primăriei Dănicei, pentru anul 2018

 Breaking News
  • No posts were found

Proiectele Primăriei Dănicei, pentru anul 2018

Proiectele Primăriei Dănicei, pentru anul 2018
ianuarie 16
18:43 2018

 

 

Anii trecuţi, la Dănicei funcţionau şapte şcoli, în timp ce astăzi, din cauza scăderii demografice, în localitate mai funcţionează numai două şcoli: una în satul Lăunele de Jos şi alta în satul Udreşti, unde învaţă aproximativ 200 de copii. Administraţia locală are în prezent un proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării, în vederea modernizării şcolii din satul Lăunele de Jos: „Considerăm că este necesar ca elevii să beneficieze de facilităţi, pentru a nu fi nevoiţi să meargă în oraş să studieze. Comuna Dănicei beneficiază de cadre didactice specializate, iar copiii au de la cine să înveţe”, afirmă primarul. „Pentru această şcoală avem un proiect finanţat, de modernizare a clădirii, aflat în faza de licitaţie. Lucrările includ schimbarea acoperişului, consolidarea clădirii, anvelopare, schimbarea tâmplăriei, modernizarea interioarelor. Fondurile sunt alocate de la Ministerul Dezvoltării, iar valoarea proiectului este de aproximativ 7 miliarde de lei”, declară viceprimarul Mihai Cernătescu.

Primarul din Dănicei spune că a depus la Compania Naţională de Investiţii un proiect în vederea construirii din temelii a unui cămin cultural şi aşteaptă finanţarea proiectului pentru stabilizarea alunecărilor de teren: „Avem trei zone foarte vulnerabile cu alunecări de teren pe drumurile comunale, pentru care am întocmit proiect în vederea finanţării. Sperăm ca în primăvara acestui am să stabilizăm zona respectivă. Anul acesta trebuie să finalizăm lucrările de asfaltare a drumului comunal 181 şi DC 182, proiect realizat în prezent în procent de 95%, şi urmează înfiinţarea reţelei de canalizarea pe o lungime de 18 kilometri, proiect finanţat prin PNDL 2. Apă avem în aproximativ toată comuna în procent de 80%, mai sunt câteva sate unde vom încerca să identificăm sursa de finanţare pentru extinderea de reţea. Avem proiecte depus la Ministerul Dezvoltării, dar fără finanţare pentru construirea unei primării noi şi modernizarea drumurilor comunale pe o lungime de 7,5 kilometri. Trăim cu speranţa că se vor finanţa în următoarea perioadă și aceste investiții. 2017 a fost un an bun, s-au alocat banii la timp, în funcţie de situaţiile de lucrări”, a declarat primarul din Dănicei.

La Dănicei, prin GAL se va construi cu bani europeni o clădire socială, cu denumirea Sfântul Dumitru. Capacitatea locaţiei ca fi de 6 locuri. Pentru întocmirea documentaţiei s-a făcut studiul topografic şi geotehnic: „Ideea acestui proiect a venit din partea serviciului nostru de asistenţă socială. Colegii mei, au primit foarte multe cereri de la persoane în vârstă, care nu se mai pot întreţine singure, și care au nevoie de servicii medicale, de o supraveghere permanentă şi care au nevoie de socializare”, ne-a declarat primarul din Dănicei, Dumitru Pirneci.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

ianuarie 2018
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...