Ion Sandu face demersuri pentru modernizarea variantei de ocolire a Văii Oltului

 Breaking News

Ion Sandu face demersuri pentru modernizarea variantei de ocolire a Văii Oltului

Ion Sandu face demersuri pentru modernizarea variantei de ocolire a Văii Oltului
martie 26
13:33 2018

 

 

În prezent pe drumul Groşi, drumul care traversează localitatea Perişani spre Berislăveşti se circulă cu mare greutate, deoarece drumul este doar pietruit. Traseul este unul strategic, fiind o soluţie de ocolire a eventualelor ambuteiaje şi blocaje produse frecvent pe Valea Oltului. În acest moment, este singura variantă posibilă de ocolire a DN7 (E81), unul dintre cele mai aglomerate drumuri naţionale din România, dar şi cel pe care se petrec cele mai multe şi cele mai grave accidente de circulaţie: „În anul 2007 am modernizat acest drum prin pietruire, fiindcă drumul este forestier, dar am făcut treaba asta pentru a obţine finanţare şi a lucra în paralel cu măsurile de infrastructură ale SAPARD. Drumul în prezent este tot forestier, dar am reuşit să obţinem finanţare pentru modernizarea lui”, a precizat primarul.

Ion Sandu a avut în vedere modernizarea drumului obţinând finanţarea proiectului cu fondurilor europene, prin Măsura 4.3. Astfel, pentru demararea lucrărilor prin asfaltare, în prezent, în contul Primăriei Perişani sunt alocaţi 37 de miliarde de lei vechi: „S-a finalizat etapa de proiectare, urmând etapa de elaborare a documentaţiei şi postarea proiectului pe SEAP. Sperăm ca, în maxim două luni să finalizăm aceste proceduri, dacă nu vor fi contestaţii, aşa cum se întâmplă de obicei”, a subliniat primarul din Perişani. Drumul are o lungime de 4,8 kilometri, iar lucrările sunt destul de ample, incluzând ziduri de sprijin, drenări, rigole, valoarea totală a investiţiei fiind de 1,5 milioane de euro: „În cuprinsul proiectului sunt prinse două obiective: în primul rând asfaltarea drumului Groşi – Berislăveşti leagă cele două localităţi şi, în acelaşi timp, scurtăm distanţa de mers cu aproximativ 23 de kilometri. Poate cel mai important aspect este că aceasta reprezintă o variantă de ocolire a Văii Oltului, în caz de blocaj. În prezent drumul de la Berislăveşti până la graniţa cu localitatea Perişani este asfaltat cu bani alocaţi de la Ministerul Dezvoltării. Însă, în urma precipitaţiilor din această perioadă, dar şi a terenului destul de problematic, asfaltul a început să se surpe cu totul, şi acum se circulă cu mare greutate”, mai spune primarul.

 

Ion Sandu: „Aici oamenii îmbracă aceleaşi veşminte de pe Columna lui Traian”

 

Primarul Ion Sandu spune că, o dată finalizat acest drum, este convins că se va putea vorbi şi despre o promovare turistică a localităţii: „Traseul Perişani – Berislăveşti este de o frumuseţe unică. Este important, deoarece pe aici trec mulţi turişti care doresc să evite aglomeraţia de pe Valea Oltului. Pe acest traseu se poate face ciclism, picnic şi poate fi un traseu recomandat pentru turiştii de week-end care urcă spre Cozia.

Mai mult, pe drumul de la Berislăveşti spre Perişani se află izvoare cu ape sulfuroase asemănătoare unor izvoare din Călimăneşti-Căciulata, iar oamenii din zonă sunt crescători de animale, astfel încât aici există un real potenţial turistic şi s-ar putea dezvolta o zonă agroturistică montană”, a completat primarul.

Localitatea Perişani este aşezată pe tărâmul de basm al Ţării Loviştei, fiind locul pe care-l poţi cuprinde cu privirea de sus, din înălţimea munţilor Făgăraş şi Cozia, care îi stau de strajă. Este locul al cărui contur îl acopereau, cândva, cu arcul haiducii, faimoşii „lotri”, care au dat numele unei ape şi unor munţi, o aşezare puţin cercetată, unde trăiesc loviştenii, oameni străvechi, amestecaţi cu ciobanii veniţi de dincolo, de peste Carpaţi, care nu au renunţat la tichia neagră şi la straiele lor alb-negre din demnitate şi mândrie: „Noi suntem unici aici, deoarece sus, la munte, oamenii par a trăi în eternitate. Ei se îmbracă în veşminte strămoşeşti, aceleaşi de pe Columna lui Traian, iar legendele lor sunt de nepreţuit, fiindcă păstrează ca în nişte cufere vii comorile neamului”, a punctat primarul.

Claudia Şchiopu

 

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2018
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...