Ion Streinu: „De la fondurile europene nu mai am speranţe”

 Breaking News

Ion Streinu: „De la fondurile europene nu mai am speranţe”

Ion Streinu: „De la fondurile europene nu mai am speranţe”
martie 20
08:49 2018

 

Valul accesării fondurilor europene promis pentru noul exerciţiul financiar 2014 – 2020 a rămas un vis îndepărtat pentru mulţi primari, fiindcă derularea unor asemenea proiecte s-a dovedit a fi imposibilã din cauza condiţiilor stricte impuse în ghidurile de finanţare. În tot acest timp, Comisia Europeana arată cu degetul către autorităţile locale, motivând că nu s-au străduit suficient să aducă în comună vreun eurocent.

La Şirineasa, primarul Ion Streinu şi-a dat seama că, în condiţiile impuse de programele europene este foarte greu să obţină fonduri europene pentru dezvoltarea localităţii. Spune că de vină ar fi birocraţia, din cauza căreia multe primării nu pot atrage banii necesari pentru dezvoltarea localităţilor mici, iar programele Uniunii Europene pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare rurală rămân în continuare un vis. Acestea sunt generoase pe hârtie, dar destul de greu de accesat în realitate, din cauza condiţiilor şi regulilor birocratice impuse, care au mai mult rolul de a-i încurca pe primari, decât de a-i ajuta. Primarul afirmă că, pentru a atrage fonduri europene în localitatea pe care o conduce, nici un proiect pe care l-a propus nu a reuşit să acumuleze punctajul necesar în vederea finanţării. Accesarea fondurilor europene este complicată, după părerea sa, iar de vină ar fi lipsa unui sistem eficient de absorbţie a fondurilor: „De la fondurile europene mi-am luat de mult gândul, sunt o aberaţie. Mi-aş fi dorit să fim de la început anunţaţi că aceste programe europene sunt doar pentru localităţile mari. Nu s-a făcut o departajare clară, trebuiau înfiinţate ghiduri pentru localităţi mici şi ghiduri pentru dezvoltarea localităţilor mari dacă se dorea cu adevărat să se ajute comunităţile sărace. În situaţia aceasta este de-a dreptul ridicol să se plieze localitatea Şirineasa condiţiilor impuse în programele europene în vederea accesării fondurilor europene şi să acumuleze punctaj la fel cu localitatea Mihăeşti sau Fârtăţeşti. De vină este birocraþia excesivă. Pentru mine, accesarea fondurilor europene este o poveste. Întocmirea unui proiect ar însemna bani cheltuiţi pentru studiile de fezabilitate, adică pentru nişte hârtii care nu ar avea nici un rezultat”, a precizat primarul din Şirineasa, Ion Streinu.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...