Drumul de pământ DN 7D Câineni – Perişani – Curtea de Argeş, în „cărţile” Consiliului Judeţean  

 Breaking News

Drumul de pământ DN 7D Câineni – Perişani – Curtea de Argeş, în „cărţile” Consiliului Judeţean  

Drumul de pământ DN 7D Câineni – Perişani – Curtea de Argeş, în „cărţile” Consiliului Judeţean   
ianuarie 29
14:35 2018

 

Primarul din Perişani, Ion Sandu salută promisiunea făcută de preşedintele Consiliului Judeţean în urma solicitărilor făcute de autorităţile locale şi de locuitorii din Ţara Loviştei, ca drumul de pământ DN 7D să fie preluat de forul judeţean şi să fie promovat pentru a fi reabilitat sub indicativ de „drum judeţean”: „Am o promisiune de la Constantin Rădulescu, în sensul că va prelua acest drumul naţional, DN 7D în administrarea Consiliului Judeţean, pentru ca mai apoi să-l poată depune în vederea finanţării prin PNDL-3. Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea a declarat că are în vedere această treabă, iar foarte curând o să convoace toţi primarii din ţara Loviştei pe această temă”, a precizat primarul din Perişani, Ion Sandu.

 

Drumul Naţional 7D, o adevărată pată pe obrazul României

 

Drumul Naţional 7D rămâne în continuare un calvar pentru şoferi. De-a lungul anilor au existat doar promisiuni de modernizare efectivă a acestuia, care nu s-au concretizat. DN 7D traversează zona montană de nord a masivului Cozia, fiind legătura rutieră cea mai apropiată dintre Sibiu şi Piteşti, prin Curtea de Argeş. Din anul 2003 acest drum figurează pe hartă ca fiind drum naţional, dar, în realitate, arată ca o înşiruire de tranşee ca după bombardament, o adevărată pată pe obrazul României, la capitolul infrastructură rutieră. Primarii celor patru comune, Câineni, Titeşti, Boişoara şi Perişani, care sunt tranzitate de drumul naţional de pământ 7D spun că această calitate, de drum naţional este înscrisă numai pe hartă, nu şi pe teren. Reabilitarea acestui drum ar face să explodeze numărul pensiunilor agroturistice în zonă. Mai mult, o dată asfaltat, acest traseu poate prelua traficul de pe Valea Oltului şi poate aduce dezvoltatori în turism. Aici, în Ţara Loviştei există o zonă turistică extrem de apreciată. Cei care reuşesc să viziteze această zonă se bucură de panorama aşezării la poale de munţi semeţi, înconjurată de păduri trainice, ascunse printre munţi şi văi, locuri neasemuit de frumoase, unde s-au păstrat cu sfinţenie credinţa şi obiceiurile: „Din păcate, DN 7D este ca acum 2000 de ani, când Carol Robert de Anjou a intrat pe teritoriul României, continuându-şi drumul spre Defileul Băiaşului, unde a avut loc lupta de la Pripoare, după care s-a întors către Ungaria. Atunci drumul era mult mai important decât este acum, pentru civilizaţia de azi”, este de părere primarul Ion Sandu.

 

Ion Sandu: „Costi Rădulescu va rămâne în istoria Ţării Loviştei dacă va decide preluarea DN 7D”

 

La Perişani, primarul a reuşit să asfalteze toate drumurile comunale şi spune că este inadmisibil ca un drum naţional dintr-o ţară membră a Uniunii Europene, în secolul al XXI-lea să arate ca o potecă haiducească. Spune că unica soluţie a rămas preluarea drumului de forul judeţean, în vederea asfaltării: „Drumul naţional 7D, Câineni – Perişani – Curtea de Argeş, care traversează Ţara Loviştei rămâne o ruşine. În urmă cu trei ani, în anul 2015, în luna decembrie reuşisem să conving toată conducerea Consiliului Judeţean să declasifice acest drum şi să-l prindă prin POR, pentru finanţarea modernizării lui. A apărut însă un personaj politic vâlcean, Butnaru, şi un alt fost primar din zonă, reuşind sa răstoarne toate demersurile mele de atunci. Între timp, Consiliul Judeţean a atras fonduri europene prin POR pentru trei drumuri judeţene care sunt deja prinse în vederea asfaltării, ieşind din Drumul naţional 7D, Câineni – Perişani – Curtea de Argeş.  Ulterior s-a încercat din nou finanţarea în vederea asfaltării acestui drum, statul alocând CNADNR o finanţare de 50 de mii de lei pentru întocmirea DALI, dar nimeni nu s-a ocupat de acest proiect, iar banii s-au dus pe „apa sâmbetei”, cu toate promisiunile pe care le-am avut eu la ei. Preşedintele Consiliului Judeţean ne-a promis preluarea drumului de forul judeţean, în vederea asfaltării. Costi Rădulescu va rămâne în istoria Ţării Loviştei dacă face acest lucru, în condiţiile în care garantez că toată Ţara Loviştei o va avea de parte lui”, a subliniat primarul liberal din Perişani, Ion Sandu.

 

Claudia Şchiopu

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

ianuarie 2018
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...