Gheorghe Drăghici: „O ţară fără învăţământ şi sănătate este o ţară distrusă”

 Breaking News

Gheorghe Drăghici: „O ţară fără învăţământ şi sănătate este o ţară distrusă”

Gheorghe Drăghici: „O ţară fără învăţământ şi sănătate este o ţară distrusă”
februarie 26
12:22 2018

 

 

La Roeşti, Gheorghe Drăghici se luptă să înfiinţeze o şcoală profesională, cu scopul de a nu închide unităţile de învăţământ din localitate, care sunt reabilitate şi modernizate. A făcut adrese la fiecare firmă în parte, pentru a-i comunica numărul de locuri şi meseria. În funcţie de răspunsul primit se vor grupa numărul de locuri disponibile pentru meseriile vizate şi se vor face demersuri pentru a obţine avizul de la Inspectoratul Şcolar Vâlcea: „Noi avem o şcoală construită cu fonduri alocate prin Banca Mondială, locaţie pe care anul acesta am băgat-o într-o igienizare totală. Mai avem, de asemenea, şcoala din centrul localităţii pe care am modernizat-o cu bani din bugetul local. În localitate nu există clase unde se învaţă simultan, am făcut în aşa fel ca toate cele trei şcoli să funcţioneze. Directorul şcolii are sarcina de a se ocupa de identificarea elevilor pentru a putea şti câţi elevi şi câte clase înfiinţăm. Eu am solicitat o clasă de electricieni, pentru că sunt mai puţine materiale în dotarea atelierului. Acum avem o solicitare de la Faurecia, pentru a înfiinţa două clase de confecţioneri. Noi avem inclusiv baza materială, maşini de cusut electrice pe care mi le-a dat cineva în urmă cu 15 ani, însă le-am întreţinut şi sunt astăzi în stare de funcţionare foarte bună. În prezent mai avem 200 de copii, necazul este că acest numărul este în scădere. Cândva aveam peste 600 de copii. Eu vreau să-i atrag pe tineri în localitate, avem apă, canalizare, asfalt pe drumuri, dar degeaba: sistemul nu-i ajută, nu avem învăţământ, nu avem sănătate. O ţară fără învăţământ şi sănătate este o ţară distrusă”, a precizat primarul.

 

Fondurile europene, în atenţia primarului

 

Administraţia locală are un proiect depus la AFIR în vederea accesării fondurilor europene, prin Măsura 7.2., pentru modernizarea drumurilor agricole, proiect care a acumulat 93,4 puncte: „Eu am făcut şi fac în continuare naveta la Craiova. La ultima vizită pe care am făcut-o la AFIR – Craiova am înţeles că sunt proiecte care au acumulat 100 de puncte. Proiectul cuprinde 4,5 kilometri, dar ce mi se pare important şi motivul pentru care consider că ar trebui departajată este faptul că, o dată asfaltat acest drum scoatem maşinile agricole din circulaţie de pe drumul naţional. În prezent avem un proiect în vederea asfaltării pe o lungime de 7,9 kilometri, pe care l-am depus la Ministerul Dezvoltării şi pentru care nu s-au alocat fonduri. Nu ştiu motivele, dar era proiectul pe care comunitatea şi eu îl aşteptam cu sufletul la gură. Eu am informat comunitatea, iar oamenii sunt dezamăgiţi. Al doilea proiect depus este asfaltarea drumului comunal 112 pe o lungime de 3,5 kilometri, proiect care a fost prins în vederea finanţării”, ne-a mai declarat primarul.  

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...