Ion Streinu: „Asfaltarea este cea mai importantă investiţie pentru comunitate”  

 Breaking News

Ion Streinu: „Asfaltarea este cea mai importantă investiţie pentru comunitate”  

Ion Streinu: „Asfaltarea este cea mai importantă investiţie pentru comunitate”   
februarie 23
06:55 2018

 

La Şirineasa, Ion Streinu a semnat contractele de finanţate la Ministerul Dezvoltării pentru trei proiecte. Primarul spune că finanţarea proiectului pentru construirea podului din satul Valea Alunişului este cea mai mare bucurie, pentru că nu au fost în stare nici comuniştii să facă acest pod. Până acum, pentru a ajunge în satul Valea Alunişului, oamenii erau nevoiţi să treacă peste o punte şubredă. Cel de-al doilea proiect pentru care administraţia locală din Şirineasa a primit finanţare prevede finalizarea asfaltării drumului comunal 122, o lucrare începută, din care au mai rămas de asfaltat aproximativ 1,4 kilometri, din totalul celor 3,4 kilometri. Mai trebuie, de asemenea, finalizate rigolele pe lungimea întregului drum comunal şi extinderea corpului A de la Şcoala gimnazială cu clasele I-VIII din localitate. Primarul speră ca proiectele depuse şi nefinanţate până acum să intre cât mai repede posibil în linie dreaptă: „În mod special ne dorim realizarea proiectului pentru asfaltarea celor 43 de uliţe, pe o lungime de 9 kilometri, un proiect important şi costisitor. Asfaltarea este cea mai importantă investiţie pentru comunitate. Este cea mai mare ruşine a mea, ca primar, când mă întâlnesc la nunţi cu cetăţeni care îmi spun ca şi-au lăsat cizmele de cauciuc la drumul judeţean, după stâlp, fiindcă nu pot să meargă în pantofi pe drumul comunal. Din această cauză mă zbat să promovez acest proiect, pentru că oamenii au aşteptat prea mult să-l vadă realizat. În Şirineasa nu s-a asfaltat nimic pe drumurile săteşti până în 2013, nu s-a pus nici o palmă de asfalt, şi acum nu pot să le fac pe toate dintr-o dată. Le-am luat în funcţie de priorităţi şi de gradul de locuire. Mai avem drumul comunal 122, pentru care deja am semnat contractul de finanţare pentru o lungime de aproximativ 1,5 kilometri, cu rigole pe o parte. Apoi vom asfalta drumul comunal 121, care este în continuarea drumului comunal 122, şi care face legătura între satul Valea Mare – Slăviteşti – Aricioaia – Marcea. Pentru aceste drumuri vom depune proiecte tot la Ministerul Dezvoltării”, a mai precizat primarul.

 

Impozitele şi taxele locale nu s-au majorat

 

La Şirinerasa, primarul spune că bugetul de anul acesta este identic cu cel de anul trecut, deoarece în 2016 administraţia locală nu a fost prinsă cu excedent, iar anul 2017 a fost încheiat fără datorii, cu un excedent de 112 milioane de lei vechi: „Am reuşit să facem bugetul pe care l-am aprobat. Salariile le-am majorat conform noii legi. Vreau să văd ce se întâmplă cu primăriile unde salariile au fost mărite fără notă de fundamentare, atunci când îşi vor da seama că au ajuns la fundul sacului. Sigur vom avea astfel de situaţii, pentru că salariaţii mei îşi compară salariile cu angajaţii din alte primării. Legea spune clar: se măresc salariile cu încadrarea în sumele de care dispune administraţia locală. În situaţia în care unii primari măresc salariile cât au vrut ei, aşteptând ca apoi să primească bani de la stat pentru a-şi acoperi golul, voi fi foarte vehement. Noi şi anul trecut ne-am făcut notă de fundamentare, mi-am calculat foarte bine cât îmi permite plapuma şi nu mi-a trebuit un leu de la stat, pentru a plăti salariile. Salariile se pot mări doar în limita fondului de care dispune primăria. Eu nu le-am mărit salariile la angajaţi pentru ca apoi să cer bani la stat, şi nici taxele şi impozitele nu s-au majorat la Şirineasa”, a precizat primarul Ion Streinu.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...