Când hoţii se confruntă cu vardiştii

 Breaking News
Când hoţii se confruntă cu vardiştii
februarie 19
18:43 2018
Războiul la care asistăm în aceste zile seamănă foarte mult cu vechiul joc copilăresc de-a hoţii şi vardiştii, doar că de data aceasta pare că se inversează rolurile: hoţii au ajuns acum la putere, iar vardiştii sunt încolţiţi din toate părţile. Ba chiar unii vardişti s-au alăturat taberei hoţilor, iar unii hoţi au început să se creadă vardişti.
Bătălia dintre taberele Dragnea – Koveşi, mai precis dintre politicienii de viţă nouă şi conducătorii instituţiilor statului care încă nu li s-au plecat la picioare nu este una nouă. A căpătat, însă, valenţe neobişnuit de violente mai ales pentru că procese precum „Bombonica” sau „Vâlcov” sunt mai aproape de soluţionare decât niciodată.
Micile muşcături la gleznă pe care le-a aplicat până acum conducerea PSD la adresa şefilor din justiţie nu au avut darul de a-i speria suficient pe procurori şi judecători încât să înţeleagă că anumiţi hoţi trebuie pur şi simplu lăsaţi în pace să fure în continuare, şi să-şi gestioneze cum vor averile strânse din umile funcţii în slujba statului. Drept urmare s-a apelat la artileria grea, adică slugile din presa centrală au început să acţioneze în haită, pentru a-şi justifica sumele frumuşele încasate din publicitatea direcţionată de la PSD. Iar noi asistăm neputincioşi la acest spectacol grotesc, care se derulează în fiecare seară în faţa noastră.
Ce înţelegem de la televizor? Că Laura Codruţa Koveşi este responsabilă pentru toate relele din ţara aceasta: din cauza ei nu poate PSD să guverneze în linişte şi nu este prosperitate în ţară. Biata femeie mai are puţin şi va fi arsă pe rug, precum vrăjitoarele din vechime, sau poate chiar mai rău decât ele. Pentru canalele media ale PSD, Koveşi a devenit un fel de patroană a tuturor relelor din ţara aceasta. Mai avem puţin şi dăm vina pe justiţie şi pentru scăderea salariilor şi a pensiilor. Ce vedem în realitate? Vedem cum anumiţi politicieni care au lucrat toată viaţa la stat, cum ar fi, de exemplu Liviu Dragnea sau Darius Vâlcov s-au trezit peste noapte putred de bogaţi, atât de bogaţi încât îşi închipuie că este de datoria lor să scape de sistemul legislativ, doar pentru a-şi gestiona în continuare averea obţinută fraudulos. DNA şi alte câteva instituţii ale statului sunt ultimele redute în calea obţinerii controlului total şi asupra justiţiei. Nu spune nimeni că în aceste instituţii sunt numai profesionişti, dar trebuie apărată măcar menirea lor, aceea de a trimite după gratii toţi infractorii şi corupţii din România.
Ce se va întâmpla în momentul în care, cu largul concurs al nepăsării preşedintelui Iohannis va fi debarcată şi Codruţa Koveşi de la DNA, pentru a fi înlocuită cu o păpuşă de paie, iar legile justiţiei vor fi frumos fezandate de politicienii corupţi? Atunci cine va mai avea curajul să se opună unei corupţii generalizate şi coordonate de la nivel înalt, chiar de indivizii care conduc statul? Aţi ghicit: nimeni, nici măcar judecătorii. Atunci băieţii deştepţi de la putere vor transforma întreaga Românie într-un Teleorman ceva mai mare, unde domnia sărăciei, dar şi a corupţiei este generalizată.
Din păcate, manipularea grosolană din ultimele zile şi-a atins scopul, şi am observat asta pe obrazul acelor amărâţi de pensionari care ieşiseră să protesteze la Cotroceni, împotriva Laurei Codruţa Koveşi, şi care cereau demiterea ei. Cel puţin ei au o scuză: vin din vremurile comuniste, când nu exista interes pentru educaţia politică a maselor, ci tot pentru îndobitocirea lor, ca şi astăzi. În schimb, când văd analişti politici, ba chiar politicieni din opoziţie sau chiar jurnalişti care transpiră în fiecare zi în efortul lor de a ne inocula ideea că trebuie să dărâmăm sistemul judiciar pe motiv că ar fi corupt nu pot să nu realizez faptul că toţi suntem complici ai acestei monstruoase manipulări colective. Toţi cei care ştim, gândim şi nu facem nimic pentru a opri instaurarea dictaturii corupţilor în această ţară ne merităm pe deplin soarta.

Despre autor

Mihai Roman

Mihai Roman

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Pregătiri în fermă de vaci pentru sezonul rece

Pentru cunoscători, vacile suferă mai adesea de căldură excesivă, decât de frig. Totuși, acestea trebuie protejate de temperaturile scăzute.

Saltelele care îți amintesc de somnul dulce al copilăriei

Cea mai frumoasă perioadă a vieții oamenilor este, în cele mai multe cazuri, copilăria. Atunci când îți aduci aminte de copilărie rememorezi inevitabil fel și fel de momente, jocuri, prietenii, școală, grădiniță, dar și somnul dulce care pe atunci nu prea îți surâdea, dar pe care acum ți-l dorești înzecit.

Cheia unui dormitor vintage – Noptiere și dulapuri din lemn masiv

Trăim în era în care două curente estetice se bat pentru supremație: modernism versus vintage. În timp ce unii preferă atmosfera rece și minimalistă a stilului contemporan, alte persoane s-au săturat de acest cadru.

Dotări importante din saloane și alte unități – rolul unui scaun nu trebuie subestimat

Scaunele, în varianta lor simplistă și aparent banală, sunt mai importante decât am crede. Ele fac diferența între a aștepta minute bune și nerăbdarea de a pleca.
Îndeosebi femeile se remarcă ca fiind public fidel și constant al magazinelor de încălțăminte. Nu din nevoie, ci din dorința de a potrivi mereu alte și alte tipuri de pantofi la ținutele diverse pe care le adoptă, acestea își doresc varietate.

Stirile pe zile

februarie 2018
L Ma Mi J V S D
« ian.   mart. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...