La Berislăveşti, Potenţialul turistic va fi valorificat prin implementarea unor proiecte europene

 Breaking News

La Berislăveşti, Potenţialul turistic va fi valorificat prin implementarea unor proiecte europene

La Berislăveşti,  Potenţialul turistic va fi valorificat prin implementarea unor proiecte europene
februarie 19
15:48 2018

În acest mandat, administraţia locală din Berislăveşti şi-a propus să valorifice potenţialul turistic al localităţii, dat fiind faptul că infrastructura este aproape finalizată. Astfel, de mai mulţi ani, primarul Ion Buşagă, împreună cu aparatul administrative lucrează la câteva proiecte care, odată puse în practică, ar putea dezvolta turismul în zonă. Printre frumuseţile cu care se poate lăuda comuna Berislăveşti este Mănăstirea Berislăveşti, un monument valoros de arhitectură feudală târzie, ctitorie a boierului Sandu Bucşenescu şi a soţiei sale, Maria, care necesita de mai mult timp reabilitare şi restaurare. În acest sens, administraţia locală din Berislăveşti a întocmit documentaţia proiectului de consolidare şi reabilitare a lăcaşului de cult: „Proiectul este eligibil, şi s-a aprobat finanţarea. Stareţul şi-a asumat el semnarea contractului, pentru că este un băiat care chiar îşi doreşte modernizarea mănăstirii şi a luptat pentru acest proiect. Valoarea proiectului este de un milion de euro şi se va realiza cu fonduri europene”, afirmă primarul Ion Buşagă. Tot cu fonduri europene, în localitate se vor mai realiza încă două proiecte. Este vorba despre modernizarea a zece drumuri şi construirea unei grădiniţe cu program prelungit, depuse la AFIR Craiova, şi care sunt în procedura de licitaţie: „Muncim la aceste proiecte încă din anul 2016, dar procedurile de licitaţie se desfăşoară greoi. Sperăm ca, în scurt timp, să fie demarcate lucrările. Dacă firma este una serioasă, proiectul cu drumurile cred că în 5-6 luni va fi gata. Cele zece drumuri însumează aproximativ 20 de kilometri de drumuri de interes local”, afirmă primarul. Pe lângă aceste proiecte demarcate de administraţia locală, Consiliul Judeţean Vâlcea s-a implicat în dezvoltarea turistică a localităţii şi, în următoarea perioadă, DJ 703 G, numit şi „Drumul Domniţelor” va intra la finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 6, Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională. Depunerea acestui proiect propune modernizarea drumului judeţean 703G, în lungime de 12,65 kilometri, care porneşte din localitatea Jiblea Veche, traversează comunele Sălătrucel şi Berislăveşti, până la limita cu judeţul Argeş şi continuă apoi în judeţul Argeş, până la intersecţia cu DJ 703H, în localitatea Şuici, zonă unde este prevăzută realizarea tronsonului de autostradă A1 Piteşti – Sibiu, care va avea ca efect dezvoltarea turismului din zonă.

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...