Gutău taie în carne vie în toate compartimentele Primăriei

 Breaking News
Gutău taie în carne vie în toate compartimentele Primăriei
februarie 26
07:42 2018
  • După desfiinţarea corului de la Filarmonică urmează cantina socială şi reducerea personalului de la ADP

 

Primarul Râmnicului, Mircia Gutău şi-a propus câteva măsuri mai puţin populare la început de an. După ce a dat-o în bară cu mărirea taxelor şi impozitelor, râmnicenii fiind nevoiţi să plătească biruri şi cu până la 40% mai mari decât anul trecut, după încercarea eşuată de desfiinţare a celor două licee, Oltchim şi Henri Coandă, edilul revine în atenţia publică prin desfiinţarea Corului Academic „Euphonia”, a cantinei sociale şi reducerea masivă de personal la compartimentul ADP.

 

 

Cantina socială dispare, la ADP 22 de angajaţi vor pleca acasă

 

Mircia Gutău a anunţat încă de la finele anului trecut că proiectele pe care şi le-a propus pentru anul 2018 sunt „măreţe”, şi că noua formulă fiscală reduce bugetul primăriei cu cel puţin 5 milioane de euro. Aşa că, fără menajamente, edilul Râmnicului şi-a propus să facă curăţenie în toate compartimentele Primăriei. A şi explicat cum va face acest lucru, în cadrul unei conferinţe de presă: „Aşa cum am promis, fără menajamente vom face curăţenie în toate compartimentele Primăriei. La ADP de exemplu vom reduce organigrama cu cel puţin 22 de locuri. Cei care sunt acum trebuie să îşi dovedească eficienţa pentru a rămâne. Municipiul Râmnicu Vâlcea are şi Teatru, şi Filarmonică, şi cor. Suntem prea mici pentru a ne permite toate aceste trei cheltuieli. Am avut ideea de a comasa cele două teatre, dar nu se poate. Conform legii, Consiliul Judeţean ar trebui să aibă în organigramă locuri vacante. Erau doar 5 sau 6, şi nu puteam duce acolo cel puţin 20 de persoane. Am analizat, însă, eficienţa de la cor. Dintre cei 23 care sunt acolo, 17 au şi alte locuri de muncă. Se va putea face un contract de prestări servicii doar pentru o perioadă limitată. Vom face economii şi de acolo, aşa cum vom face şi la Cantina Socială. Obligatoriu trebuie să continuăm să le dăm mâncare acelor oameni nevoiaşi, dar am făcut un calcul cu salariile, cu aprovizionarea, cu gazul, curentul şi ce se mai consumă acolo. Am ajuns la un calcul conform căruia se duc din buget undeva la 12 miliarde pe an. Şi ne-am gândit ce ar însemna să facem un contract cu o firmă privată care să aducă mâncarea. O să cheltuim undeva la 3 miliarde, cu doar doi oameni angajaţi care să împartă mâncarea. Directorul mai are un pic şi iese la pensie, două doamne care erau la contabilitate vor merge la alte direcţii. Cei necalificaţi vor rămâne să împartă mâncare, alte doamne ies la pensie. Va rămâne fără loc de muncă o bucătăreasă, dar am văzut şi eu la AJOFM că o bucătăreasă bună îşi găseşte de muncă în 30 minute, aşa de mare este cererea”, a explicat primarul Mircia Gutău.

 

Corul Academic: „Un primar demolator nu poate înţelege actul cultural”

 

Bugetul destinat filarmonicii pentru anul 2018 de Consiliul Local al Râmnicului este unul de austeritate, şi care inevitabil duce la desfiinţarea Corului Academic „Euphonia” care activează în cadrul Filarmonicii. Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii corului spun că Gutău a lăsat desfiinţarea corului pe umerii directorului: „Stimate public, primarul Mircia Gutău, susţinut de consiliul local a luat decizia ca îndrăgitul Cor Academic „Euphonia”, care activează de 38 de ani, să se desfiinţeze, considerând, în propriul stil ingineresc, că noi, această categorie de artişti, suntem „invizibili”, „nefolositori” şi producem „pagube” bugetului local. Practic, suma alocată instituţiei a fost gândită, micşorată crunt, astfel încât să fim puşi pe liber, după ce ne-am dedicat viaţa întreagă muzicii, după ce zeci de ani am clădit un renume, după ce acest cor a devenit cel mai important ambasador al oraşului în Europa. „Un primar demolator” nu poate înţelege actul cultural, nu poate distinge necesitatea perpetuării lui, nu a fost învăţat ce înseamnă să atingi toate genurile de specialitate şi nici nu este capabil să recunoască meritele unor artişti care au creat un brand, cu mult înainte ca Mircia Gutău să se fi inventat ca edil. (…) Am fost acolo, domnule primar şi, chiar dacă astăzi fugiţi ca un laş să vă închideţi într-un birou, refuzând dialogul cu noi, spectatorii noştri ştiu şi pot confirma că nu am renunţat niciodată. Am fost acolo, am rezistat şi încă o facem cu un manager slab, care în schimbul desfiinţării noastre, a ales să-şi păstreze postul. Un manager inflexibil în comunicare, care este principalul vinovat pentru umbra în care s-a scufundat filarmonica. Aşa se întâmplă când funcţiile cheie sunt preluate de oameni de manevră, pentru care cultura e totuna cu întinsul rufelor pe sârmă. (…)”, este o parte din manifestul răspândit pe reţelele de socializare de membrii Corului Academic” Euphonia”.

Dacă, în cazul măririi taxelor şi impozitelor, Gutău a revenit asupra deciziei şi a mai „înlesnit” procentul, în privinţa desfiinţării corului, manifestul nu pare a avea sorţi de izbândă.

 

Ramona BĂLTEANU

 

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Cautam sudori de sarma plina, sudori de sarma tubulara si lacatusi pentru un proiect urgent in Germania si Spania.
 Proba de lucru se va sustine in Bucuresti.
 Pentru detalii si programare la proba sunati la 0728865354.

Special

Cheia catre o viata intima implinita – masajul erotic

Corpul uman este inca un sanctuar despre care se vor mai descoperi multe in decursul timpului. Atat modul ingenios in care acesta isi desfasoara functiile, cat si efectul pe care masarea zonelor erogene le poate avea asupra starii fizice si psihice sunt lucruri ce continua sa impresioneze.

Lecția calității în materie de lenjerii vine din domeniul HoReCa

V-ați gândit cum ar fi să aveți parte de același confort acasă, precum se întâmplă la hotel? O mare diferență se face la nivel de lenjerii, la calitatea aces

Fotografia – pasiune si munca

Momentele speciale necesita a fi memorate, iar o ilustratie redata de o fotografie are capacitatea de a produce cel mai fidel configuratia existenta, dar si sentimentele ce se exprima pe chipul unei persoane la acel moment.

Care sunt cele mai ACCESATE site-uri de tip CASINO din Romania

Majoritatea oamenilor prefera sa isi petreaca timpul liber pe Internet, in cautarea unor lucruri care ii pot destinde si distra in acelasi timp.
Toata lumea isi pretuieste telefonul, poate mai mult ca orice alt accesoriu sau bun. Ori in momentul in care se intampla sa se defecteze intervine panica si desigur absoluta nevoie de a remedia totul la perfectiune.

Stirile pe zile

februarie, 2018
L Ma Mi J V S D
« Ian   Mar »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...