La Bălceşti, şcolile au nevoie urgentă de fonduri

 Breaking News
  • No posts were found

La Bălceşti, şcolile au nevoie urgentă de fonduri

La Bălceşti, şcolile au nevoie urgentă de fonduri
ianuarie 22
15:30 2018

 

 

Constantin Aleca: Mă doare sufletul când văd că la şcolile din Bălceşti clasele sunt ca acum 40 de ani

 

Despre şcolile din Bălceşti, primarul spune că este nevoie de reabilitarea şi modernizarea urgentă a acestora. Afirmă că nu a depus proiect pentru modernizarea şcolilor la Ministerul Dezvoltării tocmai în ideea de a prinde finanţarea proiectului de asfaltare a drumurilor sau de a nu i se reproşa că Bălceştiul nu a primit bani din cauza faptului că avea multe proiecte depuse. Tot ce s-a investit până acum în şcolile din Bălceşti s-a făcut cu fonduri alocate din bugetul local, acestea fiind doar mici reparaţii, spune primarul, însă lucrările care s-au făcut nu sunt suficiente. Primarul afirmă că toate şcolile au nevoie de o reabilitare, însă urgentă ar fi în primul rând intervenţia la internatul de băieţi, corpul II al Liceului Tehnologic unde în prezent plouă prin acoperiş: „În această locaţie ar fi necesar de urgenţă un proiect de reabilitare şi consolidare a clădirii, dar şi dotarea locaţiei cu mobilier nou, pentru că acelea sunt băncile pe care am învăţat şi eu, în 1985. Mă doare sufletul când văd că în şcolile din Bălceşti clasele sunt ca acum 40 de ani. Noi depuneam proiecte şi pentru modernizarea şcolilor la Ministerul Dezvoltării, dar nu am avut făcut ridicările topografice. Acestea sunt nişte proceduri anevoioase începând de la postarea pe SEAP, licitaţii, apoi contracte încheiate, etape peste care nu poţi să treci, dar care durează luni”, a spus primarul.

 

Ministerul Dezvoltării a alocat Bălceştiului doar 13 miliarde de lei

 

Dintre cele 89 de localităţi ale judeţului, oraşul Bălceşti este la coada clasamentului, în ceea ce priveşte alocările de fonduri de la Ministerul Dezvoltării. În acest sens, primarul spune că este dezamăgit, fiindcă, dintre cele trei proiecte depuse a primit bani doar pentru construirea unui pod: „Actualul proiect pentru care am primit finanţare este pentru construirea unui pod nou, peste Pesceana, în valoare de 13 miliarde de lei. În prezent nu există nici o trecere peste pârâul Pesceana, în acel punct extrem de important pentru localitate. Puntea care exista acolo a fost luată de apă. Sunt dezamăgit, mă aşteptam să prindem finanţare şi pentru asfaltarea drumurilor, un proiect vital pentru comunitatea din oraşul Bălceşti. Aveam o continuitate în ceea ce priveşte modernizarea drumurilor. Nu înţeleg de ce nu s-au alocat fonduri. Sub oraşul Bălceşti mai sunt localităţile Valea Mare şi Fârtăţesti, cu cele mai mici alocări de fonduri. Aceste proiecte, pe care le-am depus la Ministerul Dezvoltării au fost primele proiecte ale oraşului care s-au depus prin PNDL. A mai fost un program din 2008, O.G.7, unde am accesat pentru asfaltarea unui drum pe o lungime de 4 kilometri, proiect pe care ulterior l-a preluat PNDL-1”, ne-a declarat primarul. Pe tema absorbţiei fondurilor prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, primarul oraşului Bălceşti a depus trei proiecte: un proiect pentru asfaltarea unui drum comunal pe o lungime de 13 kilometri, modernizarea Pieţei Centrale şi construirea unui nou pod peste pârâul Pesceana.

Claudia Şchiopu

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

ianuarie 2018
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...