Ultima zăpadă a făcut ravagii şi în Vâlcea. Drumurile au luat-o la vale în mai multe localităţi din judeţ

 Breaking News

Ultima zăpadă a făcut ravagii şi în Vâlcea. Drumurile au luat-o la vale în mai multe localităţi din judeţ

Ultima zăpadă a făcut ravagii şi în Vâlcea. Drumurile au luat-o la vale în mai multe localităţi din judeţ
martie 23
08:34 2018

 

Săptămâna aceasta a fost una de foc pentru autorităţile vâlcene care au avut de trecut testul ultimelor căderi masive de zăpadă din această iarnă, care s-a prelungit până la sfârşitul lunii martie. De această dată, pe lângă stratul consistent de zăpadă şi alunecările de teren le-au dat bătăi de cap şoferilor care au fost nevoiţi să plece la drum în ultimele zile. În comuna Bărbăteşti DN 67 (Rm Vâlcea – Horezu) a fost rupt pe o lungime de 20 de metri, diferenţa de nivel fiind de peste o jumătate de metru. Potrivit spuselor primarului comunei Bărbătești, Constantin Bănacu ruptura s-a produs pe dealul Negruleştilor, într-o zonă cu roci argiloase, care favorizează alunecările de teren.

Totodată, în dimineaţa zilei de vineri, 23 martie 2018, reprezentanţii Instituţiei Prefectului au informat că pe raza județului Vâlcea nu au existat blocaje rutiere nici pe drumurile naționale nici pe cele județene ,circulația desfășurându-se în condiții de iarnă. Însă, potrivit spuselor prefectului Florian Marin, s-au produs mai multe alunecări de teren pe drumurile din judeţ: „ În comuna Dăești, s-au produs 2 alunecări de teren, respectiv: – pe D.J. 703F Fedeleșoiu – Runcu – Cepari, la km. 7+350, s-a produs o alunecare de teren care a afectat platforma drumului pe o lungime de aproximativ 17 metri, traficul rutier desfășurându-se pe ambele sensuri de circulație; – pe D.J. 703F Fedeleșoiu – Runcu – Cepari, la km. 7+450, s-a produs o alunecare de teren care a afectat platforma drumului pe o lungime de aproximativ 30 metri ( fisuri ), precum și la rigolă adiacentă acesteia. În comună Sălătrucel, s-a activat o alunecare de teren pe DC 13 Sălătrucel – Șerbănești în punctul ,, La Boulean” care a afectat platforma drumului asfaltată pe o lungime de aproximativ 15 metri și o lățime de aproximativ 0,5 metri, traficul rutier defășurându-se pe ambele sensuri cu semnalizare rutieră corespunzătoare. Alunecarea de teren a mai afectat un adăpost animale, gardul pe o lungime de aproximativ 10 metri, precum și livada în suprafață de 0,06 ha. În comuaă Berislăveşti, pe DC 14 Dăngeşti – Surdoiu, pct. “Poiana cu Rugi – Cumpănă”, s-a produs alunecări de teren ce au afectat platforma drumului şi rigolele adiacente acestuia, pe o lungime totală de 700 ml.  În comună Măldăreşti, s-a produs o alunecare de teren ce pune în pericol platforma drumului comunal DC 140 şi reţea electrică de înaltă tensiune. Pe data de 23 martie, în comuna Păuşeşti-Otăsău, autorităţile locale împreună cu conducerea unităţilor şcolare au luat decizia de suspendare a cursurilor şcolare de pe raza localităţii. Totodată, linia electrică de 20 KV Horezu – Pietreni a fost afectată, un număr de 252 de consumatori având întreruptă alimentarea cu energie electrică în data de 23 martie 2018”, a transmis prefectul judeţului, Florian Marin.

Ramona BĂLTEANU

 

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...