Proiecte importante pentru comuna Dănicei

 Breaking News

Proiecte importante pentru comuna Dănicei

Proiecte importante pentru comuna Dănicei
martie 20
08:55 2018

 

La Dănicei, Dumitru Pirneci şi-a dat seama că, în condiţiile actuale, este foarte greu de obţinut fonduri europene pentru dezvoltarea localităţii. De vină ar fi condiţiile impuse în programele europene, condiţii din cauza cărora multe primării nu pot atrage banii necesari pentru dezvoltarea localităţii. Dacă, în exerciţiul financiar anterior, localitatea s-a pliat în vederea accesării fondurilor europene, în noul exerciţiu financiar, 2014 – 2020 nu a depus nici un proiect, fiindcă, în urma simulărilor făcute pentru proiectele propuse nu s-a reuşit acumularea punctajului necesar finanţării: „În situaţia aceasta, toate aşteptările noastre sunt îndreptate către Ministerul Dezvoltării, unde, pe lângă proiectul finanţat prin PNDL 2 al reţelei de canalizare, valoarea proiectului fiind de 6,687,675 de lei, am depus un portofoliu de şase proiecte care vizau modernizarea drumurilor comunale prin asfaltare, extinderea alimentării cu apă pe o lungime de 2,5 kilometri, construirea unui cămin cultural, modernizarea primăriei şi modernizarea iluminatului public. Singura finanţare europeană pe care o aşteptăm va fi prin GAL „Oltul Puternic”, unde suntem membri. Fondurile le-am îndreptat către achiziţionarea unui utilaj pentru a-l folosi la intervenţii”, a declarat primarul din Dănicei, Dumitru Pirneci.

Dumitru Pirneci: „Vreau modernizării infrastructurii pentru întreaga localitate”

Localitatea Dănicei are o reţea de drumuri care însumează peste 120 de kilometri, din totalul cărora s-au asfaltat abia 26 de kilometri de drumuri, în rest drumurile sunt pietruite. Primarul declară că la Ministerul Dezvoltării are proiecte depuse pentru asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 8 kilometri, în care sunt incluse în vederea modernizării şase drumuri: „Sperăm să intre la finanţare aceste proiecte prin următoarea alocare de fonduri. Noi avem proiecte întocmite în vederea modernizării infrastructurii pentru întreaga localitate, dar sunt în aşteptarea finanţării. Din motive independente de dorinţa noastră, lucrurile într-o administraţie nu merg aşa cum ne propunem. Proiectele care s-au derulat în localitate au fost continuări ale unor lucrări de asfaltare a drumurilor pe care le-am început anterior”, a precizat primarul din Dănicei. Dumitru Pirneci este aproape de problemele cu care se confruntă locuitorii comunei. În sprijinul acestei afirmaţii stau acţiunile întreprinse de primar: „Da, relaţia mea cu cetăţenii este foarte bună în ceea ce priveşte comunicarea. Şi eu, la rândul meu i-am ajutat, nu am spus niciodată „nu”. Dacă am putut, tot timpul i-am sprijinit. Pe lângă problemele care ţin de primărie, mulţi dintre ei mai au şi necazuri personale, la care eu niciodată nu am spus nu. Omul, dacă nu este ajutat atunci când trebuie, când are nevoie, degeaba îl ajuţi altă dată. Eu nu împart cetăţenii în buni sau răi, fac lucruri pentru a-i ajuta pe oameni pur şi simplu, fără să aştept niciodată recunoştinţă. Sunt primarul tuturor”.

Claudia Şchiopu

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...