Primarul din Guşoeni, Nicolae Concioiu a câştigat procesul cu ANI

 Breaking News

Primarul din Guşoeni, Nicolae Concioiu a câştigat procesul cu ANI

Primarul din Guşoeni, Nicolae Concioiu a câştigat procesul cu ANI
ianuarie 26
19:40 2018

 

 

Înalta Curte de Casație și Justiție i-a dat dreptate primarului Nicolae Concioiu, contrar deciziei de incompatibilitate declarate de A.N.I.

Astfel, prin Decizia nr.211, astăzi, 26 Ianuarie 2018, a fost respins recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei civile nr. 102/F din 22 iunie 2015, pronunţată de Curtea de Apel Piteşti – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 26 ianuarie 2018.

În urma procedurii de evaluare, ANI a constatat că primarul comunei Guşoeni ar fi încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor, prin ocuparea simultană a altor funcţii, în paralel cu cea de la primărie. Astfel, Nicolae Concioiu s-a aflat în stare de incompatibilitate din data de 20 mai 2011, întrucât deţine, simultan cu funcţia de primar, şi calitatea de mediator în cadrul „Concioiu Nicolae – birou de mediator” şi al Asociaţiei profesionale de mediatori „Asociaţia Centrul de Mediere Vâlcea”, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003. ANI a identificat astfel elementele de încălcare a regimului juridic, prin desfăşurarea de activităţi de mediere concomitent cu funcţia de primar în anul 2013 şi cerea pe atunci un punct de vedere în acest sens. Conform declaraţiilor primarului, în momentul acela, Nicolae Concioiu a transmis o adresă către inspectorul de integritate, în care menţiona faptul că nu a desfăşurat activităţi de mediere şi nu a realizat venituri din activitatea de mediator, anexând inclusiv adeverinţa în original, eliberată de ANAF, în care se specifica  faptul că Nicolae Concioiu, ca urmare a cererii, nu figura în adeverinţa fiscală cu venituri de mediator. „Calitatea de mediator este ca şi cea de avocat, o profesie. Nu am  câştigat bani din asta, fiindcă nu am desfăşurat această activitate, dar nu nici nu am putut  să renunţ la profesia mea doar pentru faptul că am devenit primar, mai ales că nu am activat ca mediator.   Justiţia a început să fie cu adevărat independentă.  Mi-am dat seama de acest aspect şi nu am avut nicio emoţie, fiind  sigur că nu voi avea probleme”, a declarat primarul  Nicolae Concioiu.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

ianuarie 2018
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...