Absorbţia fondurilor europene s-a dovedit posibilă, la Sălătrucel

 Breaking News

Absorbţia fondurilor europene s-a dovedit posibilă, la Sălătrucel

Absorbţia fondurilor europene s-a dovedit posibilă, la Sălătrucel
martie 05
17:30 2018

 

 

Anul acesta, localitatea Sălătrucel va deveni un adevărat şantier. Acest lucru se datorează faptului că administraţia locală a primit aviz favorabil pentru un proiect finanţat cu fonduri europene, care cuprinde construirea unui pod şi asfaltarea a şase drumuri săteşti. Proiectul este eligibil pe măsura 7.2., privind dezvoltarea infrastructurii în comuna Sălătrucel şi cuprinde construcţia unui pod în lungime de 92 de metri în punctul „La Bănăţeni” şi asfaltarea a şase drumuri săteşti, respectiv: uliţa Valea Bodii, în lungime de 1 kilometru, uliţa Mierloi – 160 de metri, drumul La Grecu Florin – 178 de metri, uliţa Căzăneşti – 484 de metri, uliţa Moţoc – 162 de metri şi uliţa Bucea – 571 de metri. Toate aceste uliţe au o lungime totală de 2.682 de metri. Podul care se va construi peste pârâul Coisca va face legătura între cătunul respectiv şi centrul comunei: „Asfaltarea drumurilor în localitate se va rezolva o dată cu demararea proiectului finanţat cu bani europeni, în valoare de 834 de mii de euro, prin măsura 7.2. În cadrul proiectului intră şi construirea podului de la intrarea în localitate, din punctul Bănăţeni. Va fi un pod pe o singură bandă, cu trotuar pe ambele sensuri. În prezent suntem în procedura de licitaţie. Proiectul l-am moştenit de la fosta administraţie, iar contractul de finanţare l-am semnat pe data de 6 septembrie 2016. Proiectul a bătut pasul pe loc fiindcă, în urma licitaţiei firmele şi-au pus întrebări constatând că de fapt lucrările pentru pod pot fi un lot, iar asfaltarea drumului comunal pe o lungime de 2,7 kilometri ar putea fi lotul al doilea. Ideea a fost gândită de proiectant să meargă la pachet, însă s-a dovedit a fi ineficientă. Cei de la A.F.I.R. Craiova au fost de acord, astfel încât s-au făcut loturi separate pentru organizarea de şantier. În situaţia aceasta am fost nevoiţi să reluăm proiectul, pentru a defalca cheltuielile pe loturi. Astfel au mai trecut câteva luni bune. În prezent licitaţiile pentru cele două lucrări sunt pe loturi. Asfaltarea drumului este separată de lucrările privind construirea podului. Sperăm ca în primăvară, o dată ce vremea ne va permite, să începem lucrările de asfaltare şi construirea podului”, ne-a mai declarat primarul Nicolae Sima.

 

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...