La Lăpuşata, singura speranţă rămân fondurile guvernamentale

 Breaking News

La Lăpuşata, singura speranţă rămân fondurile guvernamentale

La Lăpuşata, singura speranţă rămân fondurile guvernamentale
februarie 23
07:02 2018

 

 

La Lăpuşata, administraţia locală aşteptă semnarea contractelor de finanţare la Ministerul Dezvoltării pentru proiectul de extindere a reţelei de canalizare pe o lungime de 6 kilometri şi pentru proiectul de refacere a podului peste pârâul Cerna, în cătunul Bungeşti, sat Săruleşti:

„Noi am prevăzut în buget partea de cofinanţare pentru respectivele proiecte. Chiar dacă bugetul de anul acesta este mic vom încerca să ne descurcăm, cu toate că am redus toate cheltuielile, şi este greu. Anul acesta, cu bugetul pe care îl avem nu ne putem plănui nici o investiţie din bugetul local, pentru că nu ne permitem. Primul lucru pe care l-am făcut, pentru că legea ne-a impus au fost salariile, apoi a trebuit sa acopăr cheltuielile cu utilităţile. Cel mai rău îmi pare că nu există pe raza localităţii nici un investitor, asta ar reprezenta pentru noi un mare avantaj.

La Lăpuşata, taxele şi impozitele s-au majorat atunci când legea a trebuit să fie pusă în practică, dar majorarea s-a făcut la minimum. Cred că soluţia salvatoare pentru bugetul unei primării nu este majorarea taxelor şi impozitelor în localitate, fiindcă lumea este săracă”, ne-a declarat primarul.

Nicolae Joiţa speră ca, din bugetul local să poată întreţine măcar drumurile comunale, cu macadam. În opinia primarului, singura speranţă rămân fondurile guvernamentale, fiind dezamăgit de programele europene, unde condiţiile în vederea absorbţiei fondurilor sunt prea stricte. „Am înfiinţat o Asociaţie Intercomunitară, „Cerna –Vâlcea”, împreună cu alte trei localităţi. Intenţionăm să accesăm fonduri europene pentru dezvoltarea celor patru localităţi pe măsura 7.2. Destinaţia lor este clar definită: modernizarea drumurilor comunale prin asfaltare, dar până acum intenţiile noastre nu s-au materializat”, ne-a declarat primarul din Lăpuşata.

 

Nicolae Joiţa: „Factorii care au contribuit la reuşita mea au fost munca şi seriozitatea”

 

În ultimii patru ani s-au realizat proiecte necesare pentru comunitatea din Lăpuşata, care astăzi se văd cu ochiul liber. Localitatea beneficiază în prezent de alimentare cu apă şi canalizare, şcoli moderne şi drumuri comunale întreţinute. Cheia acestui progres a fost faptul că, înainte de a prelua frâiele administraţiei locale, Nicolae Joiţa fost membru în Comisia economică a Consiliului Local timp de opt ani, cunoscând astfel problemele cu care se confrunta localitatea şi administraţia locală: „Soluţionarea promptă a solicitărilor cetăţenilor cred că este o realizare mare pentru mine, în acest sens formându-mi şi colectivul din primărie, pentru a răspunde acestor deziderate. Factorii care au contribuit la reuşita mea din primul mandat au fost munca şi seriozitatea”, spune primarul din Lăpuşata.

 

Claudia Şchiopu

 

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...