Şase pârtii de schi se vor construi la Horezu, în noua staţiune de la Vf Roman

 Breaking News
Şase pârtii de schi se vor construi la Horezu, în noua staţiune de la Vf Roman
martie 19
08:16 2018

Cel mai nou domeniu schiabil din România va fi construit, începând din acest an, la Vf Roman, aflat la o altitudine de 1.800 m, deasupra oraşului ceramicii, Horezu. Zona a început să se dezvolte prin construirea de pensiuni şi hoteluri încă din anii trecuţi, cu speranţa că, în viitorul apropiat, nouă staţiune turistică să rivalizeze domeniile schiabile de renume din ţară. Peisajul parcă rupt din basm şi dorinţa tot mai mare a turiştilor de a se aventura pe culmile munţilor încurajează autorităţile locale să urgenteze demersurile de amenajare a drumului şi crearea unei infrastructuri propice dezvoltării turismului. În felul acesta, în scurt timp, Horezu ar putea dobândi statutul de staţiune climaterică.

 

Potrivit spuselor primarului Nicolae Sărdărescu, s-au făcut deja primii paşi în vederea întocmirii unui proiect de modernizare a drumului care duce la Vf Roman şi introducerea curentului electric în zonă: „Săptămâna trecută a avut loc Adunarea Generală a Obştii Horezu care şi-a dat avizul pentru exproprierea drumurilor aparţinătoare obştii în suprafaţa de aproape 40 ha. Drumurile vor trece în proprietatea primăriei, lucru necesar pentru întocmirea studiului de fezabilitate al proiectului pe care urmează să-l depunem la Ministerul Dezvoltării în vederea transportului cu energie electrică şi al asfaltării drumului până la Vf Roman. Într-o lună de zile vom finaliza proiectul pentru cei 14 km pentru asfaltare şi modernizare completă şi având în proprietate drumul vom putea solicita CEZ-ului proiectarea şi obţinerea devizului pentru introducerea energiei electrice. La sfârşitul acestei luni voi înainta consilierilor locali propunerea de expropriere pentru a fi validata. Speram să obţinem finanţare pentru asfaltarea drumului, un proiect care se va ridica la aproape 5 milioane de euro. Din informaţiile pe care le deţinem, doar jumătate din cei care au primit aviz de finanţare pentru proiecte prin PNDL-2 au şi reuşit să depună documentaţiile aferente. În consecinţă, vor mai rămâne bani care vor fi repartizaţi pentru proiectele care nu au fost aprobate prima dată. Şi noi mai avem în aşteptare încă şase proiecte şi speram să mai prindem şi noi cel puţin două sau trei investiţii”, ne-a declarat primarul Nicolae Sărdărescu.

 

Prima pârtie de schi va fi funcţională în acest an

 

Primarul Nicolae Sărdărescu a confirmat faptul că deja s-au achiziţionat instalaţiile pentru funcţionarea primei părţii de schi din această iarnă şi s-au demarat procedurile de construcţie a primului hotel de cinci stele din vârful muntelui. În fiecare an se va construi câte o pârtie de schi, în total şase la număr: „Investitorul privat a făcut deja achiziţia de instalaţii şi tot ce înseamnă pentru punerea în funcţiune a primei părţii de schi. Totodată, va începe construcţia unui hotel de cinci stele plus câteva cabane. Prima parte a investiţiei se ridică la 2.5 milioane de euro şi va fi anul acesta, urmând ca să construiască în total şase pârtii de schi, cea mai lungă va avea 2.3 km. Investitorul este un om de afaceri din Bucureşti, născut la Constantă”, ne-a mai spus primarul Nicolae Sărdărescu.

 

 

Ramona BĂLTEANU

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Cautam sudori de sarma plina, sudori de sarma tubulara si lacatusi pentru un proiect urgent in Germania si Spania.
 Proba de lucru se va sustine in Bucuresti.
 Pentru detalii si programare la proba sunati la 0728865354.

Special

3 sporturi la care NU stiai ca poti paria!

Piata pariurilor online a cunoscut o mare dezvoltare in ultimii ani in Romania. Cu toate acestea, unii considera ca acestea inseamna numai parierea pe evenimentele din fotbal si, mai rar, pe cele din tenis.
În momentele dificile ale celor ce experimentează pierderea cuiva drag, puterea de a lua o decizie potrivită în legătură cu serviciile funerare ar ptuea fi influențată de sentimentele răsculătoare resimțite.

 

Pomii fructiferi și îngrijirea de sezon

Până la intrarea pe rod a unui pom fructifer acesta trebuie să treacă prin etape de plantare și de fixare.

Cum sa alegi tevile de apa pentru instalatia sanitara

Instalatia sanitara este reprezentata de toate conductele, tevile dar si elementele de legatura dintre acestea (fitinguri).

Turbina – piesa cu rol esențial în funcționarea optimă a motorului

Auzim destul de frecvent că problemele la nivelul motorului sunt cauzate de turbosuflantă și defecțiunile apărute la nivelul acesteia.

Stirile pe zile

martie, 2018
L Ma Mi J V S D
« Feb   Apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de...

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

guest test post bbcode html http://googlee.te/ simple...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...