Daniel Paraschiv a prezentat proiectele din acest an, pentru Frânceşti  

 Breaking News

Daniel Paraschiv a prezentat proiectele din acest an, pentru Frânceşti  

Daniel Paraschiv a prezentat proiectele din acest an, pentru Frânceşti   
februarie 26
12:17 2018

 

La Frânceşti se lucrează la proiectul pentru introducerea sistemului de alimentare cu apă pentru cele şapte sate, pe o lungime de 25 de kilometri. Daniel Paraschiv, primarul localităţii declară că lucrările se derulează prin PNDL-1, iar proiectul se va finaliza în vara acestui an: „În prezent mai sunt de făcut racordurile la reţea în două sate şi trebuie construită staţia de tratare. Lucrarea am preluat-o la începerea mandatului, avea atunci un grad de execuţie de 17%. În prezent proiectul este în procent de 90% executat. După finalizarea acestui proiect ar mai fi necesare extinderi de reţea, deoarece acest proiect cuprinde parţial doar şapte sate dintre cele nouă, câte are localitatea”, ne-a declarat primarul din Frânceşti.

În vederea absorbţiei fondurilor europene, administraţia locală a întocmit documentaţia în vederea accesării fondurilor europene pe Măsura 4.3., în ceea ce priveşte infrastructura şcolară: „În urma simulării, firma de consultanţă ne-a informat că vom prinde finanţare la limită, proiectul acumulând doar 60 de puncte”, a subliniat primarul. În cadrul acestui proiect se vor derula lucrările de reabilitare, modernizare, extindere, împrejmuire şi dotare la şcoala din satul Dezdorobiţi. Programele europene alocă fonduri până la 7600 de euro/elev, luând în considerare anul şcolar 2014 – 2015. Proiectul are finanţare europeană în procent de 98%, şi doar 2% cofinanţare din partea primăriei: „O altă şcoală o avem prinsă în vederea modernizării prin O.G. 28. Toate şcoliile din localitatea Frânceşti arată jalnic, şi avem trei şcoli cu clasele I-VIII pentru care niciodată nu s-a făcut o reparaţie consistenţă, tot timpul s-au făcut doar cârpeli. S-au montat acum centrale termice în două locaţii, s-a schimbat acoperişul şi tâmplăria la aproximativ toate locaţiile, dar stăm prost la capitolul dotare cu materiale didactice şi grupuri sanitare în incintă. Anul trecut am reuşit la una dintre şcoli să construim un grup sanitar în incintă. Ne-u mai rămas două locaţii, una este prinsă prin O.G. 28, unde ne dorim şi construirea unui grup sanitar în interior, în satul Frănceşti, şi mai rămâne şcoala al cărei proiect îl vom depune prin POR, în satul Dezdrobiţi”, a afirmat Daniel Paraschiv.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...